Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yağ ve filtre değişim hakkında

REKLAM ALANI

Motosiklet modeli: Yamaha tracer700

Motosikletimin 1.000 km rodaj bakımını yaptırmamın üzerinden 1.500 km daha yol yaptım ve geçen yıl üzerini kapatıp memlekete bıraktım. Yani yenilenen yağ ve yağ filtrem şu an 1.500 km kullanıldı. Fakat aradan 1 yıl geçtiği için yağı yenilemem gerekiyor sanırım. Şimdi size 3 sorum olacak;

1- yağ filtresini de yenilememe gerek var mı yoksa bu değişimde filtreyi es mi geçmeliyim?

2- Mecburen 3lt yağ alacağım. 3. Kutudan artan yağı seneye kullansam sıkıntı olur mu?

3- memlekete yılda sadece 20 gün gidebiliyorum. Onda da motosikleti en fazla zorlasam 600-700 km kullanabilirim. Hal böyle olunca motul 7100 koymak yerine daha uygun fiyatlı castrol power1 koysam 600-700 km yapıp seneye tekrar değiştirsem uygun olur mu yoksa motul7100 mü koyayım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Sadece bir yıl geçtiyse değiştirmezdim şahsen. Ancak kitaba uygun olmak istiyorsanız değiştirin tabii ki.

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece bir yıl geçtiyse değiştirmezdim şahsen. Ancak kitaba uygun olmak istiyorsanız değiştirin tabii ki.
    Haşmet bey yorumunu özellikle merak ettiğim kişilerdendiniz. Yorumunuz isabet oldu , sağolun.

burakrak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme max 200
    Castrol de kullanabilirsin kotu yag degildir. Ben de ayni senin gibi takintiliyim bakim konusunda ama yavas yavas cevremdekilerin umursamazligini gordukce kendime diyorumki " burak cok da sey yapmamak lazim!"

Motosikleti
    Şimdilik bir kundial
    Bence kullanın gitsin zaten anladığım kadarıyla öyle yüksek performanslı kullanımlar yapmıyorsunuz ben olsam imkanı yok değiştirmezdim bidaki değişimdede daha uygun olan castrol koyarsınız daha sık değişirsiniz

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben Castrol kullanıyorum acıkcası 150 cc motorum da motul ile pek fark yarattıgını düşünmüyorum.

yağların genel olarak ömrü 1 sene diyorlar ancak 600 700 km için 2 senede bir değiştirseniz daha iyi olur.

Alıntı CloudyFa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence kullanın gitsin zaten anladığım kadarıyla öyle yüksek performanslı kullanımlar yapmıyorsunuz ben olsam imkanı yok değiştirmezdim bidaki değişimdede daha uygun olan castrol koyarsınız daha sık değişirsiniz
    Doğru tahmin ettiniz. Gayet sakin kullanıcıyım. 700 cc motosikleti bile 50-100 km hızları arasında kullanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------

Alıntı burakrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Castrol de kullanabilirsin kotu yag degildir. Ben de ayni senin gibi takintiliyim bakim konusunda ama yavas yavas cevremdekilerin umursamazligini gordukce kendime diyorumki " burak cok da sey yapmamak lazim!"
    Motosikleti sıfır aldım. Satma düşüncem yok gidebildiği kadar kullanma niyetinde olduğum için en doğrusu ne ise öyle yapmak istiyorum. O yüzden biraz ben de takıntılıyım sanırım.

Motosikleti
    ......
    Motosikleti nasil muhafaza ettiniz?

1-Hava alan kapali garaj
    2-Rutubetli karanlik bodrum/garaj
    3-Bahcede acik alan
    4-Apartman içerisinde

Bunlar önemli

1. ve 4. madde size uyuyor ise,

Yağ degişimine gerek yok

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikleti nasil muhafaza ettiniz?

1-Hava alan kapali garaj
    2-Rutubetli karanlik bodrum/garaj
    3-Bahcede acik alan
    4-Apartman içerisinde

Bunlar önemli

1. ve 4. madde size uyuyor ise,

Yağ degişimine gerek yok
    1000 bakımında yağ ve yağ filtresi değişti. Yağ olarak yamalube 10-40 yarı sentetik konuldu. 300-350 km o şekilde yine rodaj tadında kullandım. Motosiklet 1350 km olunca eşimle memlekete gittik. 1.000 km yol yaptık tek seferde. Memlekete varınca motosiklet 2.350 km oldu. Orada da 150 km kadar kullandım yıkadım, cilalayıp temizledim. Aküyü söktüm, motorun üzerine naylon şilte örttüm. Şilte üzerine çarşaf, çarşaf üzerine kilim, kilim üzerine de bir iki yumuşak yastık koydum. Motosiklet evin bodrumunda. Bodrum rutubetsiz ve yaşam alanı gibi temiz bir yer. Memleket serindir. Genel hatlarıyla bu şekilde muhafaza ediliyor. Bu durum çerçevesinde 1000 bakımından sonra konulan yarı sentetik yağ ile tek seferde 1000 km yol yaptım. Bu yağı ve filtreyi değiştirmem iyi olur mu yoksa gereksiz mi?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)