Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

162cc den 200cc ye yükseltme sonrası vuruntu sesi

REKLAM ALANI

65.5 silindir attıktan sonra bu ses ortaya çıktı.Rodajı itinayla yaptım nedeni nedir acaba

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bende orijinal silindirde aynısı olmuştu motosikletim mondial zoneS180 piston değişmişti motorun yağ eksiltiyor mu diye dikkat et eğer eksiltiyorsa büyük ihtimal piston gitmiştir

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Piston subaplara degiyor olabilir üst kapak değişmiş miydi

hayır üst kapak aynı 150 lik sıkıştırma fazla olursa yaparmı acaba mengü bilir herhalde

https://youtu.be/-QOIucGLiTE
    buda çalışması.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı tektekereren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayır üst kapak aynı 150 lik sıkıştırma fazla olursa yaparmı acaba mengü bilir herhalde

https://youtu.be/-QOIucGLiTE
    buda çalışması.
    Bu şekilde CC yükseltme yapınca genelde üst kapak ile silindir arasına tek conta yerine çift conta atarlar subap vurmasin diye. ustaniza danışın kendiniz mi yapmistiniz

KAtılıyorum bende silindir çapını artırdığında otomatik olarak kapaktaki sıkıştırma oranı artacaktır. bir conta daha koymak mantıklı olabilir. hem motosiklet rahat çalışacaK hemde kısmen titreşimi azalacaktır benim şahsi düşüncem.
    Hızlı gitmeyin çok yakar

üst silindir contan sac olması lazım , alt silindir contasına 1 conta daha ekle piston subaplara çarpıyor.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    teknikten anlamam ancak 162 dediğinize göre vulture kullanıcısısınız.

karbüratör 125'lik diye biliyorum motorda; 200 cc için yetersiz geldiği için sıkıntı cıkarıyor olmasın.

contalar biraz inceydi sıkıştırma aşırı herhalde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------

Bilen başka kimse yokmu ?

Yaptığın uygulamayı bizzat motoruma yaptım, bende bildiğin piston subaplara veya bujiye değiyordu, bujinin ucu hafif ezilmişti.Ustaya gittim 1 conta daha tak dedi, alt silindir contasına 1 conta daha ekledim düzeldi. 65.5 silndir set aldığımda üst conta sac contaydı o yüzden alt silindir contasına 1 conta daha ekledim muhtemelen sendede öyle.

peki subaplar zarar görmüşmüydü senin motorda.Benim silindir setin içinden çıkan contalar biraz inceydi 1 tane conta daha atsam kesin ses kesilirmi hocam .Birde karbüratör olarak ne kullandınız benim orjinalden pz26 var üstünde.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)