Dünkü yaptığım kazanın kamera kayıtlarına ulaştım arkadaşlar
Reklamlar
-
18 Temmuz 2019, 14:09
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
Çok iyisiniz, umarım araba budur.
Rica ederim bir nebze yardımım dokunsa ne âlâ. Ülkemizde maalesef adaleti halk olarak kendimiz sağlamaya çalışıyoruz. Yoksa o güzergahta eminim onlarca kamera vardır. Polis biraz ilgilense çabucak bulunarak cezası verilir...
Reklamlar
-
18 Temmuz 2019, 14:44
Green_Beret adlı üyeden alıntı
Aynen katılıyorum. Yani bu arabayı o kaza anında bile gören en az 6-7 kişi vardır. Bir Allah'ın kulu da polisi arayıp plaka eşgal bilgisi veremiyor mu? Yada gittiği tamirci veya oturduğu bölgede gören biri?
Herkes bu yaklaşımda olmalı, biz araba kediyi, köpeği ezse kaçsa plakasını alıyoruz ve gerekli şikayetleri yapıyoruz, ben de anlamıyorum böyle bir olaya şahit olup elini taşının altına koymamayı / koymayanları .. İnsanlık bu kadar yozlaşmış olamaz ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
-
18 Temmuz 2019, 15:14
Green_Beret adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun kardeşim. En korktuğum durumlardan biri başına gelmiş çok üzüldüm. Kaza yaptığın yere yakın bir yerde ofiste çalışıyorum ve duyduğumdan beri siyah punto arıyorum. Bugün eve gelirken birtane gördüm sağ 2 kapısı boydan boya tamirli (düzeltilmiş gibi) ve sanıyorum sağ aynası da yeniydi. Peşine takılıp bir süre Esenyurt istikametine gittim. Aracın plakasını da aldım fakat buradan ulu orta yazmayayım belki sana çarpan araç bu olmayabilir. Özelden yolluyorum plakayı. İnşallah o mahlukatı buluruz da hakettiği cezayı alır.
jacob34 adlı üyeden alıntı
Ulan bu aralar hiç mutlu son göremicek miyim ben ? Şuan foruma girdiğimde görmek istediğim şey ''kaçan sürücü yakalandı ehliyetine 5 yıl el konuldu 50 bin para cezası 5 yıl adam öldürmeye teşebbüsten hapis cezası veee en önemlisi gelip kardeşimin elini öpüp helallik isteyip teslim olması
biraz abarttım mı acaba ,, yok yok az bile söledim..
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Lütfen iyi okuyun, fotoğrafın üzerinede yazdım internetten resmini aldığım araç diye yazdım. Bana verilen plaka 35 li, o resim temsili, sadece 11 model punto ile bana vuran araç aynı yıl ve kasamı onu karşılaştırdım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------
Lütfen gören duyan olursa numaramı yazıyorum, istediğiniz saatte irtibata geçebilirsiniz. 541-279-99-13 İsmail Atsız
Her konuya girdiğimde bir umutla BULUNDU, YAKALANDI demeni bekliyorum İsmailim. O kadar aracın şoförü görmüş. Biri de insanlık yapmamış. Hepsinin aluminyum
-
18 Temmuz 2019, 16:34
-
18 Temmuz 2019, 16:46
Çok Geçmiş olsun Allah daha da beterlerinden korusun. Bol şifalar hocam.
-
18 Temmuz 2019, 16:48
İsmail kardeş geçmiş olsun.
Tez zamanda iyileşmeni temenni ederim.
-
18 Temmuz 2019, 17:46
Sağolun arkadaşlar tüm gelişmeleri yazıyorum sonuç alıncaya kadar bırakmayacağım. Bugün benim başıma gelen yarın başka bir arkadaşımızın başına gelmesin diye ne gerekiyorsa yapacağım.
-
18 Temmuz 2019, 18:31
çok geçmiş olsun inşallah bir sonuç elde edersiniz
-
18 Temmuz 2019, 20:53
tekrardan geçmiş olsun...
umarım en kısa zamanda birileri ihbar ederde bu kişi yakalanır... 4-5 defa polislere yardımcı olmak için mobese kameralarından veya işyeri kameralarından motosiklet takibi yada insan takibi yaptık beraberce.. emin olun sinemalarda gördüğünüz gibi kameradan plaka okuma veya yüz tanımak öyle kolay değil... plakaya ceza yazan kamera ve programı ona göre ayarlı yani onlarla karıştırmayın.. birde her yerde aynı kalitede görüntü alınamıyor sanırım kameralardan kaynaklı olabilir.. mobese kameraları oralarda olsa bile o anda o tarafa dönecekmi acaba.. diğer sabit kameranın kalitesi dönenlerden daha düşük sanırım çünkü onlardan plakayı bile görememiştik.. aslında orada olanlardan plakayı gören birisi vardır ama ihbardan korkuyor insanlar.. ne yapsın 1 defa şahit oldum dese 2-3 defa devlet ayağına çağırıyor (tecrübeyle sabittir...)
-
18 Temmuz 2019, 21:22
..YaNKee.. adlı üyeden alıntı
tekrardan geçmiş olsun...
umarım en kısa zamanda birileri ihbar ederde bu kişi yakalanır... 4-5 defa polislere yardımcı olmak için mobese kameralarından veya işyeri kameralarından motosiklet takibi yada insan takibi yaptık beraberce.. emin olun sinemalarda gördüğünüz gibi kameradan plaka okuma veya yüz tanımak öyle kolay değil... plakaya ceza yazan kamera ve programı ona göre ayarlı yani onlarla karıştırmayın.. birde her yerde aynı kalitede görüntü alınamıyor sanırım kameralardan kaynaklı olabilir.. mobese kameraları oralarda olsa bile o anda o tarafa dönecekmi acaba.. diğer sabit kameranın kalitesi dönenlerden daha düşük sanırım çünkü onlardan plakayı bile görememiştik.. aslında orada olanlardan plakayı gören birisi vardır ama ihbardan korkuyor insanlar.. ne yapsın 1 defa şahit oldum dese 2-3 defa devlet ayağına çağırıyor (tecrübeyle sabittir...)
plaka okuyamayan kamera hangi amaçla oraya konur ki?
-
18 Temmuz 2019, 22:51
arkadaş bu nasıl bir sığırlıktır ya. Bu ne şimdi hiç yaralanmasa arkadaş maddi hasarlı trafik kazasımı olacak.Adam bildiğin cinayete teşebbüs etmiş.Kimse kusura bakmasın ama araç sürücüsünün .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ................................... yani. Hadi olurda göremedim zart zurt der. Ne araç sürücüsünün ne motor sürücüsünün başına gelsin istemem ama bu adamın en az 6 ay hapis yatması lazım gözümde o da en az.
-
18 Temmuz 2019, 22:56
hokahey adlı üyeden alıntı
Şaibeli trafik kazalarında. Ölümlü trafik kazalarında. Plakasız, Plakalı kaçan aracın takibi vs vs. o kameralar plakayı çok zor okur.
Ve biz normal insanlar olarak o kameralara ulaşımımız çok zor. Ama bir kasko şirketi A demeden o kameralar açılır bulunacak şey bulunur.
-
18 Temmuz 2019, 23:18
hokahey adlı üyeden alıntı
işte filmlerdeki gibi toplu iğnenin ucunu göremiyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
to1ga adlı üyeden alıntı
Şaibeli trafik kazalarında. Ölümlü trafik kazalarında. Plakasız, Plakalı kaçan aracın takibi vs vs. o kameralar plakayı çok zor okur.
Ve biz normal insanlar olarak o kameralara ulaşımımız çok zor. Ama bir kasko şirketi A demeden o kameralar açılır bulunacak şey bulunur.
aynen takip ve izleme maksatlı konuluyor
-
18 Temmuz 2019, 23:34
-
19 Temmuz 2019, 01:01
Tvs01 adlı üyeden alıntı
İnşallah bulunur, polisten ümidi kesip
Savcılığa gidip şikayetçi oldum az önce, savcı hiç dinlemedi yazdığım dilekçeyi okuyup, karakolun gerekli işlemleri yapması için bir kağıt verdi. Karakola gideceğim şimdi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------
Kolumun son hali, kaza sonrası halini sildim sinir bozucu durumdaydı
https://i.hizliresim.com/GZzLMy.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ----------
Cebimdeki telefon
https://i.hizliresim.com/5NVW1q.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------
https://i.hizliresim.com/BO2lj9.jpg
Çok geçmiş olsun birşey lazım olursa araç vs gelirim..Haber et yeter..
-
19 Temmuz 2019, 01:13
hachiko adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun birşey lazım olursa araç vs gelirim..Haber et yeter..
Çok teşekkür ederim, düşünmen yeter.
Polisten bişey çıkmıyor, çevredeki başka kameralara bakıyorum herkes ya bozuk diyor yada biz göremeyiz diyor. Savcılığa şikayet ettim savcının verdiği kağıdı karakola götürdüm, yarın gündüz gel diyor, bu halde 3 gündür geliyorum dedim, dün akşam 2,5 saat bekledim dedim insafa geldi aldı. Savcının emriylede bişe cıkmazsa napacam bilmiyorum.
-
19 Temmuz 2019, 03:02
Off o nasıl bir kol İsmailim öyle. Ağrısına nasıl dayanıyorsun. Ağrı kesiciler yeterli oluyor mu ?
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
-
19 Temmuz 2019, 03:08
Kardeşim çok geçmiş olsun umarım adalet yerini bulur. Sana çarpan .... evladı eğer bulunamazsa da umarım evladının yada kendi başına gelir de. Ancak öyle anlar bu insanlar ne yaptığını
-
19 Temmuz 2019, 08:36
Ülkede adalet yok kardeşim. Allah başa vermesin rastgele yaşıyoruz işte. Şu an yaşadığın durum zaten çok kötü ben asıl adam bulunup yargılanıpta ceza almamasından yada dalga geçer gibi ceza verilmesinden korkuyorum. Büyük bir yıkım olur senin için. Allah acil şifa versin inşallah
-
22 Temmuz 2019, 14:13
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim, düşünmen yeter.
Polisten bişey çıkmıyor, çevredeki başka kameralara bakıyorum herkes ya bozuk diyor yada biz göremeyiz diyor. Savcılığa şikayet ettim savcının verdiği kağıdı karakola götürdüm, yarın gündüz gel diyor, bu halde 3 gündür geliyorum dedim, dün akşam 2,5 saat bekledim dedim insafa geldi aldı. Savcının emriylede bişe cıkmazsa napacam bilmiyorum.
Akşam gel / sabah gelleri bitmez polisin. Bana da e5'te hem ibb trafik kamerası hem mobese kamerasının aynı anda baktığı noktada biri vurup kaçmıştı. Polis görüntüleri almadı. 'Senin dosyana bakan polisler akşam mesaisinde, akşam gel' dediler. Akşamkiler 'ne alaka ifaden gündüz alınmış, ifadeni alan polise soracaksın o da gündüz burada sabah gel' dediler. İfademi alan, 'ben, kağıtları senin dosyana bakan polislerin çekmecesine bıraktım, onlar alacak görüntüleri rahat ol' dedi; akşamkiler inkar etti. Birkaç gün sona tekrar gittim aynı 'polis' 'görüntüleri alsak ne yapacaksın, gidip adama hesap mı soracaksın? Alırsak dosyana ekleriz, boşuna gelme buraya' diye çıkıştı. Savcılığa ayrıca kaza ile ilgili dilekçe verdim, karakola yazı vb gönderdik dediler, bir şey çıkmadı. Dosya 2 ay karakolda kaldı. En son Cimer'den şikayet oluşturdum. Şikayatim cevaplandıktan 1 gün sonra dosya savcılığa gönderildi. 6 aydır da savcılıkta bekliyor dosya.
Sonuç tahminim: Polis şimdi git akşam/sabah gel diyerek oyalayacak. Görüntü, plaka vb dosyaya eklemeden savcılığa gönderecek. Savcı, biri vurmuş, mağdur olmuşsun ama kimin vurduğu belli değil diyecek. Masrafların (ve belki tazminatın) fondan karşılanacak.
Şu an cimer'den veya iem'in bilgi edinme hattından sürekli dosya ve delil durumunu sorarsan iyi olabilir. Yol üstündeki kameralardan görüntü alınmaz ve plaka bulunmazsa, polis işini yapmayıp seni mağdur ettiği için polisten şikayetçi olabilirsin.
Ve internette okuduğuma göre yaralanmalı trafik kazalarında, olay yeri incelemenin ve bilir kişinin kaza yerine gidip çevrede inceleme yapması, delil toplaması gerekiyormuş. Bunun doğruluğunu araştırdıktan sonra, polise burada yüklenebilirsin belki.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)