Safi rüzgarsınız,kuru gürültüsünüz,güzel bir ses aldığınızı düşünüp insanların kulak zarına tecavüz ediyorsunuz.Gerekçe olarak da yok efendim arabalar fark etsin,yok efendim ben seviyorum bu sesi diyerek insanları rahatsız edecek seviye de cırtlak yırtılan bir ses ile geziyorsunuz.
istersen 10 bin tl lik egzoz tak r25 ya da başka 200-250 cc motosiklete alacağın tok değil cırtlak kulak zken bir ses.
Sanıyorsunuz ki iyi bir egzoz takınca 600-1000cc 4 silincir yada 3 silindir de ki gibi tok dolu ses alacaksınız.
Bir bitmediniz...
Çok gürültülü,gezerken kulakların çınlar bol bol
valla ben de bir hevesle taktırdım abart egzozu ama uzun yolda kafa çekmiyor be kardesim sehir ici sıkıntı yok fazla da gece olunca sokaklardan caddelerden hızlıca geçmeye çekiniyorum şahsen sesi ben de severim ama yukardakilerin dediği doğru bir hevesle taktırdım sirkeciden aldığım markasını bile bilmediğim egzozu ilk zamanlar çok güzeldi hala güzel geliyor kulağıma ama dediğim gibi geceleri sokaklarda çekiniyorum basmaya sakin yerlerde dip gaz gitmeye
orjinal egzozun tınısı hepsinden güzel
motoru yatırıp ırzına geçseydiniz bir de tam olurmuş. kesip biçmeyi kaynakları geçtim motorda backpressure noldu afr ne oldu kimbilir zaten güçsüz olan alt devirlerde komple can çekişiyodur.
Bende zamanında 125 cc ye takmıştım ama orjinal egzozunun içi düşmüştü sıfırıda pahalı geldi ucuz bi performans egzoz alıp takmıştım sesini dinleyince ulan millet söver buna diye içine bulaşık teli tıkamıştım orjinal egzoz sesine indirene kadar. Gece bağırta bağırta sürüp insanları rahatsız etme hakkına sahip değilsiniz.
Hakikaten imreniyorum. Ses çıkarıp, gürültü yapıp bundan büyük keyif alacak kadar mutluluk eşiğimin aşağılarda olmasını isterdim. İnsanların bana dönüp baktığında "bre hey be nasıl da çatlıyorlar hasetlerinden, kıskanıyorlar piyano estetiğindeki sesi" diyip aslında rahatsız olduklarından değil kıskandıklarından baktıklarına dair kendimi kandırmayı çok isterdim.
Güncel bir başlık var hanımların motosikletlilere ilgisiyle alakalı. Şunu garanti edebilirim, gürültü çıkarmayı etkileyici bulan kafile sahile kenarlarında Tofaş ile drift yapanlar ve "hacııı, kankaaaa,ateş ediyoooo" diye naralar atan, dünyaya faydası pek olmayan insan yiyiciler. Bu kişileri etkilemek ilgi alanınıza girer mi bilmiyorum.
Şahsen trafiğin aktığı bir yere yakın yakın noktada biriyle sohbet ederken, balkonda bir şeyler okurken, yol kenarında telefonla konuşurken aradan bir tane gürültülü yamyamın pataküte geçmesiyle bölünen aktivitem sonucunda sadece nahoş sözler sarfediyorum, başına az ilerde kötü bir şey gelip düşmesini diliyorum ki yanına gidip güleyim, hatta kahkaha atayım. İşte beni bu kadar kötü düşüncelere iten bir gürültüyü sadece kişisel zevkiniz için üretiyorsunuz. Bencilce ve faydasız.
"Ama bizi farketmiyorlar" diye de züğürt tesellisinde bulunup de kendinle birlikte başka kimseyi kandırmaya gerek yok, 11 yıldır motosiklet kullanıyorum; kimsenin beni görmesine ihtiyaç duymadım. Egsoz sesiyle insanların hem kızdırıp hem farkettireceğinize, üslüplu bir korna ya da uzun far kullanmayı tercih etmenizi öneriyorum.
Her motorda güzel bir ses alınmıyor. Özellikle küçük bir blok olunca daha yırtınan bir ses oluyor. Benim motor 500cc ama yinede üst devirler tırmalıyor gibi.
Orijinal egzozundan başka hiçbir egzoz yakışmaz mı şu motora ya... Beeeeeeeelki Slip-on Akrapovic, o da bir nebze.
Çin işi Two Brothers, iyimiş....Aliexpress stayla Two Bro...
The Power of The Dreams.
Ya deli olacağım o usta dedikleri adam zerre motor nasıl çalıştırılır bilmiyor.
Adam sürekli marş verip hemen gazlıyor kısa sürede stop ettip tekrar çalıştırıyor yine gazlıyor sonra yine stop ediyor hemen yine çalıştırıyor filan filan abi bu asla 4t motor da değil 2t de bile motoru geçtim akü sağlığı için bile yapılmaması gerek ki bu adamda bilgi 0
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)