Çok konusu geçmişken bir kullanıcı olarak CBR 500 R hakkında konuşmak lazım, öncelikle bu motosikletin yeni kasası ve eski kasası dahil yurt dışında çok tutulan bir motosiklettir, sebebi tek bir kronik sıkıntısının olmaması, 2,5 sene yurt dışında yaşadığım süreçte ilk önce CB 500 X ( Nc 500 gibi düşünün ) ü görmemle ve sonra " ulan bu motor bloğu nasıl ? " diye araştırırken , Cbr 500 R ve CB500 F'in de aynı bloğa sahip olduğunu öğrendim, hatta yurt dışında kuryelerin CB500 F kullandığını söyleyebilirim
Türkiye'ye gelince de CBR 500 R aldım.
0 - 170 km arasına 25 saniye gibi bir aralıkta çıkıyorsunuz, yani bilip bilmeden R25'le kıyaslayanlar var, otobana çıksam ve 5 - 10 km'lik bir yolda ilk benzinlikte dursami depoyu de fullesem, parayı da ödesem ... R25 anca gelmiş olur, bunu tecrübe ile sabit olarak söyleyeyim ..
Yakıtı 3,5 - 4,0 lt arasında
Yedek parça ucuz, ben hava filtresini 90 TRY, Arka Diski 250 TRY gibi bir fiyata Esengül'den daha yeni aldım.
Yani şöyle söyleyeyim Türkiye'de piyasası olmadığı için CBR 500 R " bedava " , şuna bakmak lazım ; " verdiğim parayı ne kadar hak ediyor ? " ..
Kymco scooter modelleri için de aynı şeyleri söyleyebilirim, Türkiye'de KYMCO da pazar edinemedi, halbuki yurt dışında Yamaha , Honda v.s. scooterler ile kimsenin işi yok, Piaggio ya da Kymco ..
Bu sebeple bir ürün almadan Global araştırmak lazım.