Sigorta eksper,kaza sonrasi.
Reklamlar
-
Olayi anlatiyorum,kaza yaptım.Tutanak tuttuk.4.700Masraf çıkardı usta.Eksper geldi ben bu listeyi böylece tramere yolluyorum dedi,karsi tarafin yuzde yuz kusurlu oldugunun eksper raporunda belirtti. 0 kusur var bende.Ama bana sigorta şirketi ne kadar para yatircak ben bunu nereden ogrenecegim?
Reklamlar
-
Sigorta şirketi sana para yollamayacak, taşıtını servise götürüp sigortadan onarımı yaptıracaksın.
-
Motorun yapılıcak. Faturasını ödeyeceksin. Faturada kaç çıktıysa hepsini sana 1 ay içersinde ismine bankaya yatırcaklar.
-
to1ga adlı üyeden alıntı
Motorun yapılıcak. Faturasını ödeyeceksin. Faturada kaç çıktıysa hepsini sana 1 ay içersinde ismine bankaya yatırcaklar.
Hayır böyle değil ya adamda para yoksa?
Tamam sonra alacak ama bu öyle olmuyor
Arkadaş tamircisine verir onlarsa hazırlarlar evrakları sigorta onay verirse tamirci tamir eder faturasını keser sigorta şirketine yollar motor bitmiştir sigorta sirketi gelen faturaya bakar tamirciye parayı öder tamirat komple bitti ise de arkadaş motorunu alır işleyiş böyle arkadaş a nakit giriş cıkışı yok
Tamircise bir şirket sonuçta onlar yazısır karara bağlar
-
birşey soracağım, kafama takıldı
Hani kaza durumlarında, sigortayı oderken fazla para cıkarıyor ya, mesela 300 odüyorsak kazadan dolayı 500 cıkıyor
%0 kusurlu olsak da sigortalarda bu tür bir artış yapıyolar mı? bunu merak ettim
-
motorun perte çıkması gerekmiyor mu sigorta 4700 tl verir üstüne birde itiraz edersin değer kaybı için oradan da para alırsın
-
motohazar adlı üyeden alıntı
Hayır böyle değil ya adamda para yoksa?
Tamam sonra alacak ama bu öyle olmuyor
Arkadaş tamircisine verir onlarsa hazırlarlar evrakları sigorta onay verirse tamirci tamir eder faturasını keser sigorta şirketine yollar motor bitmiştir sigorta sirketi gelen faturaya bakar tamirciye parayı öder tamirat komple bitti ise de arkadaş motorunu alır işleyiş böyle arkadaş a nakit giriş cıkışı yok
Tamircise bir şirket sonuçta onlar yazısır karara bağlar
İnş cnm yha.
Tamirci diyoki kardeş bura otopark değil. Motorunu yaparım paramı verirsin faturanı keserim sigortadan alırsın. Bitti gitti.
-
to1ga adlı üyeden alıntı
Tamircini değiştir hocam. Millet koca arabasını bırakıyor tüm işlemler boyunca tamirciye. İşlemleri sen de takip edebilirsin ama bu işleri tamirci takip eder.
Hasarlı motoru ordan oraya mı taşıcak adam.
-
Bu durumda sigortalı açısından iki yol izlenir.. 1) Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir servise çekmek.( sigortalının cebinden 1 kuruş çıkmaz. 2) Sigortalı istediği servise / tamirhaneye götürür.. ( Bu durumda sigortalı faturayı kendi cebinden öder, sigorta şirketi sigortalıya ödeme çıkartır )
Sigorta şirketi experin belirlediği ve mutabakata varılan parça ve işçilik tutarı neyse onun üzerinden işlem yapar..
-
12 Temmuz 2019, 10:51
owlam adlı üyeden alıntı
Tamircini değiştir hocam. Millet koca arabasını bırakıyor tüm işlemler boyunca tamirciye. İşlemleri sen de takip edebilirsin ama bu işleri tamirci takip eder.
Ordan oraya taşımıcak zaten gidicek yetkili servisine vericek unutucak.
Bu olay honda da böyle bajaj da da böyle kawasaki de de böyle. Adam sen sigortayla muhattap olmak istemiyosan noterden bana vekalet çıkartırsın.
Araba da exper dosya masrafı parası ödemezsin. Motosiklette ödersin.
-
12 Temmuz 2019, 11:55
owlam adlı üyeden alıntı
Kaza yaşadığım dönemde aynen arkadaşın dediği gibi yaptı yetkili servis Yamaha kardeşler önce hasar tutarı olan 3500 Tl yi ödettiler motoru yaptılar sonra o 3500 Tl yi sigorta şirketi hesabıma yolladı
-
12 Temmuz 2019, 11:59
başka bişey sorcam
kaza sonrası diyelimki servise bırakmadık kendimiz toplucaz motoru
bu şekilde oluyormu yani illa bi servise mi gitmek lazım
-
12 Temmuz 2019, 12:16
IRau adlı üyeden alıntı
başka bişey sorcam
kaza sonrası diyelimki servise bırakmadık kendimiz toplucaz motoru
bu şekilde oluyormu yani illa bi servise mi gitmek lazım
En mantıklısı her zaman yetkili servis seçeneğidir. Motosikletinizi güzelce orjinal parçalarla toplaması için.
Kendim yapıcam diye bi seçenek yok, eksperle mutabık kalarak faturaları karşılığında paranı alabilirsin.
-
12 Temmuz 2019, 13:01
Parayi sen odemek zorunda degilsin. Faturayi yolladiktan bi kac is gunu sonra odeme yapilir kendi hesabina, gider motorunu alirsin. Oyle aylar yillar beklemiyorsun odeme almak icin.ustan boyle bir seyi kabul etmiyorsa yetkili serviste yaptirman daha dogru olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)