Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Siz ne yapardiniz?

Katılımcı sayısı
37. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Vakit gecmeden %25 indirimli olarak oderdim

25 67.57%
  • Odemezdim, nasil olsa bir gun cezalar affedilecek

3 8.11%
  • Ispati yok, bir sey yok... Itiraz eder, hakkimi arardim

9 24.32%
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik cezası geldi. Ne yapardınız? [Fotoğraflı / Anketli]

REKLAM ALANI
    owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Virago 535
    Ceza af olmaz. Ceza ya gelen faiz af olur. Ama önümüz de seçim falan olmadığı için bekleme. 15 gün için de indirimli öde. Büyük ihtimalle fahri trafik müfettişi kesmiş. Geçmiş olsun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Ne yapman gerektiğiyle ilgili yorumumu aşağıdaki kısa hikayenin sonunda yazacağım.

Ocak 2019 da eşimle birlikte Yalova'ya kayınbiraderi ziyarete gittik. Giderken kendi aracımla gittik, eşimin aracı İzmir'de evimizin önünde park halindeydi. 3-4 gün kaldık, geri döndük. Hadi dedim e-devletten kontrol edeyim, bir ceza filan yemiş miyiz diye. Baktım yok. Uzun zaman oldu, hanımınkini de kontrol edeyim dedim, bir baktım o gün tarihli kırmızı ışık ihlal cezası. Meğer biz Yalova'dan dönerken eşim Denizli'de kırmızı ışık ihlali yapmış, haberimiz yok.

Cezayı hemen ödedim, ve itiraz ettim. Cezaya dair hiçbir kamera kaydı vs bir delil yok, ceza kanununda da cezaların ispat edilmesi gerektiğine dair maddeler de var. Sitenin kamera kaydında aracın site bahçesinde olduğu görüntü kaydı da dahil, o tarihte Yalova'da olduğumuzu belgeleyen belgeler vs, her şey var. İtirazımızı yaptık. İzmir'deki mahkeme ihlal Denizli'de olduğu için yetki alanımız dışında diye karar çıkardı, dava Denizli adliyesine devredildi, birkaç ay sonra netice çıktı, ceza onandı.

Öyle saçma bir pozisyondayım ki şu anda, ulan dedim, hay sizin adaletinize de, yapacak olduğunuz yargılamaya da dedim bıraktım. Devletimize bir trafik cezası helali hoş olsun. Ama bu kadar delil ispat varken böyle bir karar çıkıyorsa, tüm duruşmalarda çıkan kararları da insan bir sorguluyor haliyle.

Neticede yapman gereken kesinlikle indirimli iken cezayı ödemek ve oturduğun yere oturmak. Hiç öyle itirazla filan uğraşma.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    indirimli 176.25 tl.

gib.gov.tr
    interaktif vergi dairesi
    mtv ve tpc ödeme menüsü
    beyan ile tpc ödeme

buradan ödeyebilirsiniz..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)