Hangi pistti tam hatirlamiyorum simdi. Buyuk pistlerden biridir muhtemelen. Burada "SM pisti" diye bir sey var ama "SS pisti" cok yaygin bir kavram degil. Cunku araba yarislarinin da yapildigi buyuk pistlerde motosiklet yarislari ve pist gunleri de yapiliyor, Laguna Seca, Daytona, Road America, Willow springs, Road Atlanta, gibi. Genelde "pist" deyince akla gelen bunlar oluyor. Acikcasi sadece motosiklete ozel bir pistte de hic kullanmadim simdiye kadar...
SS makina tabii ki giremez SM pistlerine, haklisiniz. Hatta araziye ve suya da giremez
SM'in viraj kabiliyetine tabii ki lafim yok. Dar ve kesin virajlarla dolu bir yolda buyuk SS'leri gececegi kesin.
Aslinda ayni seyi soyluyoruz muhtemelen. Iki motosiklet tipi de farkli amaclar icin optimize edilmis. SS'ler genel olarak yukarida saydigim buyuk pistleri en kisa surede bitirmek icin optimize edilmisler. Ancak bu da sadece duzlerde basarak olmuyor tabii ki.
Acikcasi uzun suredir bir Husqvarna 701M kesiyordum. Herkes o kadar zevkli oldugunu soyluyor ki, millet dedigine gore vardir bir bildigi diye denemek istiyordum. Ama tekrar bir cruiser edinecegim oncesinde muhtemelen...