Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ybr Anlamadığım Sorunlar

REKLAM ALANI

İlk ve en onemli sorun vites gecislerindeki kararsizlik vites düşürken bazen vites pedalina iki kez basmak gerekiyor ilk basişta boşluk var 2-3 kez basinca dusuyor ,yukselirken bazen yukselmiyor pedal yukari sorunsuz kalkiyor ama ayni viteste kaliyor
    İkinci sorun jikle,motoru calistirdiktan sonra jikle acinca stop ediyor burasi normal ama jikle acikken calistirinca da motor stop ediyor devir yukselmiyor(motor soguk ve sicakken de denendi)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:55 ----------

Yukarı. ,

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MaryJane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 Rr Movistar
    Az Daha Koy Ybr Al Dediler Alındı Sonuc Husran 😁😁

Motor yağı eskiyince bu sorunlar yaşanabilir. Motor yağı yeniyse bir ustaya baktırmalısın.

Alıntı yokon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor yağı eskiyince bu sorunlar yaşanabilir. Motor yağı yeniyse bir ustaya baktırmalısın.
    En yakın servis 250 km uzakta yolda bırakır endişesi var

mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    Alıntı kygsz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En yakın servis 250 km uzakta yolda bırakır endişesi var
    sen nasıl biyerde yaşıyorsun. istanbulu uctan uca gitsen okadar etmiyor.

vites geçişlerini düşük devirde mi yapıyorsun peki.
    since 1987

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    YBR al denmiştir de hurda al denmemiştir büyük ihtimalle.

Yağı, debriyajı v.s. sağlamsa motor karpuz gibi yarılacak, dişliler ile geçiş mekanizmaları kontrol edilecek, parçalar değişip toplanacak, 100.000 km daha kullanılacak.
    kovboy03 bunu beğendi.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Jikle kısmı bütün ybrlerde kronik jikle ile çalışmıyor mutlaka çalıştırırken gaz vermek gerekiyor o sorunu çözmek için kırk takla attım karbüratörü soktum temizledim kaç kez hava ayarı rölanti heryerini oynadım düzelmedi. Vites kısmı ise debriyaj ayarin bozuksa yapabilir debriyaj kavraması çok aşağıda mi kalıyor?

kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    sen öne motor çalışmazken 1.vitese geçir sonra motoru debriyaja basarak motoru ittirmeye çalış gitmiyorsa yada çok zor gidiyorsa debriyaj ayarını az daha aç.Büyük ihtimal debriyaj ayarın bozuk.Jikle sorunu ise sıcak motor jikle çalışmaz soğukken boğuluyorsa karburatörü sökmen lazım..

Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jikle kısmı bütün ybrlerde kronik jikle ile çalışmıyor mutlaka çalıştırırken gaz vermek gerekiyor o sorunu çözmek için kırk takla attım karbüratörü soktum temizledim kaç kez hava ayarı rölanti heryerini oynadım düzelmedi. Vites kısmı ise debriyaj ayarin bozuksa yapabilir debriyaj kavraması çok aşağıda mi kalıyor?
    Evet aşağıda kavrıyor vites sorunu vites mili değiştiğinde başladı ,değişmesinin sebebi bir gün 1.viteste takılı kaldı vites degismiyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Alıntı kovboy03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen öne motor çalışmazken 1.vitese geçir sonra motoru debriyaja basarak motoru ittirmeye çalış gitmiyorsa yada çok zor gidiyorsa debriyaj ayarını az daha aç.Büyük ihtimal debriyaj ayarın bozuk.Jikle sorunu ise sıcak motor jikle çalışmaz soğukken boğuluyorsa karburatörü sökmen lazım..
    Deneyeceğim teşekkür ederim ,karbüratör sogukken de boğuluyor onla uğraşmaya gerek yok o zaman

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YBR al denmiştir de hurda al denmemiştir büyük ihtimalle.

Yağı, debriyajı v.s. sağlamsa motor karpuz gibi yarılacak, dişliler ile geçiş mekanizmaları kontrol edilecek, parçalar değişip toplanacak, 100.000 km daha kullanılacak.
    Oradaki vsleri tek tek yazabilir misiniz tek tek kontrol edilip vites dişlileri değişecek büyük ihtimal sonunda ..

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Evet aşağıda kavrıyor vites sorunu vites mili değiştiğinde başladı ,değişmesinin sebebi bir gün 1.viteste takılı kaldı vites degismiyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Deneyeceğim teşekkür ederim ,karbüratör sogukken de boğuluyor onla uğraşmaya gerek yok o zaman

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

Oradaki vsleri tek tek yazabilir misiniz tek tek kontrol edilip vites dişlileri değişecek büyük ihtimal sonunda ..
    * Debriyaj teliniz uzamış ve kopmak üzere olabilir. Bu durumdaysa aşırı esneme yaparak vites geçişlerinde zorlanma ve anormallikler görülür. Debriyaj telini yenileyerek aradan çıkarabilirsiniz.

* Motor yağınız motosiklet için üretilmiş bir yağ olmalı, aksi halde debriyaj balatalarının birbirlerine yapışmasına veya kavraşma sorunlarına neden olabilir.

* Debriyaj balatanız parçalanarak dağılmış olabilir.

* Debriyaj levyesinde anormallik olabilir. Debriyaj balata, pleyt, yay ve tası kontrol edilirken debriyajı ayırmaya yarayan kamalı levyenin de yuvasında rahat ve doğru çalıştığından emin olun.

* Zincir gerginliğinizin doğru ve zincirinizin sağlam olduğundan emin olun.

** Benzer sorunu bir de mafsallı tip vites pedallarında yaşarız. Mafsal anormal boşluk yapmış ise birebir tarifinize uyan sorunlar gözlenir. Ne var ki bildiğim kadarı ile YBR125 mafsallı pedal kullanmıyor, doğrudan bağlı. O nedenle bu seçeneği geçebiliriz.

Umarım sorunu çabucak bulur ve arızayı olabilecek en uygun rakkama çözebilirsiniz. Aklıma şu anda bunlar geliyor, YBR kullanan ve benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa daha kesin ve isabetli yönlendirme yapabilirler.
    istanbuls34 bunu beğendi.
    ...

Teşekkür ederim servise gittigim zaman dediklerinize baktiracagim çözümü bulunca yeni konu açarım

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    yeni konu açma buradan yaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

hem sorunu hemde çözümü görür insanlar

HRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GD 250R'dı Artık pert :(
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    * Debriyaj teliniz uzamış ve kopmak üzere olabilir. Bu durumdaysa aşırı esneme yaparak vites geçişlerinde zorlanma ve anormallikler görülür. Debriyaj telini yenileyerek aradan çıkarabilirsiniz.

* Motor yağınız motosiklet için üretilmiş bir yağ olmalı, aksi halde debriyaj balatalarının birbirlerine yapışmasına veya kavraşma sorunlarına neden olabilir.

* Debriyaj balatanız parçalanarak dağılmış olabilir.

* Debriyaj levyesinde anormallik olabilir. Debriyaj balata, pleyt, yay ve tası kontrol edilirken debriyajı ayırmaya yarayan kamalı levyenin de yuvasında rahat ve doğru çalıştığından emin olun.

* Zincir gerginliğinizin doğru ve zincirinizin sağlam olduğundan emin olun.

** Benzer sorunu bir de mafsallı tip vites pedallarında yaşarız. Mafsal anormal boşluk yapmış ise birebir tarifinize uyan sorunlar gözlenir. Ne var ki bildiğim kadarı ile YBR125 mafsallı pedal kullanmıyor, doğrudan bağlı. O nedenle bu seçeneği geçebiliriz.

Umarım sorunu çabucak bulur ve arızayı olabilecek en uygun rakkama çözebilirsiniz. Aklıma şu anda bunlar geliyor, YBR kullanan ve benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa daha kesin ve isabetli yönlendirme yapabilirler.
    Konu sahibine sesleniyorum.. Bu adamı dinle. Bana da debriyaj telin kopacak demişti, pek takmamıştım açıkçası. E5'te debriyaj telim koptu 2 gün sonra

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Teşekkür ederim servise gittigim zaman dediklerinize baktiracagim çözümü bulunca yeni konu açarım
    servise gideceksen usta zaten bakar burada yazılanlara senin sorunun cevabı büyük olasılıkla yukarıda yazıyor.. 'debriyaj teli'

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş eklemek istedim
    Vites kolu gevşek olabilir kontrol et tek bida tutar.
    Gevşekse boşluk varsa milin üzerinde boşa döner.
    Sadece küçük bi ihtimal.

YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    bir ybr ci olarak sana yardımcı olmaya çalışayım.Vites muhabbetine gelirsek balatadan veya şanzumandan olabilir geçen ay kendi ybr me komple rektefe yaptırdım.Şanzumanda değişti yağ çok farkettiriyo.Önceden castrol kullanıyorum motul denedim bu kez biraz afalladı düzeldi sonra.Jikle olayı ise ilk çalıştırmada gaz vererek çalıştırıp jikleyi sonra aç.sorun kalmayacaktır.
    kygsz bunu beğendi.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)