BN251 TNT25' in kronok sorunlarından arınmış bir modeldir. Elektronik olarak problemleri giderilmiştir. ABS ve metzeller lastik ile geliyor buraya. Şehir içinde çok rahat ettirecek hafif ve çevik bir motordur. Kuru ağırlığı 145 kg dır. Deposu bütün 250'lik rakiplerinden büyük diye hatırlıyorum. Bir depo ile 430 km gitmişliğim var. Ben TNT 25' i 30000 km kullandım. Bir kere stator yakmıştı. BN251' de böyle bir problem okumadım.
Bence ayıplı malın tanımına bir kez daha bakmak gerek.
Hangi Mallar Ayıplı Kabul Edilmiştir?
Kanun’un 8. maddesine göre, aşağıda sayılan durumdaki mallar ayıplı kabul edilmiştir:
Tüketici ile satıcının kararlaştırmış olduğu modele uygun olmayan,
Objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan,
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan,
Satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan,
Muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan,
Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar ayıplı maldır.
Bunun yanı sıra aynı Kanun sözleşmeye aykırı ifa hallerini de ayıplı mal başlığı altına almıştır:
Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi,
Montajının satıcı tarafından veya onun sorumluluğu altında gerçekleştirildiği durumlarda gereği gibi monte edilmemesi,
Malın montajının tüketici tarafından yapılmasının öngörüldüğü hâllerde, montaj talimatındaki yanlışlık veya eksiklik nedeniyle montajın hatalı yapılması halleri de sözleşmeye aykırı ifa olarak değerlendirilir.
Sizin yaşadığınız arıza yukarıdaki tanımlara uymuyor diye düşünüyorum.
İnşallah istediğiniz gibi gelişir olaylar.Aslında Benelli gibi piyasaya girmek isteyen yeni firmalar müşteri memnuniyetine daha çok önem vermeleri gerekiyor.Yamahanın Hondanın yapmadığını yapması lazımki insanlarda güven oluşsun.
Şimdi benim başıma gelen konuda 'Montajının satıcı tarafından veya onun sorumluluğu altında gerçekleştirildiği durumlarda gereği gibi monte edilmemesi' veya 'Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran' bir durum olmadığını mı düşünüyosunuz? Ayrıntılı halde yazdığım halde bunu düşünebiliyosanız inşallah avukat değilsinizdir veya adaletle ilgili bi meslek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------
Valla ne diyeyim türk dizilerini fazla kaçırmışsınız gibi görünüyor. Hem benim motorun ayıplı olduğunu kabulleniyosunuz hem de diğer arkadaşa hak veriyosunuz, o arkadaş da motorumun ayıplı olduğunu düşünmüyor. Bana da ikinizin bu tavrı çok çok ilginç geliyo herşeyin içinde bişey aramak nedendir?
Evet doğal olarak motoru bir an önce elimden çıkarmak istiyorum aldığımın ertesi günü arıza çıkarıp güven vermediği için. Bu size neden garip geliyo? Evet almak isteyen olursa hayır demem neden diyeyim? Arıza da çıkarmış olsa sıfır motordur isteyen istediği gibi servisinde kontrollerini, gerekirse tamirini yaptırıp binebilir. Bu size neden garip geldi ultra üstün duygusal zekalarınızla açıklayabilir misiniz? Benim motoru bir an önce hem de maalesef zarara girerek elden çıkarmak istemem neden garipsendi? Arızalanan motorlarınızı tamir ettirip başkalarına satmıyo musunuz? Her arızada mahkemeye mi veriyosunuz hemen? Yaptırmıyo musunuz motorlarınızı? Satarken de benim kadar dürüst davranıyo musunuz? Akılla fikirle mantıkla hareket edin kimsenin düşük akıl seviyesini çekmek zorunda değiliz.
Kimsenin kafasına silah dayamadım benim motorumu alacaksın diye. Hayır der geçersiniz kahvehane dayıları gibi laklak etmezsiniz.
Bidaha bu forumda kimseye bişey yazmayacağım. Sen de git sıfırını al kardeşim motorun. Ben almamanı sağlamaya çalışıyorum benim başıma gelen senin de başına gelmesin diye. İlla alma konusunda ısrarcıysan diye benim motoru söyledim ısrar etmedim bişey yapmadım.
Hadi selametle
O zaman bu firmalar neden garanti verip servis açıyorlar.Garanti süresi içinde arıza yapan tüm araçları yenisiyle değiştirsinler o zaman.
Benim şu an kullandığım Opel insignia model arabmın ilk üretilen serilerinde debriyaj problemi oldu.Aracın gücüne göre debriyaj zayıf kalmış bazı araçlar 5 bin 10 bin olmadan debriyaj bitirdi.Opel o serideki tüm araçların tüm debriyaj sistemini yaniledi.Benim kullandığım araçta bu araçlardan.Kimseye değişim yapmadılar.
Kaldıki sizin karşılaştığınız arıza eğer kronik bir şeyse bu tespit edilse bile Yamaha da yada başka otomobil markalarında olduğu gibi geri çağırma yapılır arızalı parça yenisiyle değiştirilir.Değişim alırsanız bence markanın adım çıkmasın diye kendi insiyatifi ile yapacağı bir uygulama olur.
Aynı durum Honda yada Yamahada olsa muhtemelen kimse ilgilenmez çünkü adamların imaja ihtiyacı yok Türkiyede.
Neden bu kadar sert tepki verdiğim gayet net. Durmuşsunuz amatör dedektif edasıyla progilimi mesajlarımı falan araştırmış artniyet aramışsınız. Neyi garip geldi son motorumda sıkıntı yaşamamın? Ne tür motor istediğim gayet açık konfor sorunsuzluk ve şehiriçi ağırlıklı nadiren şehirdışına da gidilebilecek motor arıyorum bu naked da olabilir spor da olabilir enduro da olabilir hatta cross bile olabilir. Niye illa bu şekilcilik? Sizin türden kastınız sadece dış görüntüsü anladığım kadarıyla.
Evet ayıplı olduğunu belirttiğim motoru satmayı teklif ettim. Ne şekilde teklif ettiğime de bi bakın. Hatta bütün mesajlarıma dedektif edanızla genel olarak bakarsanız arkadaşa bu motoru aldırmamaya çalıştığımı da anlayacak kapasiteniz vardır diye düşünüyorum. Yok ise o benim sorunum değil.
Bana sizin tavrınız ne kadar ilginç geldiyse size de o kadar ilginç gelmiş olabilir. Siz beni artniyetle yaftalıyosanız ben de sizi düşük iq sahipliğiyle yaftalıyorum. Hoşunuza gitti mi? Anladınız mı niye sert tepki verdiğimi?
Böyle bişeyi teklif etmenizde söz konusu hokahey olabilir demişsiniz arkadaşı tanımam etmem bu başlık harici bi mesajını okumuşluğum bile yoktur. Ben sizin gibi profil didiklemiyorum. Bu daha da ilginç geldi bana mesela. Ne düşündünüz de bunu yazdınız?
Nedense bu motorla ilgili ciddi bir karalama kampanyası varmış gibi hissediyorum ben...
Ha iyi servislerin bulunduğu şehirler dışında Benelli tavsiye etmem o ayrı.
Kardeşim ya okuma yazmanız yok yada algılama sorununuz var. S...ecek enayi aramıyorum alma diyorum sana en başından beri hasta mısınız nesiniz siz ya?
Sen git al bu motoru birader kesinlikle al hatta. Ne şekilde teklif ettiğime bak diyorum. Alma yazdım diyorum hala takılmışsınız satmaya çalıştığıma. Satmıyorum kardeşim hadi yürü git işine boğazına mı yapıştım alacaksın diye ya?
Alınsın kardeşim keşke 10bin satsa da bunun güvenilip binilmeyecek bi motor olduğu anlaşılsa. Ben de salak değilim o parayı fiyat performans diye verdim motora. Bilsem böyle olacağını niye alayım?
Ama yok bundan sonra 15 16bin liraya bn251den başka motor tavsiye etmem 1 numaralı önerim budur. Neden? Çünkü ben aldım. Bizim millete bu lazım para verip aldığı şeyi ölümüne savunacak adam lazım ben bunu anladım. Kötü yanlarını söyleyecek adam lazım değil.
Alın aga 16bin liraya motor alacak olan varsa bn251 alsın başka motora bakmasın bile. Bunu alın tavsiyemdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
Neyini yanlış anlatmışım herşeyi apaçık yazmışım. İlk mesajımda alma demişim. İlla alacaksan bak benim motorum var al yaptır bin demişim 1000 lira eksiğine veririm demişim. Yine de almanı tavsiye etmem demişim. Daha neyi yanlış anlatmışım?
Sakin olun arkadaşlar,
Kim hangi modeli alirsa alsin,gerek yok atişmaya..
+ sı bu
- si bu der geçilir.
Parasini verip kullanacak kişinin kendi karari..kendi tercihi,
Zira,forumda sadece onerilere bakip,gözleri kapatarak motor almak ayri bir mevzu.burasi tartişilir
Ama,yakin çevresinde kullanan,memnun kalan,vb
Kişilerden canlı kanlı bilgi almak en mantiklisi..
Gayri daha da yazmam..
İyi mal üretmek kimsenin tekelinde değil. Çoğu avrupa markası zaten Çin sermayesine yenik düşmeye başladı. Tonla örnek mevcut. Bu sene 752s modeli mevcut. Benelli'nin sahibi aynı zamanda Volvo'nun sahibi.
Bizim ülke de bilinmeyen her marka kötü algısına sahiptir zaten. Ekonomik olarak elden çabuk çıkarılan tutar. Otomobil sektörü de böyle bizim ülkede Alfa Romeo tutmaz, VW aptal arabaları satış rekoru kırar.
Okuduğunu anlayamayan,
Forumdaki butonların ve eski mesajların neden okunabilirliği olduğundan bihaber,
Her lafta öküz altında buzağı arayan,
Bir tek kendinin doğru olduğunu sanan,
Kendinden başkasını dinlemeyen,
Herkese laf yetiştirme derdinde olan,
Laf yetiştirme işini laf sokmaya çalışarak yapıp üstünlük sağlayacağını sanan,
Genele açık bir forumda yazma adabını terk edip, önüne gelene hakaret edenlerle İŞİM YOK...
Bak iyi malı üretmek ile üretebilecekken üretmemek farklı şeyler. Basit örnekle, renault istese VW şu anki mevcut modellerinden daha kaliteli araç yapabilir. Ama satamaz. Bu dünya genelindeki algı ile alakalıdır. Çünkü Vw kalitesinde araba yapmakla iş bitmiyor, bunun servisi var mesela. Servis satış sonrasını aşırı etkiliyor. Renault kendi pazar payı ile ilgileniyor, S-Class mercedes kıvamında araba yapma çabası yok. Neden biliyor musun? Dünya genelinde her yol 10000 adet S Class ayarında otomobil satılsa, renault kıçını yırtsa, hepsinden iyisini üretse, bu pazardan alacağı pay %2.
O yüzden daha kaliteli araç yapmaya değil de daha ucuz araç yapmaya odaklanıyor. Daha düşük kar marjı ile satıyor, sürümden kazanıyor.
Bir araştır bakalım mesela Ninja250 yada Ninja300 kaç adet satılmış üretim tarihinden bugüne kadar, CBR'nin son kasasının mesela kırmızı renkli olanı kadar yahut R25'in race blue olanı kadar satamamıştır. Çünkü biri kalite odaklı, diğeri çok satma peşinde. Aradaki fark kalite ve yedek parça fiyatları ile alakalı. Ninja2300'ün aynasını bir araştır kaç para diye. 200 tl civarı. O paraya honda sağ grenaj veriyor. İşte kalite/fiyat odağı da burada devreye giriyor.
Yoksa iyi mal üretecek teknolojileri yok demiyorum ben.
Dipnot: Çok üzülüyorum Alfaların hakettiği yerde olmamasına. Orası ayrı konu. Saab var mesela, aynı işte.
en kotu japon en iyi cinliden iyidir demis atalarımız
Kolay gelsin demekten başka bir şey gelmez elimizden.Altı ay sonra ön duruşması olacak motorun mahkeme süresi bitip iadesi ne kadar sürer Allah bilir.Muhtemelen karşı tarafta süreci uzatabildikleri kadar uzatacaklardır.Bana göre o kadar para bağlayıp yıllarca o motoru kullanamamak ta kötü bir şey.Ben olsam aldığım yerle konuşup motoru onların geri satın almasını sağlardım.Bir miktar zarar etmeyide göze alırdım.Eğer o motora binmeyeceksem.
Markanın inisiyatifinde olan seni mahkemeyle uğraştırmayıp değişim yapması .
helal olsun motorcuya bozuk motoru tabiki motorcu saplayacak yabancıya gitmesin hoppakey al motoru konu aç motoru geri almıyor diye bak 2 kutu patlalmış mısır aldım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)