Bu zamana kadar alıp kullandıktan sonra gerek çektiğiniz sıkıntılar gerek motorun - yanlarını paylaşır mısınız?
Bu zamana kadar alıp kullandıktan sonra gerek çektiğiniz sıkıntılar gerek motorun - yanlarını paylaşır mısınız?
İnazuma.
Bu kadar gitmeyen ama o gitmemeye göre deli gibi yakan saftirik bir makina. Ha kalitesine, sağlamlığına lafım yok.
ilk motorum ducatiydi
ondaki tek pişmanlığım kaza yapmaktı. yedek parçaları çok pahalı
zaten bakım için gereken masraflar çok gelirken kırılan parçaların yenisini almak ayrı bi dertti
MT-07. Satmak zorunda kalacağım için keşke almasaydım,keşke bu tadı hiç yaşamasaydım diyorum.
RMG MotoGusto velocity, kronik problemi contadan yağ sızdırması. Ne kadar yaptırırsan yaptır olmuyor. Fabrika arkasında durmuyor. Yedek parça sıkıntı.
Mondial RX3İ EVO
(-) Servis yetkisizliği,
(-) Mondial firma tutumu,
nc700x nedense hiç sevemedim ne oturuş konfor ne parça kalitesi ne de performans bakımından
Mt-25. Alıp alacağıma pişman olduğum tek motorum. 2017 model ve artık lanet olsun die direk takasa verdim motoru.
2013 yilinda 2012 model 0km Gundial in 97cc lik bir motorunu almiştim 500km sonra egzoz boğazdan koptu,motor blogundan yağ kaçirdi,vs.vs.rezil etti,yaptirdim ve yari parasina zor sattim.
Apache RTR (2011) Cefakardı arkadaş. Ne çalışmam ne gitmem derdi. Olsa da dursa kenarda ikinci motor olarak. YBR ye kıyasla malzeme kalitesi çok hoj değildi yalnız.
GT 250 R (2010) Müthiş konforsuzdu. Sırf param buna yettiği için almıştım. İyi giderdi ama pek duramazdı. Malzeme kalitesi ofsayt yine. Arkadaşın R25 i sürünce baya bir soğuduydum kendisinden.
İnazuma (2014) Dokunmaya gerek yok kalitesi ve konforu uzaktan bile anlaşılıyordu arkadaşın. Alaman mercedesi gibiydi maşallah. Pek gitmezdi ama ağır olduğu için haddinden fazla yakardı.
CBR 600 F (2006) Acemi şansı temizini bulmuştum. Kaymak gibi akardı asfaltta, haddinden fazla da yakmazdı. Frenaj ve süspansiyonları da güzeldi. En tadı damağımda kalan motorum sanırım. Bileydim satar mıydım?
CB 500 F (2016) En genç motorumdu. 600 F den sonra ne görüntüsü ne gücü kesmedi. Resmen kendimi kandırmıştım yeter bu bana diye. Güzel viraj yapar az yakar iyi dururdu. Çiçek gibi motordur kendisi.
CBF 600 (2007) Bu karbüratör ne illet bir şeymiş dedirtti sağ olsun. Ha deyince çalışmaz, benzini ayyaş gibi içerdi. Virajda da pek güven vermeyen hantal bir arkadaştı. Tek sevdiğim yanı konforuydu her halde.
MT 09 (2013) Sürdüğüm en deli bozuk motosikletti kendisi. Bisiklet gibi motora ayı gibi blok takmışlar resmen. Her ne kadar adrenalini en üst seviyelerde yaşatsa da gaz tepkisi ve rüzgar çok yorardı. Anladım ki çıplak motor dediğin maks 50-60 bg olmalıymış. En son onunla da vedalaştık bu yaz başı.
Bakalım sırada ne var.
Benelli TNT25
Sağolsun haftada bir servise gidiyordum, o da İstanbul'un diğer ucundaydı.
4 litrenin üzerinde yakıyordu.
Lastikleri zaten naylondu, ilk yağmurda kaza yapmıştım.
3 kere sargı yaktı.
Debriyajı, üst kapak contası, üst motor, yağ pompası, devirdaim pompası, benzin pompası, marş motoru, akü cart curt değişti.
Bu değişimler de birer ay arayla oluyor. Tek sorunda tüm motorun bozulması değil, ayrı ayrı sıkıntılar.
13 ay, 9000 km sonunda satıp kurtulmuştum.
Mondial turkuaz125 eski model denk getirmiştim, benzini içiyordu resmen 1 ay dayanamadım sattım.
hero karizma, sesi sorunu bitmez servisleri kasap gibi bi halttan anlamazdı. yarı parasına zor sattım nerdeyse harcadığım tamirat parsını geçtim zaten.
Yamaha XJ6
2. yada 3. ayda lcd yandı. Benim bozduğum ima edildi. Bu tutumdan sonra soğumaya başladım. Yamaha'nın f/p odaklı motoruydu bir ara. O yüzden kutu profil arka maşa ve vasat süspansiyona sahipti. Yakıtı iyiydi ama uzun yolda da güzeldi. Alt devirde bazen öksürüyordu bendeki.
yeğenin bi motoru vardı, ismini vermiyeyim; sıfır motor 2 sene sonunda tüm parçaları, vidaları dökülmüş, gösterge takımı komple dağılmış vaziyette idi.
berbat bir şeydi yahu!
Yahu bir tane bajaj şikâyeti olmazmı? Yokmu kurtlarını dökmek isteyen
Çoğunlukla herkesin çok sevdiği bir model olan Xmax 250 ye ancak 800 km. dayanabildim. Sele genişliği yüzünden ayaklarım güçlükle yere basıyordu. Xj6 dan sonra satın almamım da etkisi oldu. Şimdi Tracer 700 ile devam ediyorum.
Hyosung GT 250R , berbat bi motosiklet,elle tutulacak hiçbiyeri yokki neyini anlatim. Japondan şaşmıycan okadar
Güzel topik
Yedi tane motor değiştirdim. Çok pişmanlığım olmadı Hamdolsun alırsam pişman olacağım birçok motorda direkten döndüm :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)