Merhabalar.benim ismim bedirhan 14 yaşındayım 1 yıl boyunca elektrikli motor kullandım.şimdide benzinli cup motora merak saldım.Size sorum cup motor bana gidermi?
Merhabalar.benim ismim bedirhan 14 yaşındayım 1 yıl boyunca elektrikli motor kullandım.şimdide benzinli cup motora merak saldım.Size sorum cup motor bana gidermi?
İlk önce ehliyet al sonra motor. Doğrusu bu acele etme.
Ehliyetin ve motoru alacak paran olduktan sonra her motor alınır dostum.
Peki sende ne eksik ? Ehliyet
Önce ehliyetini al, youtube'da izlediğin o saçma sapan adamları da izlemekten vazgeç, boş ve gereksiz adamların saçma sapan tavsiyeleriyle kafanı bulandırma
Bi kaç yıl kalmış şurada sabret
Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama motosiklet ile trafiğe çıkmayın. Hiçbir ehliyet sınıfına yaşınız kurtarmıyor, sonuçları yıkıcı olur, forumda daha önce de bazı arkadaşların ikazlara aldırmayışı sonrası kötü sonuçlanan paylaşımları oldu malesef.
Dediğim gibi, yaşadığınız yeri bilmiyorum. Eğer arazi varsa, mekan uygunsa ikinci el bir hafif arazi motosikleti sizin için harika olur. Hem trafiğe açık alana çıkmazsanız istediğiniz gibi de kullanabilirsiniz.
Sn. MrMud' ın forumda bununla ilgili yazıları var, mutlaka inceleyin derim.
Ehliyetsiz kullanılan CUP' lar var diyen/diyecek arkadaşların da bilmediği önemli bir detayı söylemek isterim. 50cc altı ve elektrikli motosikletler ile motopetler için de trafikte ehliyet şartı aranmaktadır. Herhangi bir ehliyetiniz varsa mevcut ehliyetinize doğrudan işleyen "m" sınıfı ile bunları kullanabilirsiniz. Tabi bu durum kabaca "ehliyet şartı aranmıyor" gibi algılanıyor ama sonuçları can sıkabiliyor. Bilginiz olsun.
Bunlar haricinde CUP motosikletler özellikle de japon üreticilerin modelleri gerçekten çok uzun ömürlü, sağlam, dayanıklı, kullanımı kolay, ekonomik modellerdir. Tavsiye ederim.
Ama önceliğiniz ehliyet veya ehliyet şartı aranmayan alanda sürebileceğiniz tip motosikletler olsun
Alınır alınır (!) şunları göz önünde bulundurursan : ehliyetsiz araç kullanan sürücüye ceza kesildiği gibi aracın sahibine de ceza kesilmektedir. Örneğin babanızın arabasını ehliyetsiz bir şekilde aldınız ve uygulama noktasında yakalandınız. 2018 TL ehliyetiniz olmadığı için size ve 2018 TL'de babanıza ceza kesilir. Kesilen cezanın da geri dönüşü yoktur.
Ayrıca Ölümlü bir kazada siz haklı olsanız dahi suç yine sizde ve hapis cezası var diye biliyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------
Peki 3 veya 4 tekerlekli alınırmı??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)