Bunun örneği maalesef çok var.
Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme...
Ben tvs apache aldım geçen ay 9500 fiyat yazılmış 2 aylık motor 4 bin km de. Ekstra olarak sadece Kappa çanta vardı 400 liralık neyse sıfırı zaten motorun pazarlıkla o fiyatlara hemen hemen alınabiliyor. Sağlam pazarlıkla 8500 e bağladım
Takasçılarda bir garip.
17 bin fiyatıyla ilan açılmış sym joymax 250 vardı R25 ile başa baş yapabiliriz param yok diyor. Harbiden karşısında keriz var mı zannediyor anlamadım. Birde beni dellendiren takas fiyatım farklıdır muhabbeti var sen kimsin hangi mecrasin ya
Para bi tarafa alırken de satarken de kişiye bakarım...
Alırken, sıkışmıştır, elden çıkarması gerekiyordur, benden alacağı parayla bir ihtiyacını görecek olandan almak isterim. Fiyatı daha da öldürmeye çalışmam. "Hayrını gör" demesi önemlidir çünkü...
Satarken de malın kıymetini bilecek birine satarım, gerekirse biraz ucuza... Güle güle kullansın diye geçiririm aklımdan ...
Sonuçta para her şey değil ...
Felaket halde haklısın kanka.
Mesela 2017 model MT-09 a hiç bir aksesuarı olmamasına rağmen 51.000 TL fiyat girmiş.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-2017-subat-trafik-cikisli-henuz-6.675-kmde-698320729/detay
https://www.motosiklet.net/forum/gun...t-listesi.html
2017 Fiyat listesinde MT-09 35,250 TL fiyat yazıyor.
Bunlar gerçekten çıldırmışlar yani.
He olay bu arkadaşın bu fiyatı yazması değil. Sadece bunu örnek olarak gösterdim tüm mt-09 ilanları böyle yüksek fiyatlı.
10-15bin km yapmış 2018 modellere bile dalga geçer gibi 57-58 yazıyorlar bir motosiklete o parayı bağlayan üç beş daha ekleyip sıfırını alır zaten neyin kafası anlamıyorum. Zamanında 40-45 civarına almış şimdide sıfır fiyatı yazıyor zaten 50 yazsa bile zarari yok her türlü karda ama bir tane keriz bulurum derdinde
Malının fiyatını piyasa koşullarına göre belirleyen ve satmaya da niyeti olan adam zaten kısa sürede satıyor. Aksesuar olan arkadaşlara da tavsiyem sökün aksesuarı ayrıca satın, motorun fiyatını boşuna şişirmeyin.
SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250
Aksesuarlar satınalım kararını sizin motosiklete yönlendirebilir yalnız. Aynı fiyat aynı km ve temizlikte aksesuarlı mı aksesuarsız mı almak istersiniz. (Aksesuarların da motosikletin kalitesine uygun kalite seviyede olması şartıyla...)
Fikrinize katılmakla birlikte böyle düşünüp gelen milyonda 1 hocam.
Genelde yaşanan diyaloglar şöyle oluyor:
Motor diyelim ki 15bin
-14 e olur mu?
-Olmaz üstünde motor koruma var tur camı var lastikler yeni vb
-14 e veren var.
-Tamam git onu al
-Ama onda aksesuar yok
-Aksesuarı sana bedava mı vereyim ?
-Pazarlık sünnet ama
-
Hehe doğrudur, adı üstünde alış-veriş, iki tarafın da üzerinde uzlaşamadığı durumda gerçekleşmez. Öyle uzatan da alım satımdan para kazanma veya yaz bineyim az veya hiç zarar etmeden kış başı satayım diyen uyanıklar. Eksik olsunlar...
Pazarlık sünnet ayağına ilanda yazılı fiyatın yarısını teklif edenlere gıcığım. Günün birinde içkili halime denk gelecek birisi, "Tamam, teklifi kabul ediyorum" diyeceğim ve randevu vereceğim. Ondan sonra artık elime ne geçerse; meşe odunu olur, ıslak havlu olur,vantilatör kayışı olur ekleyeceğim adamın kafasına.
Sahibindenin uğraşması gerekiyor. Eğer istiyorsanız benim projem var ikinci el satışı için bazı önlemler alarak ilan eklenmesini sağlayacağım kar amacı elde etmeyeceğim derseniz destek verir bizde ilan ekler yardımcı olursanız siteyi açacağım. Jenerik bir isim ile bu işi yapmayı düşünüyorum. Destek çıkılırsa yapabilirim.
Sorun yok bence. Teklif vermiş. Kabul etmemişsiniz. Pazarlığını yapıp sünnetini yerine getirmiş arkadaş. Sünnet olan pazarlığın sonunda fiyatın düşmesi değil sonuçta, pazarlık yapmak. Hatta fiyat artabilir bile belki kim bilir?
İkinci el al-sat bu yüzden zor. Az önce bayram sonrası pikniği yapmıştık, oradan dönüyorduk. Eski ev eşyalarını satıyordu yaşlı bir adam ve kadın evlerinin garajında. Bende uğradım şöyle bir. Sadece iki tane küçük tablo beğenebildim, tanesi $1'dan. Yanımda da en küçük $20 var. Alacak başka şey aradım, iki tane de bardak gördüm. Etti mi toplam $3... Biraz tereddütle bunları beğendim ama bozuğunuz var mı dedim. Kadın tabi dedi gitti getirdi, düzgün bir şekilde sayıp verdi üstünü. Bardakları taşırken kırılmasın diye teker teker sardı. O sırada adamla muhabbet ettik biraz. Değdi mi adamların uğraştıklarına? Değmedi tabii ki ama böyle bu işler. Adam da kadın da teşekkür etti, ben de teşekkür ettim. Mutlu mesut ayrıldık
Şimdi mesela ben 28 e 1 sene önce 500r aldım. 1490 tl ye lastik taktım. 300 tl ye koruma takozu taktım. Bakımları temizliği zartı zurtu gözüm gibi baktım. Tekrar 28 e koymak aptallık olur yani. 30 bine geri koydum ilana. Bu ederinden fazla yazma hastalığına giriyormu sizce?
Enflasyon nedir, geçmişteki bir bedelin bugünkü karşılığı nasıl hesaplanır diye açıklayacaktım ama sıkıldım, en az 3-4 sefer yazdım daha önce...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Özet geçeyim; arkadaş geçen sene 500R'ını piyasasından pahalı almadıysa 1 sene sonra %10 indirim yapmış. Hakkaniyetsiz değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------
Alınamıyorsa, pahalı geliyorsa satıcıya bık bık etmek yerine "Ben bu motosikleti neden alamıyorum!?" diye önce kendine sonra da ekonomiyi yönetenlere sormak lazım...
Bizim milletçe bu satışlarda sıkıntımız kendi zevkimize göre; egzoz, tur camı, aliexpress manet,elcik[orj. de değil] (yeri geldiğinde mecburi örn; lastik) taktığımızda motorun fiyatını üste çekme hastalığı. Motoru almışsın keyfine göre eklemişsin ama satarken bundan banane arkadaş. Ben alırken sana bunu bunu tak diye söylemedim,sormadım.! Kullanmışsın bunları keyfini sürmüşsün artık satıyorsun bunların parasını alıcıdan çıkarmayı neden istiyorlar anlamıyorum.
Madem öyle orjinal parçalarını sakla satma,çöpe atma satarken tak orjinal tüm parçalarını bana olması gereken fiyattan ver. Senin keyfi yaptığın harcamanın parasını ben neden ödeyeyim.
Lafım size değil yanlış anlamayın dediklerimi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)