Yıl 2019 hala Abs gerekli mi tartışması var bu forumda.
Kaçırdık treni ama çok çalışırsak yetişebiliriz belki...
Eğitimdi, limon sıkma tekniğiydi, onlarca videolar bunlar hep güzel şeyler ama o kadar antrenman da yapsan panik anında harşşş diye frenlere abanıp tekeri kilitleyebiliyorsun. Ha olay zaten işi o raddeye getirmemek ama tut ki oldu. Benim motosiklet konusunda kapasitem belli ve üzerine çıkamayan normal bir sürücüyüm, yaptığım kazaların hepsi düşük hızda oldu ve o kadar hatalarıma rağmen Abs olsaydı o kazaları yapmazdım. Senin de sıradan bir sürücü olduğunu farzderek Abs.li motor almanı tavsiye ederim, aradaki fiyat farkını birgün elbet karenaj değişimine verebilirsin.
@hokahey @tommygun'ın yazdığının altına virgülüne dokunmadan imzamı atarım, Allah seni ABS'e muhtaç olacağın o tek seferden korusun.
abs harika birşeydir
ama sen kendini egitemeyip gelistirmedigin sürece isterse motosikletinde abdsxdgfjzyzvz olsun yinede hiç bir işe yaramaz
2 ayrı sürücü olsun motosikletlerin 1 i abs li diğeri abs siz
ayni senaryo olsun
iyi sürücü abs siz motosiklet ile kurtulup kötü sürücü de abs olmasına rağmen başına bela alıyorsa abs olmuş olmamış faydası yok
önemli olan sürücüdür zaten abs denen şeyi sen kontrol ediyorsun freni kökleyince tık tık vurması seni o anda ordan başka bir evrene anında ışınlamaz
istanbu_gezg nick'li arkadaş sürekli abs yi savunuyordu nerede görse; ama ben yazmak istemiyordum ama artık yazasım geldi
abs ye tapıyor ama iyi bir sürücü ile karşılaşırsa işte o zaman anlar abs kime neye göre gereklidir
neyse boşverelim gitsin duzeltilemez birisine benziyor yardıma muhtaç olmaması gerekli saygılar.
Abs olduğu için kaza tehlikesi atlatan da bi ben varım sanırım forumda. Bazen nasılsa abs var hıammına deyip arka tekeri kitleyebiliyosun.
Elektronik destek pek sevmem aslında, en sorunsuz sıkıntısız bindiğim otomobil efsane kasa corolla 1.6 xei ondan sonraki otomobillerim hep elektronik desteği bol araçlar oldu ve hepsinde bu desteklerle alakalı problemler yaşadım ama motosiklette en azından abs olmalı.
Tekrarlıyorum. Daha önce motosiklet tecrübesi olan birisi ABS'li motosiklet ile başlayıp devam ettiği sürece asla ABS'siz başlayan birisi kadar iyi frenlene yapamaz. Farklı şartlarda yapacağı frenlemenin geri tepkilerini bilemez bilse dahi uygulamaya dökemez. İstediğiniz kadar saçma diyin şöyle diyin böyle diyin bu değişmeyecek bir kural. Eğer yardımcı bir fonksiyon olmadan bir işi mükemmele yakın düzeyde öğrendiyseniz, artık herhangi bir fonksiyona ihyaç duymazsınız. Ben ABS gereksiz bir sistem demiyorum elbette gerekli bir güvenlik önlemidir. Ancak, ABS farklı durumlarda kendini yenileyip geliştirebilen, öğrendiği durumları farklı şekillerde faaliyete dökebilecek bir sisten değildir. Yani insan aklı ve kabiliyetlerinden daha üstün asla olamaz. 6 yıldır motosiklet kullanıyorum ankara kışının zamanında yarım metre karı ve donunda motosiklet kullandım, kuryelik yaptım(öğrencilik) bir kez olsun düşmedin çok sükür. Şimdi tatsumocular çıkıp yok abs şöyle böyle.. Gerek yok, sen yazın kuru asfaltta bin ABS'li motoruna ama çıkıpta ABS'nin insan tepkilerinden iyi bir sistem olduğu palavrasına inandırmaya çalışma.
Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)
olay zaten gerekli mi değil mi değil yani kimse abs istemiyorum demez ama istediği modelin abs'li versiyonu yoktur ya da abs'li olan modele gücü yetmiyordur vs. dolayısı ile arada kalır abs nin ne kadar işe yaradığını ya da gerekli olduğunu sorgular.
bugün motosikletlerde viraj abs'si, çekiş kontrol sistemi, tekteker kontrolü vs gibi bir çok elektronik destek sistemi var o zaman ben de çekiş kontrol sistemi olmayan motor alınmaz diyeyim bir başkasıda tekteker kontrolü olmayan motor alınmaz desin. ABS de bunlar gibi bir elektronik kontrol sistemi keşke her motorda hepsi olsa ve herkes satın alabilse ama öyle bir dünya yok. ABS siz motor alanlarda salak gerizekalı falan değil ya da kendilerini rossi falan sanmıyorlar. ABS siz onlarca modelden onbinlerce motor var her cc den. hergün birileri düşüyor mu ABS leri yok diye ya da ABS li motor alınca hiç düşülmüyor mu? tamam abs ye teşvik edilirde bu kadar da harakete veren tepkiler verilmez yani ayıptır.
maalesef bu tartışma sadece Abs için yapılmadı , bizde bir laf vardır "icad çıkarma" denir yaş 48 yillar içinde hatırladıklarım var , disk fren , enjeksiyon , alaşım jant , tubeless lastik , kablosuz gaz kontrol... ilerleyen yıllarda otonom sistemler ucuzladıkça hertürlü vasıtada bunları tecrübe edeceğiz , kaza yaptığımızda tahmin edin neyi eleştireceğiz , motor teknolojisi ise o kadar gelişiyorki , biz yeniyi idrak edemeden daha yenisini yapacaklar , mesela ömür boyu değişmeyen triger kayışı icad ettiler şu an kullanılıyor , ama buna ihtiyaç kalmayacak zira motorlarda artık egzantrik mili olmayacak vs...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)