Led ampul kullanacaksanız mercek kullanmak zorundasızın. Merceksiz led normal halojen ampulünüzden daha az aydınlatır, karşıdan geleni daha çok rahatsız eder ve daha pahalıdır. Zaten yer dar diyorsunuz, mercek de kullanamayacaksınız demektir.
Led kullanmaktansa mevcut ampulünüzün değerlerini az da olsa yükseltebilirsiniz. Örneğin; mevcuttaki ampul değerleriniz 35W-35W olmalı. Bunu 55W-55W' ye çıkartırsanız farkı görebilirsiniz. Tabi ki kısalarda sürekli uzun farınızın çektiği akımı, uzunlarda ise bunun iki katını çekeceğinden şarj sisteminizi biraz zorlayacaktır. Farklı alıcılar da bağlıysa şarj sisteminizde arızaya da neden olabilir. Bu durum LED için de geçerli.
Farkındalık konusuna gelirsek, far ampulünde aradığınız sorun sizde veya motosikletinizde olabilir. Farkındalık istiyorsanız motosikletinizin rengini, kask ve mont renklerinizi bir düşünün. Kontrast renkleri tercih ederseniz, hatta floresan boya ile koruma demirlerinizi ve çantanızı boyarsanız çirkin görünse de karşıt renk etkisi görünürlüğünüzü ve güvenliğinizi ciddi şekilde arttırır.
Buna örnek vermek gerekirse
yakın zamanda açtığım bu konudaki videonun sonundaki sonuca göz atabilirsiniz. Neden böyle bir renk seçtiğimi, neden siyah ile boyayıp sarı floresan veya fosforlu boya ile logoyu yapmadığımı soruyorlar. Genel yorum, motosiklete uygun tarz olmadığı yönünde. Ama alakası olmayan adamın dahi dikkatini çekiyor, aynı durum yolda da geçerli. Haliyle amacıma ulaştım, arkadan gelenin beni farketmesini istiyordum. Arkadan gelen araçların artık en az iki kat mesafe bıraktığını içtenlikle söylüyorum. Siz de kontrast ve dikkat çeken renkleri deneyin fark edilirsiniz. Motoruma yakışmaz diyorsanız komple siyah yapın, o zaman yakışır