Ön fren manet sertleşmesi ve çıkan garip ses
Reklamlar
-
Arkadaşlar, son 2-3 gündür yaşadığım bir problem var,
Cennetten küçükçekmeceye inen ölüm yokuşunda ikinci vitese atıp rölantide inecektim, fakat boşa atmışım farketmedim. Makine ivmelenince çok geç kaldım, mesafe yetmedi ön fren ve arka fren kullandım 1 yanladım 2 - 3 derken dördüncü yanlamada, araca çarpmamak için hafifçe saldım motosikleti ve yere düştü. (Ben düşmedim), sonuç olarak sağ stickerim erimiş resmen, grenajda en ufak bir çizik bile yok. Daha sonra sağolsun motorcu kardeşlerimle birlikte kaldırdık motoru ve yoluma devam edecekken, arka frenin üste çıktığını gördüm ve frene basmak için ayağımı pegden kaldırmam gerekiyordu. Ustaya gittim, arka fren merkezinin segmanı kırılmış, geçici düzenleme yaptı fakat 2 saat sonra komple gitti arka fren. Boş yani tutmuyor. bir gün boyunca arka frensiz sadece ön fren kullandım ve farkettim ki, durmaya yakın hafif abandığımda gidonu titreten ve gacur gucur gelen ses dikkatimi çekti. (Ön fren sağlam bastığım an atıyor çiçek gibi) fakat ses çıkıyor, bisiklet freni gibi aynı. Geçen ay da aynı sorunu yaşamıştım 2-3 gün içinde geçmişti sorun ve daha tizdi sesi. Bu sefer hem manet sertleşti hem de titremeyle birlikte ses çıkartıyor. Sizce ne olabilir?
Arka frenimi yaptırdım bu arada
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
Yok mu bilen arkadaşlar?
Reklamlar
-
Ön fren kaliperi, pistonları, balatalar ve diski ve fren merkezini kontrol ettirin. Fren sıvısı eksik ya da sistemde hava varmı onu da kontrol ettirin muhtemelen düzelecektir.
-
Sesin yerini tespit edin bence. Bende frene basınca ya da amortisör kapandığında öyle bir ses geliyor plastik sürtmesi gibi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)