1 Saat Boyunca 8000 Üzerinde Gitmek
Reklamlar
-
Merhabalar. Malum önümüzde kavurucu sıcaklar var. Pulsar 200 ns Sakarya - Beylikdüzü arası 2-3 haftada bir gidip geliyorum. 110-120 km/h gittiğimde motor 7-8bin devir arasında gidiyor haliyle. 40 dakika ila bir saat arasında mola veriyorum yani 1 veya 2 mola. Sizce bu durum ne kadar sağlıklı ?
Reklamlar
-
mola vermeden de gidebiilrsin
senin açından daha sağlıklı tabi kendini dinlendirmiş olursun.
-
Hararet, yağ yakma, blok zorlama vb sıkıntılarla karşılaşmaktan korktum her yolcuğumda. Lakin herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta çok memnun kaldım motorumdan. (Titreşimi söylemiyorum 😂 )
-
dinlenmeden de sorunsuz gidersin bakımlı ve soğutma sisteminde sorun yoksa tabi
-
Ben rs200 ile gaz kolunu sonuna kadar çevirerek bağırta bağırta bütün yolu gidiyorum. Hiç bir sorun olmuyor.
-
acaba sürekli son viteste kullanmak ileride o vitesin dişlisinde bir problem yada daha erken aşınmaya yol açar mı, misal bu arkadaşımızın motosikleti sürekli bu şekilde uzun yolda kullanılıp yüksek km lere geldiğinde bir sıkıntı olurmu ?
-
kyagmur adlı üyeden alıntı
acaba sürekli son viteste kullanmak ileride o vitesin dişlisinde bir problem yada daha erken aşınmaya yol açar mı, misal bu arkadaşımızın motosikleti sürekli bu şekilde uzun yolda kullanılıp yüksek km lere geldiğinde bir sıkıntı olurmu ?
hiç bir sıkıntı olmaz
-
kyagmur adlı üyeden alıntı
Aksine surekli vites değiştirilmedigi icin daha sağlıklı bir viteste gitmek.
Yoksa o disliden bu disliye gecerken asinmalar daha fazla oluyor
-
hteligul adlı üyeden alıntı
Hararet, yağ yakma, blok zorlama vb sıkıntılarla karşılaşmaktan korktum her yolcuğumda. Lakin herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta çok memnun kaldım motorumdan. (Titreşimi söylemiyorum )
bu söylediklerinin hiç biri olmaz, gönül rahatlığıyla istersen 10 saat durmadan gidebilirsin. 7-8 bin devir o motorun sevdiği tork verdiği devirler zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------
mavzer-i adlı üyeden alıntı
hiç bir sıkıntı olmaz
yağsız kalmadığı sürece dişlilerin ömrü bitmez denecek kadar uzundur, dişlilere zararı debriyajsız vites değiştirerek verebilirsiniz.
-
Antalya'nın sıcağında 300 km yolu,4.5 saatte,hava soğutmalı,ybr 125 ile molasız bir şekilde yol alıyordum.
Pulsar 200 ns yi 1 saatte etkilemez,sıkıntısız gidersin
-
Korkulacak sorun değil o devirlerde yağın tamam makina hararet yapmıyorsa yada aşırı ısınmıyorsa sorun yok keyfine göre sürüşler bu arada hendekten merhaba hafız
-
Kullandığım CG bile rahat gidiyor sıkıntı olmaz
-
haftada 2 kez antalya Isparta gidiyorum drift le tapagaz şuanlık bi sıkıntısını görmedim birak 8 bin deviri, devir saati 360 derece dönüyor 60-70 kmde bir yarim saat mola ver blok sogusun birşey olmaz
-
Hepinize teşekkür ederim öncelikle. Şüphelerim gitti sayenizde. 9 ay önce başladım motora anca öğreniyorum bazı şeyler e haliyle bu tarz düşünceler oluyor. Bu arada serdivandayım 2-3 haftada bir istanbulda oluyorum. Serdivana yolun düşünce beklerim
-
Birşey olmaz. Sen trafiğe dikkat et yeter.
-
Ben de yeni aldığım 2003 Kanuni Seyhan 125 ile 6.000 - 6.500 deviri geçmemeye dikkat ediyordum uzun yolda. Geçen gün 10 - 15 dakika 7.000 - 8.000 devirde gittim, motor daha rahatladı sanki. Acaba bu tip küçük motorların sağlıklı uzun yol devir aralığı 7.000 - 8.000 midir?
-
Depo bitene kadar git sıııntı olmaz kesinlikle lastiklerin yumuşak ise 2 saatte bir dur
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)