Çalıntı durumlarında plaka düşümü nasıl gerçekleşiyor onun için trafik şube ile görüşmek gerek. Olmayan motosiklete ruhsat tazelemek elbette ki saçma. Elbet vardır bir yöntemi ancak çalıntı ruhsat ve motosiklette bu işlem ne derece gerekli/gerekli mi, gerekli ise nasıl yol izlenir, kaça mal olur bilmediğim için kesin birşey yazamadım.
Eğer ki plaka veya ruhsat zayi durumu söz konusu ise ruhsat ve plaka yenilenmesi gerekiyor ki bu da +200TL tutacaktır. Ancak sizin durumunuz farklı, çalıntı işlemi için bir sorun derim. Malesef memur arkadaşların ilgi seviyesini siz de görmüşsünüzdür. Sonrasında bir problem çıktığında "-kardeşim neden bu işlemi yaptırmadın" derler, neden bana söylemediniz deseniz de cevap alamazsınız.
Öncesinde çalıştığım şirketteki bir arkadaşın aracının plakası sabah çalınıyor ve işe o şekilde geliyor. Moralinin bozuk olduğunu gördüğümde konudan haberim oldu ve derhal emniyete gitmesi gerektiğini söyledim. Kendisi akşama hallederim dese de derhal kendisine izin verip emniyete gönderdim. Sonrası uzun hikaye ama kısaca özetleyeyim. Bunun arabasının plakasını çalan şahıs/şahıslar başka bir aracın daha bir plakasını çalıp çalıntı bir araca iki farklı plaka takarak birkaç saat içerisinde birkaç farklı noktada silahlı soygun yapmışlar. Bizim eleman emniyete girerken zaten polisler onun plakasından GBT çıkartıyorlar, bizimki için arama emri çıkarttırıyorlarmış. Bizim eleman da oturduğu yerde bekliyor, diyor neden bu kadar bekletiyorlar... Memur arkadaşın söylediği üzere, eğer ki birkaç saat hatta dakika sonra emniyete gelmiş olsaymış can sıkıcı durumlar çıkacakmış ki yine o detaya girmiyorum. Sabah saat 09:00' da gönderdiğim adam saat 14:30' da ancak işe geri gelebildi. Bana teşekkürler, iyi ki göndermişsinler v.s.. ile teşekkürler, ucuz atlattıklar, ve sonrasında tabi ki plaka ruhsat işlemleri için izin istemeler
Tabiri caizse benzer olaya daha önce tanık olduğum için yoğurttan ağzınız yanmasın istedim.