Arkadaşlar herkese iyi haftalar biliyorum bu tip konulardan artık herkes sıkıldı hangi motoru alayım hangi motor iyidir vb.
Ama benim şuan gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.
Tvs Apache 150 macerasını 30.000 km nin sonunda bugün itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Aklımda 200-250 cc commuter naked tarzı motorlar var. Aklımda 4 model var.
1-) TVS APACHE RTR 200
2-) BAJAJ PULSAR NS 200
3-) SYM WOLF 250
4-) BENELLİ BN 251
Hepsinin kendine göre farklı kulvarlarda avantajı ve dezavantajı var. Benim sizden ricam eğer bu motorları kullanmış bana tecrübeleriyle yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yoruma bekliyorum. KENDİMCE bu motorların avantaj ve dezavantajlarını yazıyorum.
1-) RTR 200: Önceki apachemden beklemediğim bir sağlamlık ve ikinci elde satışında sıkıntı olmadığı için ilk avantajı bu.
İkinci olarak: motorun göstergeleri gerçekten müthiş tam bir tasarım harikası.
Dezavantajları:
Aldığım duyumlara göre titreşim hala daha devam ediyormuş bu motordada.
2-) NS 200:
Piyasada çokça gördüğümüz için aşina olduğumuz bir motor ve satarken sıkıntı çıkartmayacağını düşündüğüm için avantajlar arasında.
Abs li olması büyük artı.
Parça bolluğu ve ulaşılabilirliği.
Dezavantajları: binlerce açılmış şikayetler, sorunlar, kronik sorunlar benim aklımda çok büyük soru işaretlerine yol açtı.
3-) WOLF 250:
Konforu ve titreşim olmaması müthiş.
Yakıtı gerçekten çok cazip hale getiriyor.
Dezavantajları:
İkinci elinde satarken sıkıntılar ve değer kaybı olacağını düşünüyorum.
Yedek parçası haddinden fazla pahalı.
4-) BN 251:
Bu motoru aslında listeye son anda dahil ettim çünkü önceden hiç görmemiştim ve motoru daha bugün gördüm, gerçekten çok beğendim şekli şemali kaslı yapısı kalın lastikleri beni mest etti.
Avantajları:
Ön ve arka lastik ABS.
Lastikleri fabrika çıkış METZELLER.
Kaslı görünüm.
Dezavantajları:
İkinci eli muamma satılırmı satılmazmı satılsa ne kadar değer kaybı olur gibi sorular benle motor arasına mesafe koyuyor.
Parça fiyatları pahalılığı.
Herkese okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
Bu forumu ailem gibi gördüğüm için bu kadar uzun yazdım hakkınızı helal edin. Öneriler için şimdiden teşekkürler