Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Isınınca Sert Vites Geçişleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Herkese merhaba, yine ben ama farklı bir motorla. O kadar araştırmadan sonra 2012 Honda CB125E aldık, sağolsun forumda bilinen biri çok yardımcı oldu. 51.xxx kmde gidişinde duruşunda hiçbir sıkıntı yok. Bakımlarını yaptım, aldığımda içinde 15W/40 scooter yağı vardı. Çok az kullanıp Motul 5100 15W/50 koydum, titreşime fayda etti, psikolojik mi bilmiyorum ama çekişinde ve sesi de değişti sanki. Neyse konuyu daha fazla uzatmadan, motorumun vitesleri ısınınca sert ve kemikli geçiyor. Soğukken MT şanzımanına benzetiyorum o kadar güzel ve kusursuz ki, ısınınca kemikli geçiyor. Fazla rahatsız eden birşey değil ama şanzımanda ya da debriyajda bir sorun varsa bilmek istiyorum. Önceden bir miktar debriyaj kaçırması vardı, değiştikten sonra bayağı bir düzeldi. Sorun nedir sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Scooter yağları sadece motoru yağlar. Güç aktarma sistemi farklı onlarda.
    Vitesli motorlarda motor yağı motorun yanında şanzıman ve baskı balata kısmını da yağlar. Bu sebeple yağlar birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

İlk aldığınızda yaşadığınız kaçırma scooter yağından kaynaklı olabilir. Viteslerin kemikli geçmesi ise ayrı bir durum. Daha önce bindiğim hemen her motorda ilk başta sert olan vites geçişleri biraz ısınma neticesinde yumuşuyor, tamamen ısınma neticesinde vites geçişlerinde bir sertleşme oluyordu. Sadece CBR250'de bu konuyu servise bildirdim, herhangi bir sorun bulamamışlardı.

Memcoş48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XRx
    Bir dahaki yağ değişiminde daha da düzelecektir.

Motosikleti
    Düşünüyorum acaba debriyaj tam ayırmıyor mu? Sonra da diyorum o zaman soğukken de sert geçmesi lazım. Bulamadım sebebini.

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı zeynelhazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düşünüyorum acaba debriyaj tam ayırmıyor mu? Sonra da diyorum o zaman soğukken de sert geçmesi lazım. Bulamadım sebebini.
    yağı değiştir biraz daha fark edecek

Motosikleti
    Alıntı oldcockroach adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağı değiştir biraz daha fark edecek
    Daha yeni değiştim abi 500 küsür km önce.

Motosikleti
    TVS Apache RTR 200 ABS
    Dostum motor hava soğutmalı olduğu için viteslerin kemikli geçmesi normal. Isınınca ister istemez motor farklılaşıyor

Kendi kullandığım motorlarda 15-50 yağ kullandığımda, motorun bir nebze titreşiminin azaldığını bunun yanında birmiktar performansının ağırlaştığını fark etmiştim. Birçok model yağ kullandım, en son motul 15-40 10-40 yağlarda aradığım hassasiyeti bulmuştum. Eğer sıkıntı balata ayırmaması ise debriyaj ayarını biraz daha geri çekin. Sorun ısıdan ve yağlamadan dolayı şanzuman dişlilerinde ise ondada ince yağ erkenden kemikleştiriyor kalın yağ biraz daha geç kemikleştiriyor, tabi yağ pompasını unutmayalım eğer çok erkenden yapıyorsa belkide iyi yağlanmıyor iç aksam, yada çok düşük devirde sürüyorsundur, orta devirlerde normal yağlamasını yapması gerekiyor. Yada motoru limitlerde son devirlerde sürüyorsan oda yağın hızlı ısınmasına sebebiyet verir sonuçta hava soğutmalı motor.

AliR25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    yağ ısındıkça vites geçişlerinin sertleşmesi normaldir.

Motosikleti
    Alıntı AliR25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ ısındıkça vites geçişlerinin sertleşmesi normaldir.
    Kemikli geçiyor, sanki zorla atıyormuşum gibi hissediyorum. Zarar verip vermediği konusunu düşünüyorum şuan.

Motosikleti
    yamaha mt-25
    debriyaj telini biraz daha ger, daha hızlı vites değiştir

AliR25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Motoru ilk aldıgım sıralarda şehir içi 2 saatlik gezi esnasında benim de dikkatimi çekmişti, servise sordum yağ ısındıgı içinsert geçişler oluyor korkacak bişey yok demişlerdi. Ama siz yinede başka bi sorun olup olmadıgını kontrol için bi servise danışın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)