SİLİNDİR SETİ KTT OLARAK DEĞİŞTİ SÜBAPLAR KEÇELERİ DEĞİŞTİ 7'BİN DEVİRDEN SONRA DUMAN ATIYOR NE OLACAK BÖYLE :S TAHMİNLERİ ALALIM
SİLİNDİR SETİ KTT OLARAK DEĞİŞTİ SÜBAPLAR KEÇELERİ DEĞİŞTİ 7'BİN DEVİRDEN SONRA DUMAN ATIYOR NE OLACAK BÖYLE :S TAHMİNLERİ ALALIM
cbf yağ yakmazzz yalan,karalama kampanyası yapmayın
Ne yaparsan yap cbf i sıkıştırdığın sürece yağ yakar sürekli kontrol edip takviye etmelisin
Cbf yag yakmaz,yağı gazoz gibi içer
Tapagaz ybr de kullanilsa,oda yağ yakar..
ne demiş einstein
iki şey sonsuzdur. cbf 150 yağ yakması ve evren. fakat ikincisinden o kadar da emin değilim.
Full tapagaz 1 litre araba yağını 200 km'de hiç ettim. Yağ mağ kalmadı. Basarsan yakar. Basmazsan 1 lt koyar 1 lt alırsın.
5. Vites 60 km hızdan sonrası cbf'e fazla. Ayakları koruma demirine atıp elektrikli gibi binecen anca.
HONDA
#BZ3082
Ybrnin kesinlikle yağ yakma sorunu yok. Yağ yakma ile alakalı ybr topiğinde de bir tane bile yorum bulamazsınız. Vardır ama onlarda motoru bitik olanlardır.
20 bin km boyunca hor kullanarak tapa gaz gittim. tüketim 3 litreyi geçiyordu her zaman. bakimlarini da kendim yaptım ne koyduysam onu alıyordum..
Motor bitik değilse, yeni revizyona girmiş motor doğru şekilde toplanmış ise yağ yakma sorunu yaşatmaz. Yeter ki doğru motor yağını kullanın. Gidip de 10W-40 madeni yağı ucuz, nasılsa bu motor yakıyor diye koyarsanız yakar. Gidip otomobil motor yağı koyarsanız yakar.
Kullanmanız gereken motor yağı Motul 5100 10W-40/15W-50 veya emsali yarı sentetik motor yağlarıdır.
Sıkıştırsanız dahi değişim süresine kadar eksilteceği en fazla 50-100 ml birşey. Fazlasına çıkıyorsa motoru toplayan adama gidin, derdinizi anlatın. Ama çözüm olacağını da sanmam. Yapabilecek olsaydı başından doğru yapardı zaten. Size vereceği cevap da forumdaki genel cevap gibi "-Abi, CBF150 yağ yakıyor zaten. Normaldir o." deyip yollamak olur.
CBF150 yağ eksiltmez. Doğru motor yağını kullanın, durmadan tapagaz gitmeyin, CBR250 gibi kullanmaya çalışmayın ve yağını zamanında değiştirin yeter.
Eski kurye arkadaşların zamanından kalma söylentiler bunlar. Yanlış kullanım ve bakım hatalarını motosiklete yamamayın.
Motor yağ değişimini geçmiş, motordaki yağ çamur, adam yakıt istasyonuna motosikleti çekip yağcıya gidip "-Çıkma yanık yağ varmı, az birşey verirmisin şuna koyayım." diyor. Sonra neymiş efendim bu motosiklet yağ yakıyormuş, motoru bozuluyormuş, hep eksiltiyormuş.
Sen KTM' ye veya altındaki motosiklete otomobilden(dizeli benzinlisi karışık) çıkma motor yağını koyup kullan, sonra yorum yaparsın.
Oh be, içimi döktüm
Sıfır aldım 53000 km de sattım en baştan sona hep yağ yaktı hep kontrollü ve takviye ederek kullandım
Abiler motora araba yağı mı koyulur? Benim CBF'nin yağ bakımı gelmek üzere 2000'de bir değiştiriyorum, yağ seviyesi full gösteriyor, 10-40 yarı sentetik yağ var içinde. En son hiç eksilmediğini iddia eden bir yağ markası vardı, bir ustaya sordum benim araba artık hiç eksiltmiyor demişti de yağın markasını unuttum ama motosiklet için olanı da vardır belki. Motor yeniyse hala yakıyorsa sana bir ayar vermiş olabilir toplayan kişi
Weak are prey
22000 km kullanıyorum 150cc motor sınıfında iyki almışım dediğim motor. Senin yağ yakma problemin arıza kaynaklı mavi duman atıyor. Normal eksilmesi olan motor mavi duman atmaz. Servis motoru açıp kontrol edip ortaya çıkar bu haliyle daha çok kullanıp masrafı çoğaltma. Bu motora belli km aralıkların 50 gram 60 ilave edip yoluna devam edersin. YBR ,crypton bu motorlarda yüksek devirli uzun yolda kullanırsan oda eksilme yapıyor YBR biraz daha az ama crypton biraz fazla
2017 yılında 0 km cbf150 aldığımda yağ yakma olayını sordum sadece ilk çıktığı 2007 yılında yağ yaktığını fakat o modellerin komple motor blogunun yenilendiği söylendi. Şimdi ise her 4 bin kmde bir bakıma geleceğiniz zaman en fazla yağda 100 ml eksildiğini göreceksiniz. Buda pistonun sağlığı için yakacaktır denildi. Bunun haricinde extra fazla yağ yakma mavi duman atma vs sorunlarının varsa bilemem.
kampana dimi bide çağ öncesi motor
bu scooter değil XMAX sizin scooter dediğiniz forumda pideci motoruyla gezen piaciyo o scooter işte
petronas motosiklet yağı kullanan var mıdır? forumda herkes motul motul diyor ama petronasın bu işe ciddi yatırımlar ve arge yaptığı biliniyor, mercedes bmw gibi üreticilerin onayından geçmiş bir yağ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)