CBR1000RR satın aldık blok kaynaklı çıktı.
Reklamlar
-
14 gün önce sahibinden bulduğumuz 2008 model 42 bin km'de 1000rr aldık.
satıcı aracın hiç bir sorunu olmadığını,1 yıldır kullandığını söyledi.
daha önce serviste yağ yakmadan dolayı motor açılıp işlem görmüş,bundan haberimiz var.
zaten bu modellerde kronik sorun olduğunu bilerek aldık.
motosikleti ümraniye sanayide ergün ustaya götürdük,satıcıda orda bakımları yaptırdığını söyledi.
iyi güzel baktırdık sıkıntı yok,herhangi bir problem yok,noterde işlemleri hallettik,motosikleti ümraniyeden avrupa yakasına getirdik.
geldiğimizde sağ grenajından aşağı doğru yağ sızıntısı farkettik blok çatlak diye falan düşündük.motosikleti sarıgöldeki serkan ustamıza götürdük
egzantirik zincirinin ömrünün bittiğini,gergiyi birazdaha fazla gerdirmek için gerginin arkasından vida montaj ettiklerini farkettik yağı ordan kaçırıyormuş.
hondadan zincir aldık 900 küsür tl 2. el gergi aldık 350 tl birde işçilik masrafı var.
serkan ustam gergiyi değiştirirken birde ne görsün
ustamızın dediğine göre motosiklet daha önce yüksek devirde şanzıman dağıtmış buda blogu kırmış içten ve dıştan kaynak yapmışlar dışındada macun sun fix var.
satıcıyı aradık bu aracı bizden geri almasını paramızın verilmesini istedik durumu anlattık benim haberim yoktu gibi şeyler söyledi beni ilgilendirmez paranı vermiyorum gibi şeyler söyledi.
bunun üzerine dava etmek istiyoruz bunun için sizlerden yardım istiyorum bu tarz birşeyle daha önce karşılaşmadık
nasıl dava etmeliyiz,bunun için ayrı avukatlar oluyormu,mahkeme olursa haklı çıkabilirmiyiz,nereye başvurmalıyız,ne yapmalıyız.
fazla süre geçmeden pazartesi günü harekete geçmek istiyorum zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ederim
Reklamlar
-
-
bilgim yok ama bu üzücü durum yüzünden geçmiş olsun demek istedim.. çözülür umarım
-
geçmiş olsun. ayıplı mal satışı olmuş. kanıtları ile beraber dava etsen kazanırsın diye düşünüyorum.
satıcı motorun ilk sahibi miydi?
-
Süreci bilemem ama, dava açmak için daha fazla beklemeyin bence . Tekrardan geçmiş olsun
-
hayır ilk sahibi değildi 1 yıldır onda olduğunu söyledi sonrasında gösterdiğimiz ustayı arayıp durumu anlattık 1 ay önce araç takasıyla aldıklarını söyledi
-
Furkan_venus adlı üyeden alıntı
hayır ilk sahibi değildi 1 yıldır onda olduğunu söyledi sonrasında gösterdiğimiz ustayı arayıp durumu anlattık 1 ay önce araç takasıyla aldıklarını söyledi
belki de onun da durumdan haberi yoktu? ama bu ayıplı mal hadisesini değiştirmez. sen yine de hukuki yollara başvur..
-
Motosiklete daha fazla masraf etme. Gizli ayıplı mal davası açıcaksın ve kısa bi süreç değil ancak sonucunu mutlaka alırsın . Senin hiçbirşey isbat etmene gerek yok, satıcı malı sattığında malın sorunsuz olduğunu isbat etmek zorunda. Bi avukattan yardım almanda fayda var, pazartesi günü ilk işin noterden ihtarname çekmek olsun. Googleda gizli ayıplı mal noter ihtarname diye aratırsan örnekleri bulursun.
üç hakkın var, motosikleti sorunsuz olanıyla değiştirtmek, paranı almak, veya satış bedelinden ayıp oranını düşmek. Sen paranı eninde sonunda alırsın, satıcı aklı varsa ihtarnameden sonra seninle uzlaşır. Yoksa avukat masrafıydı mahkeme masrafıydı vs epey giydirirler.
-
Benimde bilgim yok ancak eski model herhangi bir racing alma hatasını 1 defa yaptım Allah belamı verdi bidahada yanından bile geçmedim. Aynı durum bendede vardı hemde ortadan ikiye kaynatmışlardı neredeyse headers arkasında olduğu için yağdan çamurdan pisten göremedim.. izmirden ankaraya geldim öyle tık yok evin önünde kaldı :D Ballı adamım vesselam
-
Geçmiş olsun. Bencede hemen tüketici koruma kurumuyla görüşün hakem heyeti var, size yardımcı olurlar. Belki, mahkeme ve dava süreçleriyle uğraşmadan, hakem heyeti size paranızın geri ödenmesi için satıcıya iade alması için emir çoıkarır. Hala iade almasa, savcılıkda dava açarsanız, heyetin karakı sizin en iyi dayanağïnız olur. Alım, satım sorunlarında Tüketici Koruma dernek ve Kurumlar en hızlı davranıyor. Tavsiye ederim. Kolay Gelsin.
-
İşlemi yapmadan önce ustanızdan servis formu isteyin. Servis formunda hasarın tahmini zamanını da belirtsin. Satın aldığınız kişi mahkemede ben sattığımda düzgündü, o yapmış diyemesin. Geçmiş olsun..
-
yamtareroglu adlı üyeden alıntı
İşlemi yapmadan önce ustanızdan servis formu isteyin. Servis formunda hasarın tahmini zamanını da belirtsin. Satın aldığınız kişi mahkemede ben sattığımda düzgündü, o yapmış diyemesin. Geçmiş olsun..
derler valla. bu ülkede derler..
-
https://www.haberler.com/ikinci-el-a...622568-haberi/
Bu haberi buldum. 01.Nisan'da çikan yeni bir kanun. İkinci el araç alım satımında ekspertiz zornluğu. Öyle, hasarları gizleyerek araç satanlara karşı. Bir bakın isterseniz.
175 Tüketici Hattınıda arasnız, yardımcı olup, yönlendirebilirler.
-
İyide zaten siz alırken motosiklet i bi ustaya götürüp göstertmişsiniz,o da bi expertiz sayılır,ben olsam yetkili serviste motosiklet e baktırırdım. Bence sizdede hata var.ergün ustaya götürüp baktırdık sıkıntı yok yazmışsınız . Usta demekki iyi bakamamış. Geçmiş olsun. Ben reyzing makinelerde sıfır alamayacağım için yüksek model ikinci elden yanayım. Mesela millet 2005-2006 model fazer lara 30 bin lira isterken,bugün o paralara 2014-2015 model honda cbr 650F alınabiliyor. Gibi gibi biçok örnek var. Çok piyasa olan motorlar pahalı,almam arkadaş,giderim piyasası biraz düşük yüksek model motor alırım.piyasası düşük motorlar ucuz oluyor,1 ayda satılmasında 2 ayda satılsın noolacak. Neyse bunlar benim şahsi görüşüm,size tekrar geçmiş olsun
-
Hocam aslında kaynak gözüken birşey kontrolünü yapan usta eğilip bloğa bakmadı mı
-
__sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı
İyide zaten siz alırken motosiklet i bi ustaya götürüp göstertmişsiniz,o da bi expertiz sayılır,ben olsam yetkili serviste motosiklet e baktırırdım. Bence sizdede hata var.ergün ustaya götürüp baktırdık sıkıntı yok yazmışsınız . Usta demekki iyi bakamamış. Geçmiş olsun. Ben reyzing makinelerde sıfır alamayacağım için yüksek model ikinci elden yanayım. Mesela millet 2005-2006 model fazer lara 30 bin lira isterken,bugün o paralara 2014-2015 model honda cbr 650F alınabiliyor. Gibi gibi biçok örnek var. Çok piyasa olan motorlar pahalı,almam arkadaş,giderim piyasası biraz düşük yüksek model motor alırım.piyasası düşük motorlar ucuz oluyor,1 ayda satılmasında 2 ayda satılsın noolacak. Neyse bunlar benim şahsi görüşüm,size tekrar geçmiş olsun
Yok yok en çok tutulana binmeli forsumuz bozulur :D
Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)
-
bunlar hep heyecandan kaynaklı şeyler. motoru alma heyecanından mantıklı dusunemiyor insan. Eski bir racing alırken mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptırmak gerekli. En basiti satıcıyı zarflarsınız ben bir egzantrige şanzımana da baktiracagim blogu acmak lazım diye ordaki tavırdan bile çok şey anlarsınız. Tuketici hakları hakem heyeyinin limitinin üzerinde sizin durumunuz. Direk Tuketici mahkemesine dava acmak gerekli. Nisan'da çıkan yasa sonrası satıcı ekspertiz raporuyla satmak zorunda diye biliyorum ama motorları kapsarmı bilemiyorum. Bir avukata danismakta fayda var.
Gecmis olsun.
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Hocam aslında kaynak gözüken birşey kontrolünü yapan usta eğilip bloğa bakmadı mı
usta bloğa baktı ancak göremedi görseydi söylerdi veya biliyordu söylemedi kendimizde inceledik kolay görünücek biryerde değil şaseye yakın olan taraf çok zor belli oluyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------
MimTolga adlı üyeden alıntı
bunlar hep heyecandan kaynaklı şeyler. motoru alma heyecanından mantıklı dusunemiyor insan. Eski bir racing alırken mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptırmak gerekli. En basiti satıcıyı zarflarsınız ben bir egzantrige şanzımana da baktiracagim blogu acmak lazım diye ordaki tavırdan bile çok şey anlarsınız. Tuketici hakları hakem heyeyinin limitinin üzerinde sizin durumunuz. Direk Tuketici mahkemesine dava acmak gerekli. Nisan'da çıkan yasa sonrası satıcı ekspertiz raporuyla satmak zorunda diye biliyorum ama motorları kapsarmı bilemiyorum. Bir avukata danismakta fayda var.
Gecmis olsun.
teşekkür ederim pazartesi günü avukata danışıp noterden ihbarname çekicem
noterde satışı alırken görevli expertiz ile ilgili birşey sormadı bile
-
satıcı 1 senedir kullandığını, usta ise 1 ay önce takas yoluyla geldiğini söyledi yazmışsın. o kısmı tam anlamadım ben. yani sana motor satan kişi 1 aydır kendinde olan motoru 1 senedir bende diyerekmi sattı sana. eğer öyleyse zaten işin içinde satıcının hile karıştırma durumu mevcut.
motor bloğunun iç kısımdan kaynak yapılması dıştan belli olmayabilir onu anlarımda koskoca zincir gergisinin üstündeki sonradan atılan civatadamı gösterdiğin ustanın gözünden kaçtı. zaten eve varana kadar yağ kaçıracak durumda olduğuna göre sürekli yağ kaçırıyordu, bunlarda geçici olarak temizlemişler ve satıştan sonra ne hali varsa görsün kafası ile sana motoru satmışlardır.
nerden baksan satıcının ben bilmiyodum, haberim yoktu diyemiyeceği bariz bir durum var ortada ve satıcı suçludur. peşine düştüğün sürecede paranı alacağını düşünüyorum.
-
vlad1462 adlı üyeden alıntı
satıcı 1 senedir kullandığını, usta ise 1 ay önce takas yoluyla geldiğini söyledi yazmışsın. o kısmı tam anlamadım ben. yani sana motor satan kişi 1 aydır kendinde olan motoru 1 senedir bende diyerekmi sattı sana. eğer öyleyse zaten işin içinde satıcının hile karıştırma durumu mevcut.
motor bloğunun iç kısımdan kaynak yapılması dıştan belli olmayabilir onu anlarımda koskoca zincir gergisinin üstündeki sonradan atılan civatadamı gösterdiğin ustanın gözünden kaçtı. zaten eve varana kadar yağ kaçıracak durumda olduğuna göre sürekli yağ kaçırıyordu, bunlarda geçici olarak temizlemişler ve satıştan sonra ne hali varsa görsün kafası ile sana motoru satmışlardır.
nerden baksan satıcının ben bilmiyodum, haberim yoktu diyemiyeceği bariz bir durum var ortada ve satıcı suçludur. peşine düştüğün sürecede paranı alacağını düşünüyorum.
evet satıcı 1 yıldır motosikletin onda olduğunu söyledi,ustası ise 1 ay önce aldıklarını söyledi.bakmaya gittiğimizde yıkamacıkdan yeni çıkarmışlardı motosikleti,büyük ihtimal yağ falan kalmasın diye,böyle birşeyi bilmemeleri imkansız ayakkabı yağ olmuştu resmen eve geldiğimizde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)