Titriyor ya zangır zangır (fiyatlar düşsün)
Titriyor ya zangır zangır (fiyatlar düşsün)
Forza250 inceleyenlerin hepsi beğendik demişti ama bir kaç ay kullananlar kmde yaptıkça gidonda sallama şikateyi %80inde çıktı ve sorunu sorun olarak görmeyenler de var yani motordaki titreşim de sizin için göreceli olarak az ya da çok olabilir ve diğer kişilerin söylediği gibi haklılar çoğu kanal objektif davranamıyor
ben böyle titreyen makine görmedim 650f çok fena ya....
titreşim olayı çok kişisel bişey bence yani hem giydiğiniz ekipmana hem yaptığınız km'ye göre çok değişir rahatsız edip etmemesi. Ben Harley'de bile rahatsız oluyordum ki harley öyle böyle titremez hani rölantideylen komple sürücü titrer Bir başkası MT25 çok titriyor rahatız oluyorum diyor ben şok CBR650 hiç kullanmadım bilmiyorum ama bence kendiniz test edin başkasının görüşleri sizi yanıltır.
cbr650r satsın satsın 100 tane satar bu kadar konuşmaya değmez 2. el motosikletler dönecek artık. 0 motor alma devri kapandı.
herkes anlaşıp motorsiklet almayı bıraksak gümrük vergisini kaldırmazlar mı :(
Herkese selam geçen bu sezon bakımdan kısa bir süre sonra gidonda geçen sezon olmayan trim gibi bi titreme başladım ve ciddi hissedilir oldu. Bakımda honda servisi motul marka koydu ben başka bir marka kullanmış geçen sezon. acep yağdan mıdır yoksa gidon topuzlarında mı bir sorun var bilemedim. geçen sezon 2 saat yol giderdim gidondan herhangi bir şey hissetmezken bu sezon 1 saat sonunda bariz uyuşma oluyor elimde. topuzların vidasına bi baktım ama gevşeme yok hatta o kadar sıkı ki açamadım. fikri olan var mı bu topuzların trim ile alakası yok mu
Gıranğda balanasör olmadığı için çoğ titriyor :D
Alıp kullanan var mı ? Yakıt durumunuz nedir.
Beni de bu forumda ki honda fanatikleri bitiriyor arkadaş yok her içten yanmalı motor titrermiş bilmem ne.... Yahu mt09 incelemesinde bile 650f in titreşiminden şikayet karşıma çıkıyor adam dayanamayıp daha 3binküsür km deki motorunu satmış... Bi ara düşünüyordum bende 650f i bu sebeble vazgeçtim.... Ha evet titreyebilir rölantide titrer, aşırı düşük yada yüksek devirde titreyebilir eyvallah ama 110-150 arası yani en çok kullanılacak, orta devirlerde titremek nedir... Hemde 4 silindir makina da...Neredeyse övecekler var bu titreşimi pes doğrusu....
Benim tek silindirlide gidonda,pegde,artçı selesinde titreşim var ve alışığım ama arkadaşın Cb650F'ini kullandığımda üst devirlerde gaza aban gidon,peg süper ama deponun oradan alttan alttan sanki alt takımlara birşey vuruyormuş gibi hissettim. Motor çok güzel uzuyor, o ayrı..
Kotuymus. Hic bilmiyordum oyle oldugunu.
Cbr650r var bende. Şehir içi 5.2 yazıyor şuan. Fazla değil mi sizcede.
Bende mt-07 var. Şehir içinde 4.5lt gibi bir değerde geziyorum. Seninki 4 silindirli olduğu için normal. Bazlamadan atlamadan efendi gibi gittiğimde 4.2’lere kadar düşüyor.
Ben gazlamıyorum. Gayet sakin gidiyorum aşağı doğru giderken de debriyaj ile gidiyorum. Daha ekonomik olsun diye. 5.2 bana fazla gibi geldi. Zaten 4.2 değil 4.5 olsa öpüp başıma koyarım 5.5 olacak diye çekiniyorum.
Biri video atmış f olan ile uzun yolda 3.4 sabit 90 ile. Bu değerleri yakalabilirsem şehir içi 4,5 şehir dışı 3.5 çok çok iyi.bence. ama şehir içi 5.5 fazla geldi.
Bence 5 - 5,5 arası normal gibi. Bende 471cc CB500F var şehir içi 3,6 yakıyor. CBR650R 649cc, (saçma olacak ama meraktan yapıyorum) sadece cc'leri oranladığımızda 649 ÷ 471 × 3,6 = 4,96 ~= 5,0 gibi bir sayı çıkıyor.
Bu motorların çevirdikleri ve optimum çalıştıkları devirler farklı, birisi 2 diğeri 4 silindir, o kadar fark olur. Ben kendi motorumla kıyasladığımda aşırı bulmadım bu sarfiyat miktarını. Motora iyice alışıp nerede ne kadar gaz istediğini de tam çözdüğünüzde 5,2 -> 4,9 / 5,0 gibi düşersiniz belki... Ama şu haliyle çok yakıyor da denemez herhalde?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)