Yamaha Xmax 300 - Piaggio Beverly 350 ile kalkış yaparsa ne olur.. İzleyiniz..
Reklamlar
-
Korede üşenmemişler bu iki motor ile kalkış yapmışlar, defalarca deniyorlar hatta sürücüler de değişiyor ama sonuç hep aynı.. Üzgünü xmax'ci arkadaşlar ama scooter söz konusu olduğunda Piaggio o sınıfın her zaman en iyisini yapar. Biraz fanatik bir yazı gibi gelebilir ama zaten piaggio fanatiğiyim
Piaggio Beverly lehine 30cc'lik bir fark var evet ama kalkışta en az 5-6 boy fark atıyor xmax 300'e.. 30cc ile bu kadar fark olmamalı..Beverly inanılmaz gidiyor kendi segmentinde böyle bir hızlanma yok gerçekten. Zaten benim kullandığım xevo 250 ile de xmax'lerin kalkışta hiç şansı olmadı bugüne kadar. Piaggio cidden çok iyi makineler yapıyor arkadaşlar.. Aprilia sr-max 300'de kullandım. Tadı başka piaggio grubu motorların..
Piaggio Beverly 350
Technical specifications
Engine. Single cylinder, 4-stroke, 4 valves.
Engine capacity. 330 cc.
Bore x stroke. 75 mm x 69 mm.
Power. 30.2 hp (22.2 kW) @ 8,250 rpm.
Torque. 21.4 ft-lbs (29 Nm) @ 6,250 rpm.
Consumption. 65.4 MPG (27.8 km/l)
CO2 Emissions. 85 g/km.
Fuel system. Electronic injection.
Yamaha Xmax 300
Engine and transmission
Displacement: 292.00 ccm (17.82 cubic inches)
Engine type: Single cylinder, four-stroke
Power: 27.63 HP (20.2 kW)) @ 7250 RPM
Torque: 29.00 Nm (3.0 kgf-m or 21.4 ft.lbs) @ 5750 RPM
Compression: 10.9:1
Bore x stroke: 70.0 x 75.9 mm (2.8 x 3.0 inches)
Valves per cylinder: 4
Fuel system: Injection
Fuel control: Single Overhead Cams (SOHC)
Ignition: TCI
Lubrication system: Wet sump
Cooling system: Liquid
Gearbox: Automatic
Transmission type,
final drive: Belt
Driveline: V-Belt Automatic
Chassis, suspension, brakes and wheels
Front suspension: Telescopic forks
Front wheel travel: 110 mm (4.3 inches)
Rear suspension: Unit Swing
Rear wheel travel: 84 mm (3.3 inches)
Front tyre: 120/70-15
Rear tyre: 140/70-14
Front brakes: Single disc. Hydraulic. ABS.
Front brakes diameter: 267 mm (10.5 inches)
Rear brakes: Single disc. Hydraulic. ABS.
Rear brakes diameter: 245 mm (9.6 inches)
Wheels: Dunlop® Scoot Smart tyres
Physical measures and capacities
Weight incl. oil, gas, etc: 179.0 kg (394.6 pounds)
Seat height: 795 mm (31.3 inches) If adjustable, lowest setting.
Reklamlar
-
anladık Piaggio motorun var
-
Scooter seçerken göz önünde bulundurulması gereken parametreler arasında bir liste yaparsak kalkış ve ivmelenme kaçıncı sırada olur? Mesela yedek parça fiyatı/ bulunabilirliği veya ikinci el satış kolaylığı/değer kaybının önünde mi arkasında mı?
-
Yok konu piaggio motorumun olup olmaması değil bu sınıfta en iyi makinelerin piaggio tarafından yapılıyor olduğunun başka yollardan bir ispatı. Xmax 300 mü o avatar fotoğrafındaki motor? Bu arada italyan grubunda bir çok maxi scooter denedim..39 yaşındayım.. Xmax 250 sahibi de oldum.. Arada uçurum fark var Piaggio ve gruptaki diğer markalar cidden farklı bir deneyim sunuyorlar (Vespa, Aprilia, Gilera, Malaguti, Derbi vs.) Bilinenin aksine işletim maliyetleri, bakımı vs. pahalı değildir. Yedek parça bir tık pahalı olabilir fakat markanın güvenirliği ve verdiği keyif göz önüne alındığında son kuruşuna kadar değer.
Bir dip not daha motor rektefiye edilmeden 450.000 km yapan xevo 400 var.. Daha da sorunsuz sıkıntısız kullanmaya devam ediyor kullanıcısı.. Bu da youtube videosu.. Biz de 30.000km olan motora burun kıvırıyoruz km'si çok diye.
-
Hiç ordan burdan araba zıplar kaygısı yok adamlarda
-
Benim kritlerlerim şu şekilde motosiklet seçerken;
1) Kullandığım motosikletin bana verdiği keyif
2) Markaya olan güvenim
3) Kullanım rahatlığı ve handling.
4) Yakıt tüketimi, parça fiyatları, ikinci el piyasası, servis, bla bla blaa son sırada.
Ayrıca satamazsın ikinci eli yok elinde kalır dedikleri motorların o kadar çok bilinçli ve farkındalığı yüksek alıcısı var ki şaşırırsınız. O işler eskidendi artık.. Hiç keyif vermeyen odun kıvamnında e5'e çıktığınızda yanınızdan geçen 10 motordan 5'inin x,y,z olduğu bir dünyada sıradışı olmak, alacağınız performansla da doğru orantılı olunca benim gibi kişiler tarafından diğer kriterler görmezden gelinebilir. Zaten bu aletlere keyif almak için biniyoruız en azından ben keyif almak için biniyorum. Ducati de kullanırım, Motoguzzi de Triumph da.. Mt-07, R-25, Xmax, Forza, Cbr250 güzel motorlar olabilir ama sırf ikinci el ve parça fiyatı yüzünden 4-5 aylık bir sezonda günde 2 saatlik aldığım keyiftem vazgeçmem. Geçen vazgeçebilir.
-
motoru satıcanda piyasası olmadığı için mi böyle konu açtın anlamadım ki
alıcılar görsün diyemi yapıyosun
-
IRau adlı üyeden alıntı
anladık Piaggio motorun var
xmax ciler aglıyor
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
Çok gezinmeyin buralarda Kymco 300 ya da 350 hepinizi tokatlar
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
-
Kymco eğer tokatlarsa onun da videosunu paylaşırız Hocam.. Biz İtalyancıyız ama gerçeklerden de kaçmayız.. Fakat yine de hiç zannetmiyorum kymco'nun bu performansı alt edebileceğini
-
Piaggio X Evo 250 kullandım kısa süreliğine
makineyi kullanırken yemin ediyorun huzur buluyorsunuz padişah tahtı gibi selesi var
yumusak tasarım hatları ve araba gibi tuhaf arkasında bagajı var
şerit şeklinde stop farları var çok rahat bi makineydi
-
atalayalper adlı üyeden alıntı
Kymco eğer tokatlarsa onun da videosunu paylaşırız Hocam.. Biz İtalyancıyız ama gerçeklerden de kaçmayız.. Fakat yine de hiç zannetmiyorum kymco'nun bu performansı alt edebileceğini
Valla hocam Kymco 300 ; 0 - 100 kmh arasını 6,5 - 7,5 saniyede alan , 160 kmh - 170 kmh ye kadar da çıkabilen bir scooter, buradan paha biçerbilirsin. 350 karşısında bu ikisinin hiç şansı yok da .. oğlu da alır yani ;)
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
-
300-piaggio 16.000 TL fark var,elleme okadar hızlı olsun
XMAX 300 ABS 2019 33.100 ₺
XMAX 400 ABS 2018 37.950 ₺
2018 BEVERLY SPORT TOURING 350cc ABS E4 49,500 TL
2019 BEVERLY SPORT TOURING 350cc ABS E4 POLICE 59,500 TL
16 liraya Öküz alırız
-
xmax 300 deki aynalar güzelmş....
-
daha hızlıymış orasını anladıkta daha iyi mi onu bilmem. scootet alacak olsam hızlanması en son kriterim olurdu muhtemelen. konfor, bagaj, tüketim, servis maliyetleri gibi parametreler daha önemli sanki scooter için.
-
tamam daha hızlı gidiyor ama 60 bin tl verip karşılığında öyle bir motor almak da ne bileyim kymco like 150 ye benziyor
-
60 binlira ona verene kadar,aynı paraya honda integra alıp,topunu tokat mayağı yapar ve hepsindende az yakıt tüketirim
-
2. el timaks parasına paketçi motoru aldın hemi
-
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
2. el timaks parasına paketçi motoru aldın hemi
Terbiyesiz herif sen şimdi paketçileri hakir mi görüyorsun sen kimsin ki? Bana bak arkadaş sen geçen sene de aynen böyleydin bu sene de değişmemişsin benim konularıma cevap yazma, hele hele böyle ayrımcılık yapan cevaplar hiç yazma. Baştan uyarayım seni.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler