Yamaha Fz6 Motordan Gelen Garip Ses
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Merhaba Arkadaşlar, 2007 Yamaha Fz6 motorumdan 2-3 gündür garip sesler duymaya başladım. Sol tarafta ön zincir dişlisi ve vites kolunun bulunduğu bölgeden tak tak vurma sesi geliyor düşük devirlerde. Hatta bazen sol basamakta bile hissediyorum vuruşları. Sanki içeriden biri çekiçle vuruyormuş gibi. Daha çok eskimiş raylardan geçen tren sesi gibi Sesin nereden geldiğini anlamak için motoru arka teker sehpasına alıp baktım ama o bölgenin ne olduğu ile ilgili bir fikrim yok. Benzer sorunu yaşamış biri var mı aranızda acaba ? (Videosunu alta ekliyorum.)
Reklamlar
-
Vitese almadan da geliyor mu vuruntu sesi?
Debriyaj a bastığınız da seste kesilme oluyor mu ayrıca
-
burdan birşey söylemek doğru olmaz net bir ses gelmiyor ama zincirinde katlanma varsa bunun gibi ses yapabilir emin değilim tam boştaykende geliyormu ?
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Boştayken gelmiyor eğer onu kastettiyseniz. Çoğunlukla 1-2-3. viteslerde ses geliyor özellikle. Debriyaja basınca kesilmiyor ses.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
reclusive adlı üyeden alıntı
burdan birşey söylemek doğru olmaz net bir ses gelmiyor ama zincirinde katlanma varsa bunun gibi ses yapabilir emin değilim tam boştaykende geliyormu ?
Zincir gerginliği ile sıkıntı var zincir vuruyor herhalde dedim ilk etapta. Ama kontrol edince olmadığını farkettim. Videoda özellikle 2 ve 5. saniyeler arasında baya bir vurma sesi geliyor. Video çekimi çok kaliteli olmamış haklısınız.
-
gerginlikten değil zincir ömrünü tamamladığı zaman katlanmaya başlar ön dişliyi söküp birde öyle deneyin
-
Hocam vites çubuğunu elinizle yokladığınızda yani vitesleri attırmaya çalıştığınızda aşağı veya yukarı yay kuvveti hissediyor musunuz?
Ve en kısa sürede vites çubuğunun içeri giren kapağını söküp her şey yerli yerinde mi bakarsanız çok iyi olur. Umarım ses vites dişli ve yarım ayından gelmiyordur. vuruntu sesi sanki yarım ay dan ses geliyor gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------
Vites Çubuğunun olduğu yeri sökmeye karar verirseniz aklınızda olsun çubuğu ileri doğru itili tutun. o mekanizmayı takması ilk seferde zahmetli olabiliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler