Benim' de cub var. Subaplardan soğukken ses geliyordu. Çok ısınıncs kesiliyordu, sonra yine ses filan. Eksozsubabı fazla gevşekti galiba. Sentil çakısı bulamadım, tamirciye ayarlattım. Eksoz tamamda, şimdide bendede dediğiniz gibi hava kaçırıyormuş gibi ses geliyor, birazda devirlenme yavaşladı, yüksek devire pek çıkası yok.
Tahminimce buseferde emme subabı fazla sıkï oldu. Isınıp biraz genleşince, gazı aniden salınca, emme tarafından öksürüyor, sanki.
Kullanım kılavuzunda ikisi içijde 0.05mm yazıyor ve bunu önceden yarlayan yetkili servisede söylemiştim. Sanırım o 0.5mm ayarlamış. Son ayarlayan tamirciyede 0.05'i dedim, ama o eksoz için 0.1mm, emme için dahada az bir değer gerekir dedi ve öyle ayarladı. Yağïda o an değiştirtmiştim. Yeni yağla ve şıkırtı olmadan čalışınca, tamadır dedim. Sss sesini sonradan ve devirlenmedeki düşüşü sonradan fark ettim. Belki hava gaz ayarıda sıcak havalara göre tekrar ayarlamam gerek. Yüksek devirde motor fakir karışınla ve düşük sıkıştırma ile čalışıyor ve devir yükseldikce güçten düştükce düşüyor. Açık hava filitresi aldım, takıcam, şu an sığmıyor, adaptör boru gerek.