MT-07 Ters Akü Bağladım... Sonuççç
Reklamlar
-
olan olmus!
kanitlamak zor, fatura istemeye kalksan, yok faturasiz aldim yoksa bu paraya yaptiramazdin vs ile isin icinden cikar.
bu kadar cok parcanin bozuldugunu ha deyince anlayacak bir usta zor bulunur.
kimsenin gunahini almak istemem ama ne yazik ki öpulmussun!
gecmis olsun...
Reklamlar
-
Cahilliğime verin sigortanın görevi aşırı akıma karşı koruma değil mi? artıyla eksiyle ne alakası var?
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Cahilliğime verin sigortanın görevi aşırı akıma karşı koruma değil mi? artıyla eksiyle ne alakası var?
Doğru. Ters bağlanırsa atmaması gerekiyor. Ters akım koruması varsa atabilir.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Dediğiniz gibi, tabiri caizse aşırı akıma karşı basit ama etkili bir korumadır.
Dediğiniz gibi, aşırı akıma karşı koruma...
Aşırı akıma karşı...
Dediğiniz gibi...
Anlaşılmadı ise şöyle izah edeyim. Ters kutup bağladığınızda aşırı akım yok ki. Aynı akımı ters yönde uyguluyorsunuz.
Sistem için tam doğru olmasa da anlaşılması için şöyle izah edeyim. Özellikle belirtmek istiyorum, aşırı basit ve sisteme nasıl zarar verdiği ile alakası yok. Daha çok sigortanın bu tip bir durumda neden atmak zorunda olmadığı ile ilgili.
Aşağıdaki basit devre şemasında güç kaynağı XVolt ve XAmper ile buna uyumlu alıcı ve anahtarlardan oluşsun. Akımı verdiğimiz yönü değiştirdiğimizde sigortanın atmasını beklermiyiz? Sonuçta + ve - kutupların uygulama noktası değişmeksizin basit devreden geçen akım aynıdır.
Daha basit anlatılamaz sanırım.
Ancak ters akım koruması daha farklı çalışır. Mantık biraz daha farklı ve tekrar hatırlatmak isterim ki olabilecek en basit haliyle sigortanın neden atmadığını anlatmak için bu şekilde göstermek istedim. Sistemde gerçekleşen olay çok çok daha karışık, ama sonuç "sigorta" için yaklaşık olarak aynıdır.
Tekrar ediyorum, sadece basitçe anlaşılması için bu şekilde anlatıyorum. Olay, devre elemanları ve çalışma şekilleri gereği oldukça farklı şekilde cereyan ediyor.
-
Boynunuza dolandılırmışsınız galiba
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler