Yüzdelik kısmını bilmiyorum ama sanki %25-30 Troll havası var. ?
Farklı yerden bile gelse faturası bile kesilse fark etmez bayiden kontrol etmeden çıkmıyıcaksın. Eğer kontrol edip teslim almasaydın paranı alabilirdin istediği kadar fatura kessin mal kusurlu sonuçta
Geçen sene araba alırken başka yerden getirdiler arabayı bayiye taşırken tavanı komple çökertmişler. Arabanın parası ödenmiş ruhsatı çıkmış tam bayiden çıkıcakken tavanı fark ediyoruz arabayı geri almak durumunda kalıyorlar noter masrafları dahil hepsini kendileri ödüyor.
Yalçın Kırklareli'de RX3i evo kullanıcısı Mertcan var . Mercana ulaşamazsan beni 5352304722 den ara sana Mertcan'ın telini vereyim . Her şekilde sana yardımcı olacaktır.
Cevaplar için teşekkür ederim.
@bursalıali, Mertcan Abiye ulaştım yardımcı oldu çok teşekkür ederim.
Motosikletçi dayanışması bu . Kazasız belasız kullanman dileklerimizle.
cok acik, kullanilmis, teshir yada test motoru satilmis
hatta kaza kaydi olmayan bile olabilir, uzun sure acik alanda kazadan sonra beklemistir, sonra hasarli parcalar degistirilip size satilmistir
buda bazi yerlerinin neden pasli bazi yerlerinin neden normal oldugunu aciklar
gencligine gelmis, acemilik, kendini suclama.
derslerin daha önemli, motorun telafisi kolaydir ama derslerin zordur.
30km uzaktaki bayii ile konus ve motoru oldugu gibi iade etmek istedigini söyle, tamir, indirim vs kesinlikle kabul etme.
gencsin, cocuk yerine koyup avutmak isteyebilirler, geri adim atma.
kabul etmedikleri takdirde ayip mal satildigi icin ve bu malin bu kadar kisa surede bu kadar paslana göstermesinin normal olmadigi icin hakem heyetine basvurup maddi tazminat ile malin iadesini isteyecegini ve her turlu bunun kabul edilecegini söyle.
kafan rahat olsun o motorun yenisi hakem heyetinden her turlu alirsin.
parani alincada bu defa daha duzgun sekilde bir alisveris yap
Durumdan haberdar et bizi. Motorun değişince buraya girmemezlik bilgi vermemezlik etme.
Geçmiş olsun. Arkadaşlar zaten çinden ziade kusurlu ürün satıldığını belirtmişler. Ve birçok mondial kullanıcıda tecrübelerini paylaşmış.
Sizin durum gerçekten satıcını sorumluluğu. Marketten herangi bir ürün bile değil. Motosiklet bayi, mağazasındsan motosiklet alıyorsunuz. Şikatey edin, siz kullanıcısınız, tamirci ve ya imalat ustası değil. Bundan faydalanıp, sizi bozuk ve kusurlu ürünü kullandırmaya devam etmenizi sağlamak için oyalamışlar. Birkaç km ve süre sonra iade edemez diye. Köküne kadar şikayet edin, sonuna sadarda peşini bırakmayın. Son kuruş ve zahmetinin tazminatını isteyin.
Çin malı diye bir hitap çıkarmışlar, en kral marka çinde ürün üretip birinci sınız satarken, bazıları çinin çöplüğünden ürün toplayıp, 0 diye satıyor. Sonrada yok çin malıymış, garantisi yokmuş. Düpedüz çöplüğe giden parçalardan ürün toplayıp, sıfır diye satan almış başını, insanına hakikaten çöp satıyor, adını sade çin malı koymuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Birde fark ettiğim bir olayda, misal aliexpresden, direk üreticiden ve çindeki satıcılardan ürün alan müşteriler pek şikayetci değil, kalitesine göre ücret ödüyorlar. Ama burda bazı satıcılar nerden nasıl malzeme yığıp, sorunsuz ürün diye satıp, ayıplı mala sonradanda çin malı diye insanlara satınlar çok fazla oluyor.
Asıl motoru değiştirip iade almazlar :D
Konuya güncelleme yapayım,
Ben motoru oturduğum yerdeki merkez bayiisi Batu Moto'dan sipariş verdim, motoru görmeden parasını ödedim.
Babaeski'deki Motocity bayiisinden bana teşhir ürünü gönderildi, bugün farkına vardım.
Depoda uzun kullanımlar sonucu olan kılcal çizikler, ayrıca depoda aşırı, normal olmayan bir çizik vardı. Ön camında depodaki gibi çizikler, ve her yerinde paslanma vardı. Bunlar dışında beni çileden çıkaran konu bugün baktığımda karbüratörün değişmiş olmasıydı, motor uzun süreli kullanılmış, kumandalar ve aynaların rengi solmuş durumda ve onlar da çizik, aklınıza gelebilecek her vidada ve her yerde pslanma var, deponun içi dahil.
ah be kardeşim keşke daha iyi kontrol etseydin,bende sıfır km mondial alırken senin gibi heyecanlıydım.
getirdiler bi motor üstü çamur bildiğin,abi ben bunu almam dedim kardeşim motorda bişey yok görmüyonmu bi su tutarız falan filan yaptı,yok dedim kapalı ve naylonları üstünde olacak dedim,gittiler bu sefer naylonlu ama kaportasında açıklık olan motoru getirdiler,kem küm ettim ama o an ne olursa olsun artık dedim aldık motoru,eve gelince kendi imkanlarımla kaportayı düzelttim,zaten ne servis bakımına gittim ne de birşeye,3 bin liraya mal ettiğim motoru 2 bin liraya zor satarak kurtuldum.
Bugün Mondial tarafından arandım, açtığım konudan iletişim bilgilerimi isteyip yardımcı olmak için aradılar, yazdığım sorunlar şuan cidden umrumda değil düzeltilecek şeyler. Mondial gerçekten çok ilgili fakat değişim konusunda yapabilecek bir şeylerinin olmadığını, değişimin bayiyle benim aramda olacağımı söylediler. Saat 2.30 gibi bayiye gideceğiz ailemle beraber, buraya yazarım sonucu.
Güzel kardeşim, umarım gönlünce olur ve kendisini kurnaz sanan üçkağıtçı bayiler yüzünden hevesin baltalanmaz.
Merhaba durum nedir acaba ?
Büyük ülkelerde çin malı motorsiklet olmuyor ama bizim ülkemizde ötv kdv vb gibi vergiler yüzünden altarnatif motorlar giriyor Bunun suçlusu devlettir... Asıl konu Türkiye'de yaşamak pişmanlıktır olmalı milliyetci bir adamım ülkemi seviyorum ama malesef bu duruma getiriyorlar yurtdışında 2 aylık asgari ücretle 2 el harley alınabılıyokken biz 2 aylık asgari ücretle pazarlıkla 2 el çin alabiliyoruz durumumuz vahim arkadaşlar
Ah be dostum keske bayide iken bunları kabül etmese idin o zaman iade daha kolaydı şimdi de aslında iyi bir avukat işe çözülür gibi geliyor bana
Almasaydın motoru sende çizikse paslıysa .. Ben 2017 de aldım sıfır km şuan 6 bin km de. Hatasızdı aldığımda. Tek yaptığım masraf da benzin ve yağ değişimi. 100 km de 2,5 ş. içi 2 ş.dışı yakıt tüketimi. ama adam akıllı binersem bu degerler. motorum 150 z one. iyi ki almışım
Doğrul, eğril ama EĞİLME
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)