Motul Yağ Kullandıran (Kullanan) Yamaha Servisi Aranıyor
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar. Makinenin 10000km bakımı geldi ve Yamalube kullanmak istemiyorum. Zorla bana dayatılan bu motor yağını kullanmamak ve kendi istediğim yağı kullanmak istiyorum. Servis işini insanları söğüşlemek istemekten ziyade adam gibi bana yardımcı olan ve garantimin devam ettirebileceğim bir servis aramaktayım.
Reklamlar
-
Bulunamadı
-
Yamaha servisleri yamalube dan başka kullanmayacaklardır. Arabalarımda yıllardır yağı kendim alıp gidiyorum. İş emrine "müşterinin kendi getirdiği yağ kullanıldı" yazılıyor ve bakımım tamamlanıyor. Sen de motosiklet için bunu yapabilirsin. Ama "biz yağ olarak yamalube harici kullanabiliriz buyrun gelin" diyecek yetkili servis biraz zor.
-
Ne diyim Mersin Coşan Yamaha Bayi sağolsun Yamalube-Yamalube4r-Motul-5100-7100-300v hepsi mevcut ve kararı kullanıcıya bırakıyor...gerçekten örnek bayi ve servis...
-
Yetkili Servis Yağ kullanımı konusunda müşterisine baskı uygulayamaz.. Bir kalite formu düzenleyerek "müşteri yağ tedariğini kendisi yapmıştır" ibaresi ile iş emri imzalatılır ve sizin getirdiğiniz yağı kullanırlar..
Yetkili servis yağı müşteri getirdi diye garantiden motosikleti çıkaramaz..Sadece orjinal parça kullanımında ( yağ , akü vs hariç ) ısrar edebilir.
-
yavrum Honda burada farkını koyuyor işte.Ondan sonra neden Honda yı ovuyorsun diyolar.
Korlas efendide "garantiden çıkar haaa" diye tehdit etmişti beni.
Arkadaşlar Türkiye de Honda varken başka marka alınmaz
-
sonradan yağı sen değiştireceksin başka çaren yok.
-
newmoto76 adlı üyeden alıntı
Yetkili Servis Yağ kullanımı konusunda müşterisine baskı uygulayamaz.. Bir kalite formu düzenleyerek "müşteri yağ tedariğini kendisi yapmıştır" ibaresi ile iş emri imzalatılır ve sizin getirdiğiniz yağı kullanırlar..
Yetkili servis yağı müşteri getirdi diye garantiden motosikleti çıkaramaz..Sadece orjinal parça kullanımında ( yağ , akü vs hariç ) ısrar edebilir.
çıkartabilir,
adam eline sanayiden açık 10w40 otomobil yağı alıp gitse, bunu koyun derse ne olacak?
-
Kendiniz götürebilirsiniz
-
khaledome adlı üyeden alıntı
çıkartabilir,
adam eline sanayiden açık 10w40 otomobil yağı alıp gitse, bunu koyun derse ne olacak?
bu çok tuhaf bir yorum olmuş.. O motorun sahibi olarak senin aldığın risktir yetkili servisi ilgilendirmez.. Sen servisten çıkıp kendin başka bir yağda koyabilirsin ona servis birşey yapamaz.. Yıllardır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum bunları.. Servis zaten senden yağı ben getirdim kullanılmasını ben onayladım imzası alıyor. Bundan sonra yağ ile oluşan herhangi bir sorunun sorumlusu "müşteri" dir..
-
bu çok tuhaf bir yorum olmuş.. O motorun sahibi olarak senin aldığın risktir yetkili servisi ilgilendirmez.. Sen servisten çıkıp kendin başka bir yağda koyabilirsin ona servis birşey yapamaz.. Yıllardır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum bunları.. Servis zaten senden yağı ben getirdim kullanılmasını ben onayladım imzası alıyor. Bundan sonra yağ ile oluşan herhangi bir sorunun sorumlusu "müşteri" dir..
Bu durumda motor aksamının garantiden çıkması gerekiyor ama ECU filan yansa Türkiye'de diyecekleri şey; sen bu motora araba yağı koydun ondan yandı araba yağı koyduğun için motosikletin tüm parçaları garanti dışı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------
Yamaha servislerinin hepsi yamalube koymak zorundaymis ama şöyle birşey var farklı marka yağ koyup sisteme yamalube olarak düşüyorlarmiş aksi mümkün değil koyulmuyor
-
Garantiden motorun (engine) nesi değişmiş ki şimdiye kadar? Anca bir geri çağırma olacak da o değişecek, aksi her şeyi kullanıcıya ittiriyorlar. Servisin tek faydası satarken servis kayıtların bağımsız sorgulanabilir şekilde düzgün olması...
-
tamam işte aynı şeyi söylüyoruz, yağ ile ilgili sorumluluk müşteriye ait olduğu anda motor ve şanzımanla ilgili çıkabilecek her sorunu müşteriden kaynaklı diyeceklerdir.
-
Peki o zaman şöyle ifade edeyim durumu.. Dünyada baz yağ üreticisi en büyük Exson Mobil , diğeri de Koreli SK group tur.. Tüm dünyada üretilen motor yağlarının %99'u bu baz yağ sağlayıcılarından tedarik ile motor yağı üretir.. Bu baz yağlarda baz 1 , baz 2 , baz 3 , baz 4 vs diye gruplara ayrılır..
Otomobil ve Motosiklet üreticilerinin onayladığı yağlar listeler şeklinde yayımlanır. Bu yağlardan herhangi birini kullandığın sürece markanın onayladığı ürünü kullanmış olursun zaten..
Türkiyedeki servislerin Yamalube kullanmadın garantiden çıkar sözü garanti prosedürüne göre aykırıdır. Resmi değildir.. Bunu diyen servisten antetli firma kaşesi ve ıslak imza ile yazı isteyin "asla vermeyecektir." Honda eğer müşterisini dikkate alıyor ve getirdiği yağı kullanıyorsa doğru olanı yapıyor.. Yamaha yapmıyorsa yanlış yapıyor..
-
Kendin değiştir. Bakıma verirken de " yağımı değiştirmeyin " de.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------
dsdasdasd adlı üyeden alıntı
yavrum Honda burada farkını koyuyor işte.Ondan sonra neden Honda yı ovuyorsun diyolar.
Korlas efendide "garantiden çıkar haaa" diye tehdit etmişti beni.
Arkadaşlar Türkiye de Honda varken başka marka alınmaz
Honda servisi maceralarımı yazayım o halde
1)Fren hortumunda hafif bir çizin vardı. Parça stokta yok, getirilmesi 3 ay sürer dedi honda yetkili servisi. "Dışarıdan ben tedarik edeyim siz ücreti karşılığında takın" dedim. Onu da kabul etmediler.
2)Motorumu bakım sonrasında "ben yemedim sen ye" diyerekten gidonunu bile kilitlemeden caddeye bırakıp öğle tatiline gitmişler. Dükkan kapalı.
3) Far ayarı yapamadılar, elemana nasıl yapacağını ben gösterdim.
4) Balans makineleri yoktu. Honda marka motorumun lastik değişimini Yamaha yetkili servisinde yaptırdım. Yamaha servis yetkilisi sırıtıyordu.
Körü körüne marka tutmayın. Hepsi birbirinden beter.
-
Yamaha motosikletin kitapçığında "ille Yamalube kullanmalısınız" yazıyor mu? Yoksa "10W40 JASO MA " tarzı markadan bağımsız standartlara uyan bir yağ mı şart koşuyor?
Tahminim ikincisidir. Öyleyse servisin bu standartlara uygun götürdüğünüz yağa itiraz etmesi mümkün mü? Garantiden çıkarması mümkün mü?
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Yamaha motosikletin kitapçığında "ille Yamalube kullanmalısınız" yazıyor mu? Yoksa "10W40 JASO MA " tarzı markadan bağımsız standartlara uyan bir yağ mı şart koşuyor?
Tahminim ikincisidir. Öyleyse servisin bu standartlara uygun götürdüğünüz yağa itiraz etmesi mümkün mü? Garantiden çıkarması mümkün mü?
Bu kitapçık ile ilgili bir konu değil aslında.. Yani "yağ kullanım" prosedürü dünyada markalar için aynıdır.. Kitapçığa hiçbir marka Yamalube kullanmak zorunludur yazamaz sadece tavsiye edebilir.. Markanın onayladığı yağ listesinde yer alıyorsa bu yağ servis bunu seve seve kullanmak zorunda.. Yaptıkları itiraz garanti prosedürüne aykırıdır. Yağ tercihi zorunluluğu hiçbir marka getiremez..
-
Ben servise kıllandığımdan dolayı götürmekten vazgeçtim. Yamaha İstanbul’a götürmeyi istemesem de evimin yanına götüreceğim gibi duruyor. Hadi hayırlısı. Bana motul koyarız demişlerdi. Gene de aramaya devam edeceğim.
-
Yanlış anlama usta da bunların hepsi işsizlikten. Yamalube koysalar ne olacak ki motor mu yanacak. Adamlar kendi üretimi yağlarının bilinirliğini, kalite imajını arttırmaya ve piyasaya yedirmeye çalışıyorlar. Yamaha nın motorunu beğenip alıyorsun da yağını niye beğenmiyorsun. Allah bilir motule vb ürettirip üstüne yamalube yazdırıyorlardır.
-
Yamalube de , başka bir marka yağıda aynı baz üreticilerinden üretilir. Yamaha herhangi bir üreticiden Yamalube üret dese üretir. Çoğuda orta sınıf kalitesinde yağlar bunlar.. En kaliteli yağ bile olsa markanın onayladığı yağ olması önemli garanti kapsamında motorun kalabilmesi için. Marka onayı olmayan bir yağı kullanmak risk oluşturur..
Birde yağda hacimsel olarak yüksek kar marjları mevcut.. Yani Yamalube Yamaha'ya piyasa satış fiyatının yaklaşık %90 altına mal oluyor diye düşünebilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)