Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Motul Yağ Kullandıran (Kullanan) Yamaha Servisi Aranıyor

REKLAM ALANI
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Motosikletin kitapçığında motosikletin hangi yağı kullanacağı yazıyor. jaso bilmem ne viskositesi uygun olan yağı serviste koymalı. Kitapçıkta
    Yamaha şu marka yağı tavsiye eder yazar. Yağın teknik değerleri aynı ise Yudum Ayçiçek yağı da koysanız garantiden çıkmamalı. Ama servis işgüzarlığı sonucu o yağa mahkum ediyorlar, servisten çıkınca indirin yağı sizde, ekleyin üstüne motul.. Nerden bilecekler ki :D Mühür mu vuruyorlar karter tapasına sanki Kafa bile yormazdım
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Servisler işi iyice paraya dökmüş durumda. Bunu artık yetkili servislerin ustaları bile kabul ediyor.

Yamaha motorum varken servise sordum, "yamalube" dışında yağ koyarsak motor garanti dışı kalır diyor. Sanki 5 yıl önce yamalube vardı... Motul bulan motul, castrol bulan castrol koyup geçiyordu. Ama japonlar uyandı, müşterinin hem etinden hem sütünden faydalanmak varken ne diye yağ parasını başka markalara kaptırsın. Yağ firmalarına yağ yaptırıp paketine yamalube yapıştırıp, "hopp benim yağımı almayanın motoruna bakmam" diye ahkam kesmeye başladılar.

Mesela hondanın yurtdışında (avrupada) 12bin kmde bir bakım aralığı olan bazı motorların bizim ülkedeki bakım aralığı 6bin km. Hatta buda yetmedi yıllık bakım aralığını garanti süresi içinde 6 aya çekmişler.
    Yani km dolmasa da 6 ayda bir servise gidip o yağı seve seve değiştireceksin ki motorun garantiden çıkmasın.

Herkese iyi bir özel servis bulup motorunun bakımını özel serviste yaptırmasını öneririm.

Yetkili serviler artık iyice kan emici vampir gibi oldular...

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)