Koy hocam koy motul. Al hevesini.
Bir fark olmadığını göreceksin.
Ek olarak Yamaha servisi olarak İstanbul'da Tuna'yı kullanırım. Şu ana kadar hiç bir zaman laf etmediler.
Koy hocam koy motul. Al hevesini.
Bir fark olmadığını göreceksin.
Ek olarak Yamaha servisi olarak İstanbul'da Tuna'yı kullanırım. Şu ana kadar hiç bir zaman laf etmediler.
Yağdan dolayı takıntı oluşturmak anlamsız.İlla kafanıza takılıyorsa kendiniz 2-3 binde yağ değistirin,en azından daha mantıklı bir takıntı.
Bu sorunun oluşmasının tek sebebide yamaha'nın soyguncu servisleridir.Nmax aldım nefret ettirdiler beni 4 aydır.En son arkadaşım kaza yaptı.Kazalı motora 300 tlye hasar tespiti yaptılar.Yamaha servisleri ağır soyguncudur,fazla muhattap olmayın İstdakilerin hepsi aynı(Esenyurt'takini bilmiyorum)....
Işte boyle yağ ne farkedecek,yakit markasi-katkisi ne farkedecek hepsi ayni diyorsunuz...sonra ayni marka-model baska motora göre benimki niye öyle gitmiyor, benimki niye daha fazla titriyor vs diye olaylar yaşanabiliyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
Evet evet hic fark yok...Biz parasını çar çur etmeyi seven hiç birşeyden anlamayan insanlariz.
Yamaha Tuna’yı Aradım. Yamalube olmaz ise servisten düşer lafını bizzat orası yaptı. 10000km’de yağ filtresinin değişmesi gerekiyor kitapçığa göre bana 20000km’de değişecek dedi. 10000km’de değişmesi lazım die de direttim ve hayır gerek yok dedi. Sonra üstelemedim. Servis randevumu iptal ettirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
Ayrıca Yamaha yarı-sentetik motor yağı atıyor. Ben tam sentetik koymak istiyorum. Gören de mineral yağ koyup fazla km yapmaya çalışıyorum sanacak
ben liqui moly ile değiştireceğim
zaten uzun zamandır bakımları kendim yaptığım için kafama göre takılıyorum
bende yamaha tuna ya kendi bakım malzemelerimi götürüp onlardan sadece işçilik istedim onlarda buradan bakım malzemesi almadığınız için yapmıyoruz dediler ben de o günden sonra tuna'nın önünden geçmiyorum.
Bütün firmalarda bu vardır yamaha kendi yağını getirttiği için yamalubeyi öneriyor servislerinde çok doğal honda fanboylarına duyurulur honda kendi genuine oil lerini getirtseydi emin olun onlarda hg oil lerini yamalube gibi servislerinde kullandırtırlardı.. suzukide öyle suzuki sgo kendi orjinal yağlarını getirtse onlarda kendi yağlarını servislerinde kullanırdı bu çok doğal..
honda suzuki kawa kendi yağlarını getirtmedikleri için motorun yağ speclerini destekliyen her tür yağ markasını kullanabilirler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
ne uğraşıyorsun git normal servisine bakımını yaptır bırak koysunlar yamalubeyi garanti kağıdına bakımlarını işlesiler illaki motul7110 alıcam diyorsanki güzel yağdır benim sevdiğim bir yağ .. servisden çıkdıkdan sorna git bir ustan varsa ustanda yada kendinde yapabilirsin boşalt yağı koy motulü olsun bitsin enfazla bir yamalube yağa ekstra para vermiş olursun.. böylece resmi servisde bakımlarını yaptırmış olursun garantin bozulmaz hemde istediğin yağıda koymuş olursun alan memnun satan memnun.
Yamaha Kardeşler kullanıyor. Servise bırakırken tercihinizi belirtmeniz yeterli(idi), tabi taşındıktan sonra değişmedilerse.
Yamaha kullanan arkadaşlara sesleniyorum o halde.. Hiçbir yetkili servis bir marka yağı kullanma zorunluluğu getiremez.. Uluslararası garanti prosedürüne aykırıdır. Markanın teknik olarak onay verdiği farklı bir yağı kullanma hakkınız var.. Yamaha Türkiyeye durumu bildirin.. Servis tekrar buna diretiyor ise yazılı olarak isteyin. "Yamalube kullanılmadığı için garanti kapsamı dışındadır" ibaresini kullanamazlar..
Yada yamaha sahipleri olarak durumu protesto edin bu servislere gitmeyin. Yetkili servis ancak yedek parçanın ( yağ & akü harici ) orjinal kullanılmaması durumunda ürünü garantiden çıkartabilir..
bir ton tan tana ne gerek var koydur yağı çık servisden git ustana boşalt yağı kendi yağını koydurt olsun bitsin .. 100 tl de zararın olur en fazla ..
Kadıköy Ersoy moto da istediğiniz yağı koydurabiliyorsunuz. Ben 1 hafta önce kendi yağımı kendim getirip bakım yaptırdım.
Fakat saçma bir sistemleri var. Yağ değişimi dışında yapılan işlemler için ekstra işçilik alıyorlar. Ben mesela fren hidroliği, soğutma sıvısı, yağ ve yağ filtresi değiştirdim. Yağ değişimi için 185tl işçilik, diğer sıvılar için 247tl servis ücreti + malzemelerin ücretini aldı. Argo tabirle ne yaptıkları ortada. Gidecek arkadaşlar bu durumu önceden konuşup anlaşması lazım bence.
Şimdi 2 farklı yağı karıştırmak istemiyorum. Bir depo benzini bile tam bitirmeden başka yerden almıyorum. Yağ filtresi değişeceği için içinde 2 farklı yağın beraber dolaşmaması taraftarıyım. En kötü yamalube koyduracağız mecbur ama işin parasından değil tamamen tercih meselesi.
Istisnalar olabiliyor. KTM, LC8 motorunun krankinda gumus kaplama kullanmis. Bir cok motor yaginda bulunan Cinko da gumus ile etkilesime girdiginden Motorex'e ozel yag urettirmis, her servisinde onu kullaniyorlar. Yag kaliteli zaten. Kendim degistirdigimde de Motorex ile degistirmistim.
Tabiki bu olabilir.Zaten bu Motorex in spec dokumanlarinda KTM LC8 modeli onaylidir diye belirtilmek durumunda..Demek istedigim kullandiginiz her motorun uluslararasi marka onayli yag urunleri bellidir..Yetkili servis marka onayli yag kullanmak zorunda olup, musteri talebi dogrultusunda bu yaglardan herhangi birini motora uygulayabilir..Garantiden motor cikmaz, cikamaz..
Yamaha-İstanbul'a bir şans daha tanıyacağız gibi gözüküyor.
neden motul abi?
serviste kullanılan tam sentetik yamalube, motul 5100 den kat be kat iyidir. motul 7100 ayarında bir yağ. motul koyunca motorun kanatlanıp uçacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. 30 beygirlik motorunda hic bir fark hissedemeyeceksin. koy yamalube yi geç. ilerde motorla ilgili bir sıkıntı çıkarsa en azından elinde yeptırım gücün olur.
Vites geçişlerinde fark ediyor. Daha güzel geçiyor. Ayrıca servis görevlisinin bile Motul için; motorun ayıbını örtecek kadar iyi bir yağ. Bir sorun var ise daha sonradan farketmenizi sağlar die Yamalube koymayı önermişti. Belki sana göre doğru veya değil ama ben bunu duydum. Ayrıca bütün motorlarıma motul koydum ve memnundum. Yamalube'den şuan memnun değilim. Belki motul beklediğim kadar iyi gelmeyecek ve değiştireceğim. Bunun içinde denemek istemem çok da isyan edilecek bir durum değil gibime geliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)