Arkadaşlar merhaba ilk ufak kazamı atlatmış bulunuyorum. çok şükür bacakta önemsiz bir çizik hariç birşeyim yok. Ancak kazanın oluş biçimi bakımından suçun bende mi karşı tarafta mı ya da her ikimizde mi olduğunu bilemedim..
Olay şu şekilde gelişti, bulunduğum muhitte o an bulunduğum noktadan 30 mt. ileride trafik ışığının olduğu tek şerit bir yol var. tek şerit dediysem yolun sağ tarafı çapraz park şeklinde isparka ayrılmış. ben aradaki genişlik bol olduğu için park etmiş araçlar ile kırmızıda tek sıra bekleyen araçların arasından yürüme hızından hallice tıngır tıngır gidiyorum. arada yeşil yandı ve haliyle solumdaki bekleyen araçlar ufak ufak hareket etmeye başladılar. geçtiğim aralıkta bir değişim yok hala.. sonra sağ tarafımdaki isparkın boş bir park yerine girmek isteyen bir ablamız aniden önüme kırmış bulundu aynasına bakmış olsa görmemesi imkansız.. sinyal verdi yalan yok.. tam da direksiyonu üstüme kırmadan 0,000000000000345 saniye önce.. bacağım ablamızın arabasının ön çamurluğu ile arada kaldı.. vurma esnasında acısa da hafif bir sızı kaldı şu anda..bir de çizik.. motoru devrilmekten kurtarabildim ve durdum. ablamız art niyetli değildi yardımcı olmak da istedi motora baktım sol peg dibinden kırılmış (bağlantı yerinde sıkıntı yok) onun dışında çizik yok.. baktım ablamızın gözlerinde korku ve endişe var. sadece bundan sonra aynalarını daha çok kontrol etmesini isteyerek ve herhangi bir talepte bulunmadan veya tutanak işlerine girişmeden azad ettim kendisini (onun da aracının çamurluğunda belli belirsiz bir göçük oluştu).. dedim bu peg olsa olsa 100 tl civarındadır başımızın gözümüzün sadakası olsun diye geçirdim içimden.. fiyatını yarın sorgulatıcam.
Peki arkadaşlar benzer ancak gerçekten büyük hasar görebileceğim bir durum olsaydı bu yaşadığım.. bu durumda kim suçlu olurdu.. aynaya bakmadan birisi üstüme kırmış olabilir ancak bu sefer bana demezler mi senin oradan geçmeye ne hakkın var arabalar tek şerit yolda dikiz aynasını niye kontrol etmek zorunda olsun diye.. akşamdan beri düşünüyorum, trafik kuralları bu konuda suçu kime isnat eder ya da pay eder diye işin içinden çıkamadım. Fikirlerinizi merak etmekteyim, teşekkürler.