Arkadaşlar bir süredir malum siteden motosiklet ilanlarına bakıyorum ve türlü türlü hile-hurdayla karşılaştım. Her ne kadar site yetkililerine şikayetlerimi sitenin izin verdiği ölçüde yapmış olsamda burdan da en azından birkaç tane sahte' ilanı paylaşmak istedim. Maksat benim durumumdaki arkadaşlara bir faydası olsun.
Öncelikle Yamaha YZF-R 25 model motosiklet aramaktaydım.
#684801780 no.lu "Ayşenur Atalay" rumuzlu satıcının sattığı modele ait şasi no. istediğimde gelen numaranın başka bir modele ait çıkması ve yazışmalarda satıcının bunu ısrarla inkar etmesi, hatta sonradan da kuzeni olduğunu iddaa ettiği (ki motosiklet kuzeninin üzerineymiş) kişinin araması ve ruhsatta böyle yazdığı ve ruhsatın noterden alındığıyla ilgili bir sürü safsata..
ilan no.sunu hatırlamadığım fakat bana verilen şasi no.su MH3RG105000003614 olan ve satıcının sadece sağa yattı bir kere abi dediği ve yanlış hatırlamıyorsam Bostancı'dan bir motorcu esnafın sattığı motosiklet. Evet motorun giderinde herhangi bir sorun çıkmadı ekspertizde hafif sağa yatması dışında fakat gelen mesajda sadece 12.237 TL lik ağır hasar kayıtlı olduğu ortaya çıktı.
Neyse dur bakalım aramalarım devam ediyor ve bu başlığı motosiklet alana kadar çıkan sonuçlarla güncellemeye devam edeceğim.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.