Gelecek mevcut şu anki araçları bir şekilde alternatif bir yakıt türüne yada elektrikliye çevirebilen firmaların olucak.. kimse senin o dediğin 100 yıldır yollarda olan araba,motorsiklet,moped,kamyonkamyonet,tır,yat,tek ne,gemi benzin yada dizelle çalışan her tür makineyi ha deyince elektrikliye çeviremez.. çeviremez derken elindekini atıp gidip sıfırdan elektrikli araç vasıta alamaz.. dünyada insanların öyle bir maddi imkanı yok..
fiyatları yukarda verdim tesla almaa kalk en ucuzu dandirik olanı 600 bin tl lerden başlıyor..
dünyada bütün ülkelerin maddi durumu insanların gelirleri bu tip araçlara geçmeye el vermez onu bırak bu araçların yaygın olabilmesi için yukarda kocaman yazımda atlamışsın altyapı çalışması gerekir bugün tıpkı benzinlikler olduğu gibi her yerde a dan z e şarj istasyonları olması gerekir.. bunlarda öyle az buz değil büyük yatırım.. sadece oraya şarj makinasını koymakla bitmiyor ona uygun elektrik altyapısınıda hazırlamaları gerekiyor..
şahsen ben geleceğin artık yerde giden değil gökde gidicek olan araçlarda olduğuna inanıyorum drone teknolojisi ile buna giriş yaptılar , araba firmalarının çoğunun uçan insanlı drone taşımacılığı üstünde testleri var bmw en başda bunu çekiyor, audi ile airbus beraber uçan araba projeler var.. tesla drone araçlar üstünde testleri var, über bell helikoper firması ile drone taksi olayını geliştiriyorlar adıda uber air olucak.. gene nasa dan ayrılan bir ekipin vtol kişisel drone projesi var.. bunlarında hepsi elektrikli olucak ama elektrik burda tam verimli olucak.
kısaca gelecek bana göre göklerde yerlerde değil.. hatta gelecek nesiller dede siz yerlerde nasıl gidiyordunuz öyle ne kadar ilkelmiş ıyy diyicekler
bu arada hondanında uçan araba çalışması var onunkide drone merkezli ben çizimleri görmüşdüm henüz konsepti ama honda yapar konseptte bırakmaz o işi.. diğerleri yapıyor hondada boş durmaz .. tutumuydu futu muydu öyle bir ismi vardı..