motor sürmeyi bilmeyen ama sürekli isteyen arkadaş
Reklamlar
-
O arkadaşın kaskı kafası yerine koluna takıp da kaza yaparsa, kafayı kırarsa motorunu verdiğin için sen de suçlu duruma düşebilirsin. Büyük ihtimalle ehliyeti de yoktur. Ehliyeti olsaydı zaten biraz bilirdi.
Bir de şu var, motoru alıp bağırta bağırta gezerken polisin biri plakaya ceza yazarsa ceza sana gelir. ya da kaskı takmadan gittiğiiçin ceza yine sana gelir. Bence bunları bahane edip verme ve de ilişkini sadece işyerindeki ilişki seviyesine indir. böyle arkadaşlık olmaz.
Reklamlar
-
ona küçük füzeler at!
durumun yoksa havai fişek at!
molotof at kaç! yansın mezemenk!
-
baskan bu arkadaş değil, samanyolu tv'deki kötü karakter.
yol ver gitsin.
-
Yorumlar süper valla, sabah sabah baya güldüm sayenizde, Allah iyiliğinizi versin emi
Füze atma fikri güzeldi. Samanyolundaki kötü karakter de gayet yerinde bir benzetme olmuş
Söylenecek her şeyi söylemişler zaten, bende klişe bir atasözü ekleyeyim: "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."
Ne alaka demeyin, çok değerli bir sözdür bu, az düşünün. Tavrından, hareketlerinden, yaşantısından rahatsız olduğunuz bir kişiyi hala arkadaş olarak tutuyorsanız sorunu biraz da kendinizde arayın. Ya arkadaşınızı doğruya yöneltin, yada kendiniz doğruya yönelip arkadaşlığınızı bitirin.
Yani isteyene çözüm her zaman var. 1 paket sigarayı ortak içince kan kardeşi veya duman kardeşi de olunmaz, belirteyim
-
Motoru olan arkadaşlarımdan sakındığım motorumu, motor sürmeyi bildiğini söyleyen ama hiç görmediğim arkadaşıma verdim. Gitti 10 dakika gelmedi geldiğinde motoru devirdiğini hiç çaktırmadı. Debriyaj kapağında çizikler ve yan plastiklerde yaprak sürtmüşsün gibi yeşil yeşil izler, çatlaklar var. Lan ne yaptın a.k diye bağırdım çığırdım tuttu suçu motora atıyor gaz takılı kalıyormuş muş muş. Aslında sadece gaz kolum sert, bu akıllı arkadaşımız dönmek için yavaşlarken gazı kapatmayıp durmak için çakılda daha fazla ön frene asılması. Motorun yağ kaçaklarını yeni halletmişken debriyaj kapağından sızan yağlar ve kaportadaki çatlaklar. Gel babama anlat durumu. Kendim düştüm desem motosiklete bakış açısı değişecek, arkadaşıma verdim desem her aklına estiğinde lafını edicek. Daha da ehliyeti olmayan, bu motor tipinden anlamayan adama vermem.
-
Bunlara biz "asalak" deriz.
Kendisi zaten motoru "bu şartlarda" istememesi gerektiğini bilmeli. Bilmiyorsa hayır diyeceksin malesef. Tabancanı istese mesela verecek misin? Cevap net. Hayır. Sonra motoru kırınca, parasını isteyince "al lan amma kıymetli motorun varmış" der. Kötü olursun yine.
Dedemin bir lafı vardır. Malını verip kötü olacağına, vermeden kötü ol.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
Bence o motoru veripte kötü olacağına ,verme öyle kötü ol,kendini kullandırma ,yeri geldiğinde dur diye bilmeyi öğrenmelisin, yanlış anlama ama deveye diken insanı s.ken yaraşırmış.ben bu olaydan bunu anladım,
-
Motoru o "arkadaşına" sat, git kendine yeni bir motor yeni bir arkadaş yeni bir huy bul
-
bezor1 adlı üyeden alıntı
sizden bir tavsiye istiyecegim
arkadaşınız 1 tur aitim deyince öğretir misiniz kullanmayı (ben öğretim bildiğim kadarıyla bende az biliyorum zaten)
peki öğrendikten sonra 1 saat ara sokakta gezmesine izin verir misiniz ? aynı gün (ben verdim kalbini kırmıyayim diye ve zorla kaksk taktırdım takmak istemdi yarı yolda çıkarmış ilk dönüşe gelmeden koluna takmış kaskı)
peki ilk iş günü işe gittiniz motorunuzla daha sıfır çizik yok tekrar aynı arkadaşınız istiyor verimisiniz (ben slagım verdım ve kaza yaptı kendinde bir şey yok motorda kırk çizik dolu) dediğim tek laf canına gelmesinde motora gelsin
ve kazadan sonra ısrarla tekrar tekrar istedi ve verdim sırf aramız bozulmasın diye
1 paket sigaramız var ortak içiyoruz 1 gün o bir gün ben alıyorum ve 1 günde bitiyor ve her aşağı indimizde yani toplam 10 kere gün içinde istiyor
ve bezinin dıbına koyuyor
hayır dersem direk laf atıyor versene olum bizden mi esirgiyor sun cart curt
veriyorum gene tekrardan ve tekrar kaza yapıyor tekrardan kırk yerler biraz daha kırılıyor ve cevabı yapıştırırız oglım ya ne var bide boya 0 gibi olur
bugün eve giderken istedi verdim sağda solda bağırtıyor trafikte zorla elinden aldım ve ilk farketigim şey 1 e atarken boşa gidiyor motor boşa geçmior basıyorum basıyorum in miyor boş sanki aşagısı
şimdi ben bu şahısa artık arkadaş da demek istemiyorum ama mecbur okul staj aynı yer ne yapmalıyım
lütfen noktalama işareti falan kullan yazmasanız sevinirim
Bu modelden ömrüm boyunca hep yanıma birtane yapışmıştır, başta bende senin gibiydim ama yok demeyi öğrenirsen bir süre sonra yanına bile yaklaşmayacaktır
-
Benden motor isteye ne arabamı teklif ediyorum.
Genelde depo doludur , al kardeş arabayı mazot dolu 1000 km ye yakın gider mazot bitigi yerde bırak diye araba anahtarı veriyorum.
Motoru kıskandogımdan değil ,
Bir kısmı çok iyi motor kulanıyor gel gör ki aparche önde gideni
Digeri bilmeyen tayfa kafayı gözü kıracak .
Risksiz temiz süren insanlara sorun etmeden veriyorum.
-
Üstad bişey dicem,ben 21yaşindayim,arkadasimin 2yildir benim 5gündür motosikletim var.2yildir beni motosikletine zorla bindiremedi,ekipmanim hazir surekli artcisi oluyordum,gecen hafta motoru alacakken param vardi,cocugun motoruna öyle bindim.Neden mi? Çünkü senin yakın arkadaşın senin içini bilir,senin paranın motorun lafını yapmayacağını bilir ama ne olur ne olmaz diye almaz,yada der ki bişey olsa paşa paşa veririm kardeşime,bir kere cebimde 12 bin tl varken bindim cocugun motoruna,motoru yatırdım,koruma demiri yamuldu,yanıma koştu ben motoru kaldirmak icin kalkarken ,motorun taa.. diye bastı,motorda hasar olsa zorla yaptirir miydim? Evet.benim ayagim incilse arkadasimin motordaki hasarda gözü olur muydu? HAYIR.birbirinizi yeterince tanımıyorsunuz demek ki,hayatından çıkartmazsan çok acı çekersin,sana yük olan insanları hayatından çıkart.Maddi yük olsun,cani sağ olsun,aracini alsin,evini kullansin,ceketini giysin,ama seni bu raddeye kadar getiriyorsa senin ruh sagligini bozuyor demektir,bırak ipini gitsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)