motosiklete merhaba (bmw r60, bmw r75 fikir desteği)
Reklamlar
-
merhaba, uzun yıllar sonra ilk defa bir forumda yazıyorum. hatamız olursa şimdiden affola.
23 yaşındayım. hayatımda birkaç kez motosiklet tecrübem oldu. onlar da scoter. çocukluğum arabadan çok motosikletin olduğu aydın'da geçti. ama motosikletlere hep uzak kaldım. 19 yaşıma girince de otomobil ehliyeti aldım. bir süre sonra otomobilin aslında benim istediğim ulaşım aracı olmadığını fark edip araçlarla arama mesafe koydum. burada birkaç psikolojik travmanın da etkisi vardı.
bir iki yıldır da uzaktan motosikletlere bakıyorum. yolda olmanın en keyifli yanının motosiklet olduğunu artçılık günlerimde hissetmiş olmamın da etkisi vardır belki. bir türlü uygun motosikleti seçemedim. bütçem de yoktu tabii.
son bir iki aydır da bmw r60/5'lere merak saldım. zen ve motosiklet bakım sanatı kitabının da etkisiyle oldu sanırım. görünüşü, ufak tefek modifikasyon işlemleriyle ortaya çıkan işler çok hoşuma gitti. 1975 model falan olması da önemli değildi. fakat fiyatlara bakınca hevesim kırıldı. cafe racer- scrambler haline gelmişleri 20-50 bin lira arası. stock olanları da hep hırpalanmış motorlar. büyük ihtimalle birçoğu emniyet-ptt çıkması motorlar. fakat bunlara bile 15-20 bin lira istiyorlar. açıkçası biraz şaşırdım. piyasalarının bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum.
motosiklet ehliyetim yok. aldıktan sonra da 600cc'lik bir motoru nasıl zaptedebileceğimi de bilmiyorum. mekanik ve mekanik işleyişine hakim olduğumu düşünürüm. benim için şu aşamada önemli olan şevkimi kırmayacak ve ehliyeti aldıktan sonra rahatlıkla bineceğim bir motosiklet. sadece motosiklet bütçem 10 bin lira civarı. ekipmanlar buna dahil değil.
beklersek, ararsak bu meblağlara bmw r60/5 r75 bulabilir miyiz? çıkma, hurda motorlar adam edilebilir mi? facebook'da klasik motor gruplarını sürekli takip ediyorum. siz ne önerirsiniz? bütçeyi biraz daha rahatlatıp iştahla binebileceğim bir motosiklete binmek mi yoksa ktm duke serisi tarzı bir motor alıp onlarla başlamak mı?
ps: hız tutkum yok. araç kullanırken bile 90-100'ü geçmemeye özen gösteririm. iki tekere sahip bir aracın üzerinde de 90'ı geçeceğimi düşünmüyorum. ileri sürüş dersi almam da antalya'da mümkün değildir herhalde. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Bahsettigin model BMW ye toplamak icin harciyacagin parayi elindeki paranin ustune koyup eli ayagi duzgun bir motor alip tadini cikarmaya bak.....derim.
-
Hayalin güzel ancak bir de Türkiye gerçekleri var. Senin de yazdığın gibi 40-50 yaşında yolda görsen hurda diye yüzüne bakmayacağın motorlara abartılı fiyatlar istiyorlar gerek yok. İlla eski olsun ben uğraşacağım diyorsan Jawa'lara bak hem daha uygundur hem de istediğin gibi bir tane bulma ihtimalin daha yüksektir.
-
Jawa daha mantıklı bence.
-
jawaların harman olduğu yerdeyim. samanlık jawaları için bile 8-10 bin lira istiyorlar. 5 6 bin lira daha koyup hurda r60 almak daha mantıklı değil mi_ honda cbx gibi bir alternatif buldum. o nasıldır?
-
Bmw turu motorlari bakmak icin makat gerekiyor
-
Bu motorlarla çok güzel custom çalışmalar yapılabilirken bazen de motorları maymun ediyorlar, eski hallerini özlüyor insan. Siz de bütçeniz dahilinde ortaya bir sanat eseri çıkarabilirsiniz belki ama unutmayın o motor en nihayetinde 40 senelik bir motor olacak. Yani şehir içi sağa sola gideyim, haftasonu uzun yollar yapayım diye düşünürseniz problem yaşama ihtimaliniz bence çok fazla.
-
Ben 76 model r60/6yi 2010 yilinda 2000tl ye almistim sasi vs kesmedim. Topladim tadini cikardim sonrada ilana koyunca 1 aya kalmaz satildi. Simdi bakiyorumda ne fiyatlar yazmislar. Niyetin varsa hic ellenmemisini bul.
Bide elin azcok anahtar tutuyosa al yoksa pisman olursun.
-
BMW üzer. Şöyle ki, bütçe kısıtlı olunca her daim büyük risktir. Buji kablosunu bulamayıp borusan'dan 600 tl'ye almıştık çiftini yaklaşık 3-4 yıl önce. Buradan pay biç. Öyle alıyım, toplayım motoru demek için kallavi bir bütçe gerektirebilir. 10 bin tl bütçe ile girişilecek iş değil malesef. Zaten 2 lastik bin lira dostum.
CBX nasıldır onu bilmiyorum. Bilenler fikir beyan ederler.
-
Türkiye'de eski motor alınmaz yenisi hiç alınmaz.2006 model DRZ'ler 20.000 civarı oynuyor.Ana baba küfretmek istiyorum sahiplerine.Aldığınızda kaça aldınız ki 13 sene sonra anasını düdükleyip motorun üstüne fiyat biçiyorsunuz
-
RoofRoof enflasyon diye bir şey duydun mu?
2019 Şubat ayındaki 20.000TL 2006 Şubat ayındaki 6.212TL'ye denk geliyor...
TCMB enflasyon hesaplayıcı aracını kullanabilirsin.
-
Direk yok yüksek cc ile başlanmaz diyenlere kafa yorma dostum
Onları işi bilmeyen kişiler
Yüksek cc ile başlana bilir problem yok bende bilmiyorumdum kullanmayı başladım hemde eğitimsiz he söyleki eğer süper sport tabir edilen motorlar ile başlayacak isen yüksek cc de tabi ona eğitim ile başlaman daha iyisi olur ama kesin eğitimsiz başlanmaz değil heves işi biraz acemi olduğunu bileceksin ani hareketler değil düzgünce kullan yok yüksek cc başlanmaz diyenlere biraz yol yapınca ben gibi gülersin bende yüksek cc başladım 650 ile 10k küsür km geçtim ki haftada 2 gün binebiliyorum işden dolayı düşün iş sende bitiyor sen eğer akıllı uslu ve birazda ruhun varsa yaparsın herkes anasının karnında öğrenmiyor
-
Cyan adlı üyeden alıntı
RoofRoof enflasyon diye bir şey duydun mu?
2019 Şubat ayındaki 20.000TL 2006 Şubat ayındaki 6.212TL'ye denk geliyor...
TCMB enflasyon hesaplayıcı aracını kullanabilirsin.
Eyvallah hocam enflasyon vs fiyat yükselir. 10 sene alınan evin bugün fiyatı daha fazla. Ama 10 sene boyunca o evin duvarlarini delip salonun ortasına tuvaletimi yapsam sanmıyorum ki aynı değeri olsun.
-
Onu değerlerebilmek için; 1) 13 yıl önce sıfırı kaç paraydı + 2) bugün kaç para vermek isteyen alıcılar var bilmeliyiz.
Ama bildiğim bir şey varsa DRZ'nin talibi çok olan efsane bir motosiklet olduğu. Haliyle yüksek isteyen olabilir.
Artık böyle motosikletler Euro normları yüzünden gelemiyor da.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------
ABD'nde olsam kesin alırdım bir tane (asıl motorun yanına), sırf zevk keyif eğlence için çıkartır binerdim.
-
Daha 23 yaşındasın öyle yıllardan bahsedecek kadar yıl olmamış ki. Hala çocukluk hayalleri ile yazılmış umut dolu bir temenni. Gerçekleri söyliim kursa yazılacak ehliyet alacaksın sonra 125 cc ile başlangıç yapacaksın. Ötesini düşünecek zamanın daha var. BMW hayallerini falan bunları bırak artık büyümüşsün.
-
artemis99 adlı üyeden alıntı
Daha 23 yaşındasın öyle yıllardan bahsedecek kadar yıl olmamış ki. Hala çocukluk hayalleri ile yazılmış umut dolu bir temenni. Gerçekleri söyliim kursa yazılacak ehliyet alacaksın sonra 125 cc ile başlangıç yapacaksın. Ötesini düşünecek zamanın daha var. BMW hayallerini falan bunları bırak artık büyümüşsün.
Motor tecrübem var demiş..
-
Doğru düzgün çalışan modern bir motosiklette tecrübe kazanın.
Eski BMW almaya bütçeniz zorlanıyorsa kullanmanız iyice zor olmaz mı?
Eğer tamir etmek uğraşmak istiyorsanız profesyonel olarak o mesleğe yönelmeyi düşünebilirsiniz.
Bu arada bugünün 10bin TL'si ile 5 sene öncenin 10bin TL'si arasındaki fark muazzam. Onun için TL üzerinden düşünmek, plan yapmak yanıltıcı olacaktır.
-
motohazar adlı üyeden alıntı
Direk yok yüksek cc ile başlanmaz diyenlere kafa yorma dostum
Onları işi bilmeyen kişiler
Yüksek cc ile başlana bilir problem yok bende bilmiyorumdum kullanmayı başladım hemde eğitimsiz he söyleki eğer süper sport tabir edilen motorlar ile başlayacak isen yüksek cc de tabi ona eğitim ile başlaman daha iyisi olur ama kesin eğitimsiz başlanmaz değil heves işi biraz acemi olduğunu bileceksin ani hareketler değil düzgünce kullan yok yüksek cc başlanmaz diyenlere biraz yol yapınca ben gibi gülersin bende yüksek cc başladım 650 ile 10k küsür km geçtim ki haftada 2 gün binebiliyorum işden dolayı düşün iş sende bitiyor sen eğer akıllı uslu ve birazda ruhun varsa yaparsın herkes anasının karnında öğrenmiyor
Cahil alarmı ! Kaç
-
Oooo linc mi var? hemen geldim. Nedir? Sokak hayvanina eziyet mi yoksa yuksek cc ile baslanir diyen mi? Gerci farketmez. Geydirip gidecegiz nasilsa. Lincimi edip gideyim ben.
Yuh, bu devirde hala mi. Oksijen israfi bu mahluklarla insan demekte zorlaniyorum, zart, zurt.
Kisa kesiyorum, isim gucum var bu ara... Nasil olsa baskalari da gelir, daha ayrintili linc eder. Selamlar.
-
Aklı başında iki kişiye MT09 ver. Biri 50 yaşında. Sürmeyi biliyor, az kullanmış, diğeri, 18-35 yaş arası çok kullanmış, teker meker ne dersen biliyor. Eminim, genç olan motoru ilk pert eden olur, hatta kendisini bile. Yaşlı, başkası durduk yerde çarpmasa eli ayağı tutana kadar biner o motora. Yaş öyle birşey, dahi ol, yaşın başına ulaşmadımı bazı şeylere farklı bakıp farklı yorumlanıyor, yaş böyle birşey.
Arkadaşda, öyle bir model alıp, bakıp orjinal tutup, değeri yükselir, nistaljik motorum olur diyorsa, vergi ve sigortasınıds hesaba katmasını öneririm. Senede 1k artıyorsa, senede 1-2k'den fazla harcamak akıl işi değil. Alayım, toplayayım, satsyım diyirsan başka. Kullanacaksansada, aslanı etle doyuracan. Nostaljikde böyle.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)