Motor açma sanki halk efsanesi gibi ? Video
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Benim motorun kılavuzunda "ilk 500 kilometrede daha fazla özen göstererek motosikletinizin gelecekteki güvenilirliğini ve performansını garanti altına almış olursunuz.
Bu süre içinde, tam gaz çalışmalardan ve ani hızlanmalardan kaçının "yazıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
Başka hiçbir şey yok :D
-
Kendim 0 aldigim araçta 500km deki 1. 2.vites redline hizi ile 2000deki redline hizi arasinda ayni koşullarda saatte 5-10km hiz farki var.
-
O video da bahsedilen, rodajda kitaba uyulmasi, sonrasinda limitin yavas yavas artirilip motorun ara ara zorlanma kismina katiliyorum...kendi adima sadece ilk 2 viteste yapmam... Bir önceki otomobilimde faydasini görmüştüm bende
@ufoz serin havada yaptim rodaji bende motor icin iyi de kullanıci için biraz zorlayıcı oluyor...
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Neyse, ben şu rodaja başka bir bakış açısı getireyim
En iyi rodaj kışın, soğuk havada ve rüzgara karşı sürerek yapılan rodajdır
Motor daha zor yüksek hararete geçer
Daha cool bir rotaj, motisikletinle havuz partisi yapıp, eksoza şnorkel talıp, motorbloğuna kadar havuzda, arka tekeride sehbaya alıp, tapagaz, şortunla, yazın sıcağında çılgınca rodaj partisi. Nasıl ama.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Mt-25 gibi makineye motul 7100 koyacaksın aga ben bunu bilirim.
Öyle yazmakla olmaz...Hele bi detay ver aydınlat bizi...önceki yağ ne idi...nasıl farklar gözlemlediniz?
-
-
Tamamen hurafeden ibaret. Rodaj mevzusu da bizim milletin çok abarttığı birşey.
Motor sağır kaldi bilmem ne en sevmediğim muhabbet. Senin motor kaç yapıyor muhabbetiyle peydah olan senin ki sağır kalmış lafida başka birşey.
Muhabbet aynen şöyle:
Abi senin R25 kaç yapıyor?
-düzde en fazla 165 gidebildim rüzgara ve yola göre artar
Hmm azmis ya ben duzde 180 görüyorum yol olsa daha gidecek
bana bunu diyen adam 55 kiloluk kemik torbası. Ben ise 97 kiloyum. Bacağımın teki 55 kiloluk arkadaşın beli kalınlığında.
Arada 42 kilo oynuyor. Buda 36hp 22nm Torku olan 250cc bir motosiklet için büyük fark.
seninki sağır kalmış benim ki açık muhabbeti kadar boş bir muhabbet yok.
Olay tamamen sürücü ağırlığı, yol durumu, hava şartlari, lastiğin basıncı veya sıcaklığı, rüzgar yönü, nem gibi birsuru etmen var. Hatta benzin bile buna etmen.
-
motor sağır veya ciğeri sönük gibi tabirler zaten 250cc lik motorlar için söylenen bir şey değil.. 250cc de o farkı anlayamassınız 600cc de bile zor anlaşılır.. genelde bu laf 900cc-1000cc ve üstü ve eski makineler için denir.. nedenide önceki sayfada arkadaşların hepsi güzel izahlar etmişler tekrarlamaya gerek yok.. 250cc motorda onu anlaman bana göre imkansıza yakın anlıyan varsa onunkide psikolojikdir.. mesela cbr900rr , cbr1000rr,R1,R6,gsxr750,gsxr 1000 falan filan genelde en çok bu tip motorlar için kullanılan tabirlerdir..
-
12 senedir 900cc üstü motora biniyorum. Allah var hepsi ciğerliydi. Ciğersizine rastlamadım. Rastlayan oldu mu hiç? Sanki öyle bir şey de yok gibi.
Fasa fiso bunlar. Arızasız düzgün çalışan motor bir diğerinden niye çok daha güçsüz olsun? Öyleyse bir arızası olmalı, bu kadar basit.
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Tamamen hurafeden ibaret. Rodaj mevzusu da bizim milletin çok abarttığı birşey.
Motor sağır kaldi bilmem ne en sevmediğim muhabbet. Senin motor kaç yapıyor muhabbetiyle peydah olan senin ki sağır kalmış lafida başka birşey.
Muhabbet aynen şöyle:
Abi senin R25 kaç yapıyor?
-düzde en fazla 165 gidebildim rüzgara ve yola göre artar
Hmm azmis ya ben duzde 180 görüyorum yol olsa daha gidecek
bana bunu diyen adam 55 kiloluk kemik torbası. Ben ise 97 kiloyum. Bacağımın teki 55 kiloluk arkadaşın beli kalınlığında.
Arada 42 kilo oynuyor. Buda 36hp 22nm Torku olan 250cc bir motosiklet için büyük fark.
seninki sağır kalmış benim ki açık muhabbeti kadar boş bir muhabbet yok.
Olay tamamen sürücü ağırlığı, yol durumu, hava şartlari, lastiğin basıncı veya sıcaklığı, rüzgar yönü, nem gibi birsuru etmen var. Hatta benzin bile buna etmen.
Bu şey değil mi ya? Benim alet seninkinden büyük. Yanlış anlaşılmasın motosikletten bahsediyorum
-
erhn42 adlı üyeden alıntı
Öyle yazmakla olmaz...Hele bi detay ver aydınlat bizi...önceki yağ ne idi...nasıl farklar gözlemlediniz?
Şuan içinde yamalube var. 10w40 yarı sentetik. Bundan önceki motorlarımda hep az devir çeviriyorlardı die motul 5100 kullanıyordum. Lakin bu motor nakeddan ziyade ss motoruna sahip olup 14k devir çevirdiğinden 7100 tam sentetik kullanmalı. Servisteki müdür bana şöyle dedi. Motul motorun ayıbını örten bir yağdır dedi.
-
Moderatör
hasmet adlı üyeden alıntı
12 senedir 900cc üstü motora biniyorum. Allah var hepsi ciğerliydi.
Ciğersizine rastlamadım. Rastlayan oldu mu hiç? Sanki öyle bir şey de yok gibi.
Fasa fiso bunlar. Arızasız düzgün çalışan motor bir diğerinden niye çok daha güçsüz olsun? Öyleyse bir arızası olmalı, bu kadar basit.
-
Ben şahsen böyle bir şeyin olduğuna inanıyorum ama tabii ki rodajı düzgün yapıldıktan sonrası için, arkadaşım 1-2 ay öncesinde 125 cc drift aldı, hızlanışı ve top speedi cidden çok kötüydü. Motoru sıkıştıra sıkıştıra motor rahatlamış, daha iyi gidiyor gibi bi gözlemde bulundum. Sizin için ne kadar doğrudur bilemem.
-
motorum 65 bin km de her gören sat bunu abi diyor
kardeşim neden satayım abi ağır bakımları gelmiştir
abi nedir bu ağır bakım söylermiisniz ? kim biliyor bir eksantrik zinciri salıyor oda yağ içinde olduğu için birşey olmuyor çok ddertse açar gerdiririm...
silindir üst kapak 1200 tl para bile dğil daha ne kaldıki abi?
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Şuan içinde yamalube var. 10w40 yarı sentetik. Bundan önceki motorlarımda hep az devir çeviriyorlardı die motul 5100 kullanıyordum. Lakin bu motor nakeddan ziyade ss motoruna sahip olup 14k devir çevirdiğinden 7100 tam sentetik kullanmalı. Servisteki müdür bana şöyle dedi. Motul motorun ayıbını örten bir yağdır dedi.
Şu an 1000 km bakıma geldim motul 7100 koyduruyorum o zaman. Radyatör hortumumda gelmis o da degisecek bakalim.
-
sen egzantrik zincirni aç gerdir daha bi 65bin k. gidersin nasılsa yağ içinde.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)