Yatan motoru trafikten cektirme
Reklamlar
-
2016 dan beri yatan mondial mg king motorum var arkadasim satin almak istedi fiyatta anlastik ben bu araci trafikten cekip cekme belgeli olarak satmak istiyorum motorun muayenesi 2018 in 7. Ayinda bitti 300 tl vergi borcu var ne yapmam gerekiyor bir arkadasim direkt hicbirsey odemeden dusurebiliyorsun diyor baskasida vergileri odeyip temiz belgesi alip sonrasinda muayene cezasini odeyip o sekilde dusurmem gerektigini soyluyor dogrusu nedir bu isin ?
Kaskını tak yoluna bak :D
Reklamlar
-
Borcunu ödemeden çekme belgesi alamazsın. Borcu ödemen gerek.
Ama hurda belgesi çıkaracam dersen ödemeden çıkartırsın. Ama birdaha trafiğe çıkartamazsın aracı. Satış veremezsin.
-
-
teşekkürler arkadaşlar vergi borcumu yatırdım sıra noterden plakayı dusurmek olacak
Kaskını tak yoluna bak :D
-
motor çekme belgeli olunca ne oluyor ki.
merakımdan soruyorum.
çekme belgeli satınca yada normal satınca arada ne fark oluyor.
-
hurda belgesını bılmıyorum ama cekme belgesını anlatıyım.
bende motorumu bır sure kullanmayacagım ıcın trafıkten cekmıstım yaklasık 2 yıl cekılı kaldı. trafıkten cekme de vergı,muane ve sıgorta gıbı masrafların olmuyor.yanı uzun sure bekleyecekse en ıyısı bu masraflardan kurtulmak ıcın trafıkten cekmek.
gelelım trafıe cıkarma ıslemlerı ve masrafları. yakın zamanda yaptım cunku.rakamları tam kusurat hatırlamıyorum ama yakın olarak soyleyım.
trafıkten cekerkenkı plakanın aynısını cıkarıyorsunuz.
ılk once sıgorta yaptırılıyor. bunu masrafa katmıyorum zaten her motorsıkletın yapması gereken masraf.
sonra plka basım 25-30 tl cıvarında
sonra muane 150 tl cıvarında
sonra notere gıdıp yenı ruhsat yapragınızı almak 150 cıvarında.
toplamda 300-350 arasında masraf olur.
cıvarında demem rakamları tam olarak hatırlayamam.
-
mavzer-i adlı üyeden alıntı
motor çekme belgeli olunca ne oluyor ki.
merakımdan soruyorum.
çekme belgeli satınca yada normal satınca arada ne fark oluyor.
Vergi muayene ve sigortadan muaf oluyor fakat trafikte kullanmamak gerekiyor yakalandiginda baglaniyor polis tarafindan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)