Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İlk kez uzun yola çıkacağım

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar, 5600KM motosiklet tecrübesi ve 250cc naked motorumla ilk defa İstanbuldan İzmire gideceğim. Yolda ortalama kaç km ile gitmeliyim, ne kadar süre mola vermeliyim, sele pedine ihtiyacım olur mu,kulakiçi kulaklık kask içinde kullanılabilir mi, saat kaçta yola çıkmalıyım, ido ile mi yoksa köprü ile mi marmara denizini geçip devam etmeliyim? Bu konularda tavsiyelerinize ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.
    mesut hoca bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bu 3 video işini görecektir.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    -Yolda ortalama kaç km ile gitmeliyim,
    Yasal limit zaten 90 km.Benim için 90-110 km arası bir seyir hızı yeterli.

-Ne kadar süre mola vermeliyim?
    Bu tamamen sizin bünyenize ve keyfinize bağlı.Saatte bir 10 dk mola vermek ideali.Ama motosiklet yormuyorsa,sigara,su,tuvalet ihtiyacınız yoksa dikkatiniz dağılmıyorsa 1,5-2 saat aralıksız yolculuk yapılabilir.Ama yine de fazla zorlamamak lazım.Farkına varmadan insanın dikkati dağılıyor.Ben 1.5 saatten fazla pek sürmüyorum.

-Sele pedine ihtiyacım olur mu?
    Motosikletinizin sele konforuna bağlı.Sert ve dar bir sele varsa ihtiyacınız olabilir.Bazı motosikletlerin selesi ideal yumuşaklıkta ve şekilde olduğundan ihtiyaç olmuyor.

-Kulak-içi kulaklık kask içinde kullanılabilir mi?
    Kulak-içi kulaklık kask ile çok uzun kullanımlarda bazen kulaklara rahatsızlık verebiliyor.Kulaklığın modeline ve kalitesine göre değişiyor ama motosiklet üstünde müzik dinlemenin en temiz çözümü kask kulaklığı yada interkom benzeri aletler.

-Saat kaçta yola çıkmalıyım,
    Hava aydınlanır aydınlanmaz soğukluk sizi rahatsız etmiyorsa sabah trafiğine yakalanmadan yola çıkmak en iyisidir.

-İdo ile mi yoksa köprü ile mi Marmara denizini geçip devam etmeliyim?
    Marmara Denizini geçmek derken; Avrupa yakasından Anadolu yakasına mı?Yoksa Körfezi geçmeyi mi kastediyorsunuz?
    Nasate bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Yukarıda gerekli şeyler belirtilmiş. Bir de çok fazla kişisel soru var. Çoğunun cevabı sizde. Bandırma'dan gitmenizi tavsiye ederdim ama malesef ido sefer saatlerinde iyice saçmaladı. Yenikapı-Bandırma hattında kimsenin kullanamayacağı sefer saatlerine sahip. Pek çok insanın yaptığı gibi sabah erkenden Yenikapı'dan binip Bandırma'da inip Ege'ye devam etmeyi adeta engellercesine sadece akşam 19:45 seferi koydular. Ben ne yapacam akşam 22:30-23:00 de Bandırmada olup?!!!! Ege'den gelip akşam Bandırma'dan feribota binip İstanbul yönüne mantıklı ve yoğun şekilde tercih edilen seferi de kaldırıp bu yönde sadece sabah 07:45 de sefer koymuşlar. Önce kimseyi bindirmeyip sonra "talep yok" diye toptan kaldıracaklar sanırım. Zaten işleri kesat

İdo'ya bu kadar saydıktan sonra sana dönelim. En can alıcı bilgi olarak İstanbul Anadolu yakasından mı Avrupa yakasından mı yola çıkacaksın. Amaç varmak mı gezmek mi? Cevaplarsan sana bir rota çizeyim.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -Yolda ortalama kaç km ile gitmeliyim,
    Yasal limit zaten 90 km.Benim için 90-110 km arası bir seyir hızı yeterli.

-Ne kadar süre mola vermeliyim?
    Bu tamamen sizin bünyenize ve keyfinize bağlı.Saatte bir 10 dk mola vermek ideali.Ama motosiklet yormuyorsa,sigara,su,tuvalet ihtiyacınız yoksa dikkatiniz dağılmıyorsa 1,5-2 saat aralıksız yolculuk yapılabilir.Ama yine de fazla zorlamamak lazım.Farkına varmadan insanın dikkati dağılıyor.Ben 1.5 saatten fazla pek sürmüyorum.

-Sele pedine ihtiyacım olur mu?
    Motosikletinizin sele konforuna bağlı.Sert ve dar bir sele varsa ihtiyacınız olabilir.Bazı motosikletlerin selesi ideal yumuşaklıkta ve şekilde olduğundan ihtiyaç olmuyor.

-Kulak-içi kulaklık kask içinde kullanılabilir mi?
    Kulak-içi kulaklık kask ile çok uzun kullanımlarda bazen kulaklara rahatsızlık verebiliyor.Kulaklığın modeline ve kalitesine göre değişiyor ama motosiklet üstünde müzik dinlemenin en temiz çözümü kask kulaklığı yada interkom benzeri aletler.

-Saat kaçta yola çıkmalıyım,
    Hava aydınlanır aydınlanmaz soğukluk sizi rahatsız etmiyorsa sabah trafiğine yakalanmadan yola çıkmak en iyisidir.

-İdo ile mi yoksa köprü ile mi Marmara denizini geçip devam etmeliyim?
    Marmara Denizini geçmek derken; Avrupa yakasından Anadolu yakasına mı?Yoksa Körfezi geçmeyi mi kastediyorsunuz?
    Körfezi geçmek için sormuştum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarıda gerekli şeyler belirtilmiş. Bir de çok fazla kişisel soru var. Çoğunun cevabı sizde. Bandırma'dan gitmenizi tavsiye ederdim ama malesef ido sefer saatlerinde iyice saçmaladı. Yenikapı-Bandırma hattında kimsenin kullanamayacağı sefer saatlerine sahip. Pek çok insanın yaptığı gibi sabah erkenden Yenikapı'dan binip Bandırma'da inip Ege'ye devam etmeyi adeta engellercesine sadece akşam 19:45 seferi koydular. Ben ne yapacam akşam 22:30-23:00 de Bandırmada olup?!!!! Ege'den gelip akşam Bandırma'dan feribota binip İstanbul yönüne mantıklı ve yoğun şekilde tercih edilen seferi de kaldırıp bu yönde sadece sabah 07:45 de sefer koymuşlar. Önce kimseyi bindirmeyip sonra "talep yok" diye toptan kaldıracaklar sanırım. Zaten işleri kesat

İdo'ya bu kadar saydıktan sonra sana dönelim. En can alıcı bilgi olarak İstanbul Anadolu yakasından mı Avrupa yakasından mı yola çıkacaksın. Amaç varmak mı gezmek mi? Cevaplarsan sana bir rota çizeyim.
    Amacım İzmire varmak aslında.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Hangi yakadasınız bilmiyorum. Bence Pendik-Yalova ido feribotuna binin. Yalova'dan sonra her 1,5 saatte bir durup şöyle bir motorun üzerinden inin. Her durduğunuzda da ufak sulardan içip bitirin. İnsan uzun yolda sürekli rüzgar yediğinden terlemese de su kaybediyor. 2 litre kadar su içmeyi kendinize hedef koyun. 1,5 saatte de 100 km kadar yol alırsınız. Yalova'dan Bornova Osman Kibar kavşağı 400 km falan. 4 defa falan mola verirsiniz tamam işte. Zaten ana yollardan gideceksiniz bir sıkıntı olmaz. Mutlaka yanınıza, motosiklet montunuzun içine veya üzerine giyebileceğiniz yağmurluk ve rüzgarı kesen ince bir mont alın.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SaygınKenobi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Körfezi geçmek için sormuştum.
    Bu da sizin keyfinize ve bütçenize bağlı.Ben olsam feribot ile geçerim.Köprü ücreti feribot ücretinin neredeyse 3-4 katı.Oradan kaptığım kar ile ya benzin alırım yada güzelce karnımı doyururum.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Istanbul - Izmir yolunu ben de yapmayi dusunuyorum bir suredir, belki bu yaz sakin sakin gidebilirim. Benim amacim belli yerlerde (Canakkale/Bozcaada/Dikili) durmak/konaklamak vs.

Konaklamayacak olsam dahi, Yenikapi-Bandirma veya Yenikapi-Mudanya yapip, mesafeyi kisaltabilirim. Bandirma/Mudanya'dan da guneye dogru, otoyola bulasmadan sakin sakin Gonen-Edremit-Ayvalik-Dikili-Izmir yolunu takip ederim diye dusunuyorum. Tabii Gonen-Edremit arasi yollar scooter icin uygun mu vs bilmiyorum. Bahsettigim rotayla (yaklasik 350km) ilgili forumda yakin donemde yazilar var, bu sekilde rotayi 200km kadar kisaltabiliyorum.

Yalova-Izmir arasi 400km, Bandirma-Izmir arasi 270km.

Motosikleti
    Artık Yok...
    şunları şuraya koyıyım 50cc lik motorla arkadaş gidip geliyor defalarca..

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Tur zamanı hesaplayan yarışçıları gibi "şu kadar saatte İzmir'e girmeliyim" diye düşünerek yola çıkmayın.

Yorulmadan dinlenin, acıkmadan yemek yiyin, susamadan su için...

Özetle; geze geze gidin...
    yaşlıveacemi bunu beğendi.

Selamlar arkadaş uzun yol yapacak ilerde bende düşünüyorum ama bide yanimiza alacağımız şeyler ne olabilir takim alet yolda ne bileyim bi lastik sıkıntı olsa vs.vs.?ben iç Anadolu da yaşıyorum

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/71788-ikarus-sendromu.html

Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Hayırlı yolculuklar şimdiden diyerek söze başlayalım. Mola süreleri her ne kadar 1-1,5 saat aralığı olabilecekse de motosikletinizin konforuna göre değişebilir. Şahsi fikrim 1 molanızı ve sürüşünüzü 1 saate tamamlayacak şekilde yapın. Demek istediğim 10-15 dk mola yapın ve 45'dk sürüş. 5dk. aşağı yukarı fark edecektir zaten mola vermek isteyeceğiniz yer ile ilgili. Tekrardan hayırlı yolculuklar. Unutmayalım,
    GEÇ GİTMEK HİÇ GİDEMEMEKTEN İYİDİR...

Alıntı chaqalqarlos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı yolculuklar şimdiden diyerek söze başlayalım. Mola süreleri her ne kadar 1-1,5 saat aralığı olabilecekse de motosikletinizin konforuna göre değişebilir. Şahsi fikrim 1 molanızı ve sürüşünüzü 1 saate tamamlayacak şekilde yapın. Demek istediğim 10-15 dk mola yapın ve 45'dk sürüş. 5dk. aşağı yukarı fark edecektir zaten mola vermek isteyeceğiniz yer ile ilgili. Tekrardan hayırlı yolculuklar. Unutmayalım,
    GEÇ GİTMEK HİÇ GİDEMEMEKTEN İYİDİR...
    Söylediğiniz gibi yaparım motorum duke 250 bayağı rahatsız çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videoları izledim, 50cc nasıl o kadar hız yapar diye düşünürken motorun 139cc ye yükseltildiğini gördüm yine de uzun yol için düşük cc. bu arada 139cc ile 140 top speed yaptığını yazmış benim motorla ben 145 i geçemedim daha.

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Güzel bir kulak tıkacı alın hocam bu aralar havalar rüzgarlı kulakta geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir. Sürüş esnasında duke 250de 10-15 dakkada bir oturuş pozisyonunuzu değiştirin, telefonunuzun şarjının tam olduğuna emin olun ve nakit taşıyın yanınızda, gerisi keyfinize kalmış iyi yolculuklar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    tavisyem şehir içi deneyim kazanmadan uzun yola çıkmayın, uzun yol her türlü şehir içinden daha güvenlidir ama yeterli pandik yönetime ulaşmış olmanız gerekiyor

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Bende cuma gecesi yola çıkıp istanbul (beykoz) - izmir'e gitmeyi düşünüyorum. Daha önce uzun yol tecrübem var. Uçak biletleri 500 - 600 tl civarı olduğu için motorla gitmek daha mantıklı diye motorla gideceğim. Eskihisar - topçular iskelesi bildiğim yoldan gideceğim her saat feribot var. Yenikapı - bandırma tamam mesafe kısalıyor ama 144 tl tutar olunca ve sefer sayısı çok az günde 1-2 uygun değil bana. Eskihisar - topçulardan gitmeye karar verdim. 2017'de ege akdeniz turu yaptım çanakkaleden giderek adanaya kadar gittim. Küthaya, eksişehir, denizli pamukkaleye de gittim. Uzun yol daha keyifli orası bir gerçek.

1 saat max. 1,5 saatte bir dinlen süresi sana kalmış. Benim sık sık wc ihtiyacı, benzin, yemek, içecek vs den dolayı mola veriyorum sana kalmış. Yolun durumuna ve kendine güven durumuna göre hızını ayarlayabilirsin.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc motosikletle İzmir - İstanbul deyip 139 cc motosiklet ile gitmek en hafif tabiri ile milleti yanıltmak oluyor. Bunları izleyen kişilerde 50 cc motosikletler hakkında yanlış bilgilendiriliyor.
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    R25
    Çok takılma böyle şeylere, benim canım sıkıldı bir anda akşam vakti tvs Apache ile istanbuldan Antalya ya gittim, geçen yaz yine şartel attı İstanbul’dan Gürcistan’a gittim. Yanıma bişey almadım tedbirsizliğimin tek kötü yanı soğuk ve cama yapışan sinekleri temizlemek için ıslak mendil almamam oldu. Petrollerden alabilirdim ama yıkayıp silerek devam ettim. Sinekler yüzünden yola çıkmak istemiyorum artık 😌

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------

Son olarak sadece ve sadece uykusuz çıkma derim yola 2-3 kez bariyere giriyodum dayanamadım çektim motoru yol kenarında 4 saat uyumuşum 😌

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc motosikletle İzmir - İstanbul deyip 139 cc motosiklet ile gitmek en hafif tabiri ile milleti yanıltmak oluyor. Bunları izleyen kişilerde 50 cc motosikletler hakkında yanlış bilgilendiriliyor.
    Bu adamın dolu videosu var .. 50cc ler üstüne ve çok farklı 50cc lerle uzun yol yapıyor. bu motorlarda ruhsatta 50cc olarak geçiyor en fazla hız limitörleri falan kaldırıyordur o kadar bu adam motorların kendiyle oynamıyor fabrikadan çıkdığı gibi bayiden aldığı gibi sürüyor.. bayiden alıp sürdüğü 50cc diye satılan motor neyi yanıltıcı olabilir.. o adam hep bu 50cc gibi değil hissedilen şu cc diyor .. hissedilen diyor kendi alıpda motora piston değişimi falan bu tür şeyler yapmıyor.

Kaldıki orda o videoları koyma nedenim birileri 600 lük den aşağı motorla uzun yol yapılmaz 800 lükden aşağı motorla uzun yol yapılmaz otobüs uçurur, tırcı savurur falan geyiklerinin önüne geçebilmek içindi.. gidipde 50cc lik motorla yola çıkın diye değil..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)