Katalizör sistemi fikri, lambda sensörü hata kodu verme ihtimali hakkında
Reklamlar
-
Merhabalar, aktif olarak kullandığım Yamaha R6'nın şu an katalizörü iptal. Manifold anladığım kadarıyla katalizör birleşme kısmından kaynaklanmış, ben o kısmı tekrar kestirip kaynak yaptırmadan katalizör taktırmayı ve katalizörü manifolda kaynakla değilde kelepçelerle tutturmak istiyorum. Bahsettiğim kelepçe:
https://i.hizliresim.com/Rr597R.jpg
Bunu istememdeki amaç bu sistemi yaptırdığımı varsayarsak arada bir kelepçeleri gevşetip katalizörü çıkartmak ve katalizör iptalli olarak motorsikletimi kullanmak. Ancak işte bu noktada dananın kuyruğu kopuyor sanırım. Lambda sensörü şu an manifold üzerindeyken kalkıpta arada bir katalizöre tak, katalizörü çıkar eski düzene dön motorsiklet hata kodu verebilirmi?
Reklamlar
-
katdan anlamam ne yapıcağınıda anlamadım ama o2 sensörü takılı olsun yeterli istersen al onu dışta bir yere sabitle hata vermez
-
herhangi bir hata kodu vermez, arıza lambası filan yakmaz. Lamda yani oksijen sensörü hava yakıt karışımıyla alakalı işlem yapıyor diye biliyorum katalizörü sök taktan arıza vermez
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
katdan anlamam ne yapıcağınıda anlamadım ama o2 sensörü takılı olsun yeterli istersen al onu dışta bir yere sabitle hata vermez
En basit şekilde anlatacak olursam katalizör arada bir takıp çıkartılabilen bir sistemde olacak. Oksijen sensörüde haliyle katalizör varken katalizör üstünde, katalizörü çıkarttıysamda şu an ki yerinde olacak. Bu sorun yaratırmı demek istemiştim, umarım anlatabilmişimdir
-
DisturbedXL adlı üyeden alıntı
En basit şekilde anlatacak olursam katalizör arada bir takıp çıkartılabilen bir sistemde olacak. Oksijen sensörüde haliyle katalizör varken katalizör üstünde, katalizörü çıkarttıysamda şu an ki yerinde olacak. Bu sorun yaratırmı demek istemiştim, umarım anlatabilmişimdir
Cevabını verdim zaten bunun o sensörü istersen cebine koy yeterli kablosu takılı olsun hata vermez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)