makina yağıyla zincir yağlanır mı?
Reklamlar
-
arkadaşlar, dün zincir temizliği yaptım ve fakat zincir yağımı kaybettiğim için alelacele makina yağı ile zinciri güzelce yağladım.
makina yağı dediğim hani şu her yerde satılan 1 liralık plastik kutuda olan klasik şöyle bir şey:
uygun oldu mu sizce? sakıncası var mıdır?
Reklamlar
-
Ben bisikletimi yağlıyorum gayet de güzel gidiyor, yağla kanka sorun yok...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------
Kızartma yağı falanda kullanabilirsin
-
O yağ tutunmazki atar. Hatta zincir yağı alamadığımdan sıvı gres kullanıyorum fazla sıkmamama rağmen atıyor. Sadece zincirin paslanmaması için işe yarayacağını düşünüyorum.
-
teşekür ederim. peki atık motor yağıyla yağlasam nasıl olur? simsiyah ediyor o da her yeri.
-
40 TL yağ zaten 3 kullanımlık gidiyor ne gereği var saçma sapan sorular.
-
Barnağının ucuyla,gres yağı sür dayimoğlu.
-
Bu yağ ince olduğu için tutmaz diye düşünüyorum ama eski motor yağınızı kullanabilirsiniz. Zaten kullanan da çok kişi var. Bir zararınız olmaz. Sadece daha sık temizleyip yağlamanız gerekecektir.
-
Alıyorum sehpaya takıyorum eldiveni veriyorum motul 7100 çıkma yağı :D 300 km de bir yağlanmak istiyor sadece :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
hokahey adlı üyeden alıntı
arkadaşlar, dün zincir temizliği yaptım ve fakat zincir yağımı kaybettiğim için alelacele makina yağı ile zinciri güzelce yağladım.
makina yağı dediğim hani şu her yerde satılan 1 liralık plastik kutuda olan klasik şöyle bir şey:
https://i.hizliresim.com/alb654.jpg
O yağalrın aslı 10 numara yağdır yada ona benzer bir şey çok ince olduğunda yağ sadece çok çok erken yağlanma ihtiyacı ister zincir o kadar
-
-
ozansntrk adlı üyeden alıntı
troll demi la :D
sen yenisin galiba!! 😡
-
teşekür ederim. peki atık motor yağıyla yağlasam nasıl olur? simsiyah ediyor o da her yeri.
Valla hocam şırınga aldım hafif hafif yağlıyorum. Pek sıçramıyor ama yine de jantı kirli gösteriyor. Göstersin diyorum yağ. Drylube yağa 40-50 lira para vermektense motor yıkama 2 lira.
-
Stock Sever adlı üyeden alıntı
Valla hocam şırınga aldım hafif hafif yağlıyorum. Pek sıçramıyor ama yine de jantı kirli gösteriyor. Göstersin diyorum yağ. Drylube yağa 40-50 lira para vermektense motor yıkama 2 lira.
haklisiniz. birkaç güne kadar yanık motor yağını tatbik edeceğim.
@levent abi gres yağı sürmüyorum çünkü kiri pası topluyor.
@oldcock teşekkür ederim hocam.
@eagle7 teşekkür ederim.
-
Hoka akıllanmadın gitti. Şimdi Gelin Hanım Kardeşim alsa eline beyzbol sopasını , sonacığıma - nettin lan benim dikiş makinesi yağımı - diye sana bir
girişmeye başlasa, haksız mı şimdi ? Yok ben de yakınlarda değilim ki gelip seni kurtarayım. Artık Hanım Kardeşim ne zaman yorulursa. Valla işin çok zor.
-
https://i.hizliresim.com/alb654.jpg
Sen Margarin sür.. Sıçrama Yapmaz, sudan etkilenmez.. Biraz toz tutar sadece
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
bunu sıksan heralde kafana kadar yağ atar
-
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Sen Margarin sür.. Sıçrama Yapmaz, sudan etkilenmez.. Biraz toz tutar sadece
transa yağı az olanı kullanmak daha iyi diyorlar zincirde şişmeyi engelliyormuş :D
-
140 numara dişli yağı tavsiye ederim...
-
tanermavi adlı üyeden alıntı
140 numara dişli yağı tavsiye ederim...
trk 502 nasıl abi kaç kmdir sende internette 2 3 major sorunu var ama başka sorunu çıktı mı yakıtı nasıl ?
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
transa yağı az olanı kullanmak daha iyi diyorlar zincirde şişmeyi engelliyormuş :D
Tereyağı veya curuyağ en iyisi..
Olmadi,yaşı 35-40 veya daha buyuk olanlar iyi bilir..
-
levend84 adlı üyeden alıntı
curuyağ :D çok uzun zaman olmuştu duymayalı :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)