bunlar hep süphanekesizlik
Sakın haa kendi çıkarın için başka bir canlının canını alma ahı o zaman çıkar haberin olsun.Yollarda kaza yapıp kafası kolu bacağı kopmuş bir çok insan hayvan kesip plakasına sürmüştür aracını aldığında ....
unutma ............Sakin ol kafandan olumsuz düşünceleri at eğitim al pişene kadar ve sonrasında riske girme akıllı kullan motorunu herşey yoluna girer ....
Abi bunlar nasıl kafa? İyiki ben doğal taş önermişim
Zevk için kes yada keserken zevk al denmemiş, etini ihtiyaç sahibine bağışla denmiş. Arkadaşın sıkıntısı olduğu için söylenmiş. Kusura bakmayın ama sadece canı çekti dite yiyeceği bir etli yemeğin bile önerilen eylemden daha zararlı olduğunu düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Ayrıca @bezor1 sen de hakkaten ya bi eğitim al yada kendi daha fazla güvenene kadar trafik olmayan(mümkünse hiç olmayan) yerlerde sür Korna çalındığında panik yapmanın güven eksikliğinden kaynakdığı hissine kapıldım.
Otoparkta çalan korna gemi kornası gibi geliyor korkman normal ama eğitim almak herkes için iyi birşey sende bi yerinden başla , doblo meselesine gelince doblo bu anlatılmaz yaşanır , Allah kaza bela göstermesin
Bak hep merak ediyodum Amerika'da niye kafa kol bacak kopan trafik kazasi cok olmuyor diye... Demek bu yuzdenmis. Yok cunku burda oyle bir adet.
Ama ben kendi çıkarım için bazi başka canlılarin canını aliyorum yahu... Ahları çıkmasin sonra? Mesela karafatma gordugum anda harciyorum... N'apcaz? Orumcek gordum mu ugrasiyorum disari cikarmak icin ama karafatma'yi affetmiyorum hic... Osuruk bocegi ve cekirgeyi de disari atiyorum.
Okuduklarımdan biraz dikkat bozukluğu var gibi hissettim. Araba kullanıyorsan dikkatli olmaya çalışmak yeterli fakat motosiklet kullanıyorsan pür dikkat olmalıyız. Nereden araç çıkabilir,nereden yaya çıkabilir gibi trafik öngörüsü olmalı biraz. Eğitim konusunu da boşa atmazsanız iyi olur. Mesela biri biran da önünüzde bitti,ne yaparsanız hem durmuş hemde motorun dengesini kaybetmemiş olursunuz bunu öğrenebilirsiniz.Tabi bir de motora binmeden bir Bismillah ve bir dua ile başlayın şansınız yanınızda olsun.
Öyle bir yazmışsın ki, gerçekten üzülecek bir durum. ben de acemiyim, empati yaptım, okuyorum sonra "hafif hafif indiriyorum motoru arkadan gene o i**ne doblo kornaya bastı panik oldum motor hop kay aşağıya doğru sürüklen " yazısını okuyunca bi gülme tuttu. Hakkını helal et, alay gülüşü değil, yazış tarzından dolayı güldüm. Allah başka kazalardan korusun.
Harbiden güzel mi o kadar? Nokta falan görmeyince zor geldi okumadım ben. Hâlâ da okumuş değilim.
Birde şamanca geçmiş olsun, üflü püflü. Mav8 bicuk falan filan.
Sana psilojik bir ilk yardım gerek, sanki.
Sen doblo'ya kafayı takmışın. Sil başdan onu.
Doblo görür görmez, motosikletinden zıplayıp atlama. Oda sade bir araba, körnoktası sade çok. Sende ise kör nokta az çok hiç yok. Öyle araclara yaklaşırken dikkatli olssan yeter. Katil matili sil kafandan, onlar sade körolukör.
Bi üfle iki salla üç püf daha. Arın panik ve kasılmadan.
Motosikletini kullanırken rahat ol. Kafan rahat olsun. Sürüş keyfine odaklar. Trafiği takip et. Güvenli mesafelerini koru. Otomobil markalarına odaklanma, kasalı araclara dikkat et. Öyle araçlara yaklaştınmı korna çal. İyi gelir.
Ani durumlarda panik yerine, doğru tepkiyi vermebilmek için önceden rahat olman gerek. Umarım yardımcı olur. Bir mavi boncukda psilojik olarak, birnevi yardïmcı olur, veya bir talisman veya bir totem koy.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)