youtube da ölmüş aküyü canlandırdığını iddaa edeblet var işin aslı öyle mi aküler depozitoluya geri aldıkları aküyü geri dönüşüme mi gönderiyorlar yoksa tekrar işlemlerden geçirip sonra bize mi geçiriyorlar
youtube da ölmüş aküyü canlandırdığını iddaa edeblet var işin aslı öyle mi aküler depozitoluya geri aldıkları aküyü geri dönüşüme mi gönderiyorlar yoksa tekrar işlemlerden geçirip sonra bize mi geçiriyorlar
hangisine evet dedin
canlansada uzun ömürlü olmaz göz kaçırmaya başlayınca karbonat atardık eskiden 1 2 ay daha idare ederdi sonra gene iflas
depozitoyu geri dönüşüm için alıyorlar
mert kuru aküden bahsediyorsun değil mi
Cevap her ikisi de.
Akü alınır, sökülür ve parça olarak yenilenerek yeni bir kutu içerisine koyularak bilinmedik bir markanın aküsü olarak çok uygun fiyata satılabilir (bu tip aküler kötü değildir, sadece daha kısa ömürlüdür ancak fiyat/performans oranına göre iyidir). Aküler eskiden zaten sökülebilir kaplarda (bakımlı tip akü) bulunurdu, üst kapaktaki zift kesilir, kapak sökülür ve arızalı hücre değiştirilir, temizlenir, yeni elektrolit ile doldurulup yenilenirdi. Aynı işlemin akünün üst kapağının kesilerek yapıldığını düşünün... İşlemde anormallik yok. Yeni gibi, yenilenmiş akü satın almış oluyorsunuz, fiyatı da ona göre oluyor.
Akü eğer yenilenemeyecek durumda ise, unutulmamalıdır ki akünün içindeki madenler çinko, kurşun v.b. gibi kıymetli madenlerdir. Toz haline getirilerek presle sıkıştırılıp plaka formuna sokulmuştur. Böylelikle elektrolit ile kimyasal reaksiyondaki toplam temas alanı arttırılmakta, daha verimli bir akü elde edilmektedir. Bu plakalar gerekli geri dönüşüm işlemi ile yeniden kazanılır ve kullanılır. Haliyle yukarıdaki işlemden daha maliyetli ancak sonuç daha kalitelidir.
Eğer aküdeki sorun hücrelerdeki kısa devre, plakaların dökülerek arızaya girilmesi veya anormal sülfatlaşma sonucu kırılamaz tabaka oluşumu değil ise akünün yeniden kazanımı kimyasal veya elektriki yollarla yapılabilir. Yani sorunuzun cevabı; "-Evet, akü canlanabilir." Ancak belirli bir tecrübe, bilgi ve ekipmana ihtiyacınız olacaktır.
Konuyla ilgili olarak, çekim kalitesizliği ile dikkat çeken konuya buradan
ve ilgili videoya ise aşağıdaki pencereden ulaşabilirsiniz
Azıcık suni tenefüs bu işi çözer gibi Şaka bir yana ömürü kısalır ancak tekrar kullanılabilecek pozisyona getirilebilir.
peki tekrar kullanmaya değer mi
Benim hocam bilmem ne akünün kuruluşunda teknik danışmandı. Ondan duyduğuma göre ölmüş akü ile ilgili hiç kafa patlatmayın gidin yenisini alın devam edin.
Gerisi fantezi bak ben ne yaptım dan başka bir şey değil.
Alın size mis gibi kaynak
jel akü mü dersiniz kuru akü mü
Zaten akünün kuruluşundaki teknik anışman arkadaşın işi akü satmak (doğrudan satış olmasa da konu belli). Haliyle bunu söylemesi de doğaldır. Ancak yapılan çalışmalar ve sonuçları teknik danışman akücü vatandaşın sözlerini çürütüyor. Konunun teknik detayı da işlemin zaten yapılabilir ve belirli bir dereceye kadar verimli olduğunu da kanıtlıyor. Galeon takım yıldızına sonda göndermiyoruz, akü bakımı ve canlandırması yapıyoruz. Bilinmeyen birşey değil yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
Çok sevdiğim bir adam. Videoları için buradan da kendisine teşekkür etmek isterim. Takip ettiğim nadir kanallardandır, herşeyi özene bezene yapar İlgiliyseniz tüm videolarını izlemenizi öneririm.
...
Ben desülfatör denen bir cihazla tamamen ölmüş denebilecek bir aküyü kurtarmıştım. 3-4 yıldır hala kullanmaktayım o aküyü.
Murat ŞEN hocanın videosunu burda görünce bir mutlu oldum çok güzel videoları var tavsiye ederim. Eskiden o da motorcuymuş bu arada
Ölmüş aküleri "haşlanmış patates suyu" ile canlandırdığını iddia eden birisinin videosuna denk gelmiştim.
Özellikle 8:35'den itibaren izleyin.
Videoda tam olarak ne yaptığı anlaşılmasa da, videonun altındaki yorumlarda, gelen sorulara cevap olarak, ölmüş akülerin nasıl canlandırılacağını detaylı bir şekilde anlatıyor.
Not: Video kalitesine, haşlanmış patates suyuna aldanıp, ön yargılı olmamakta fayda var.
Bu iş için batarya Desulfatör ler var. Lityum hücrelerden kurşun asit akülere kadar birçok batarya da işe yarıyor. Zamanla hücrelerde plakalarda biriken sülfat kalıntılarını çözerek bataryanın ömrünü arttırıyor.
Battery Desulfator
Noco genius adlı bir akü şarj cihazı aldım. Şarj esnasında, bakım adı altında desülfat işlemi de yaptığını okudum. Denenebilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)