Yol çizgileri mi oryantal salonu mu?
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba ilk motorumu alalı 1 ay oldu Hyosung GD250R aldım. E5'te sol şeritten yapıştırmış gidiyorken aniden haramidere'de trafik tıkanıyor ve haliyle bu benim sinirlerimi bozuyor. Sağ araya girip güzel güzel gitmeye çalışıyorum fakat yol çizgilerine girdikçe adeta dansöz asena gibi kıvırtmaya başlıyor motor. Bunun bir taktiği var mıdır? Lastiklerden olabilir mi? Hava basınçları doğru fakat Lastikler değişecek, MRF Lastik.
Reklamlar
-
Tekerinin yarısı ile bastığından. Tam sağa geç yada tam çizginin üstünden geç. Herkes aynısını yaşıyor
-
-
Mersin İl Temsilcisi
Şeritlerdeki boya, asfalttan 6 kat daha kaygandır..
-
E5 trafiğinde mecbur giriyorsun. O yüzden sağ şeridin yanından gitmesi gerektiğini söyledim.
-
HRider adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba
ilk motorumu alalı 1 ay oldu Hyosung GD250R aldım. E5'te sol şeritten yapıştırmış gidiyorken aniden haramidere'de trafik tıkanıyor ve haliyle bu benim sinirlerimi bozuyor. Sağ araya girip güzel güzel gitmeye çalışıyorum fakat yol çizgilerine girdikçe adeta dansöz asena gibi kıvırtmaya başlıyor motor. Bunun bir taktiği var mıdır? Lastiklerden olabilir mi? Hava basınçları doğru fakat Lastikler değişecek, MRF Lastik.
Amaan gene Haramidere'den çatapat Hamdi
-
Sallanmaya sebep olan sorun senin motorunda değil yol çizgisini o şekilde yapan ruh hastalarında. Kasis gibi yüksek yol çizgisi mi olur be
Çizgiden en kolay geçmenin yolu aniden geçmektir. Yavaş yavaş geçmeye çalışırsan dengenin bozar.
-
Benim merak ettiğim emniyet şeridinde gidersek EDS ceza yazıyormu? Yoksa motosiklete bi ayrıcalık bi tolerans sağlanıyor mu? Şimdiye kadar ceza yemedim ama merak ediyorum bi taraftan da acaba bi yerlerde ceza dosyamız hazirda varda bol vol kabartiliyormu diye.
-
Motorlu bisikletimin lastiği sürekli patlıyordu aynı o tepkiyi veriyordu. Bilinçaltıma işlemiş sanırım ilk tecrübe ederken sürekli lastik patladı sanıyordum.
-
Benim lastikler şerit çizgilerine denk gelince daha iyi tutuyor iyi lastik alırsan sorun düzelir
-
Asfalt gözenekli ( pürüzlü ) olduğu için kaydırmaz. Boyada gözenek ( pürüz ) olmadığı için kaydırır onun için şerit üzerinde motosiklet sürmek asfalta nazaran zordur.
-
Maalesef kalitesizlikten oluyor. Şöyle ki o şerit çizgileri her yenilenme vakti geldiğinde silinip temizlenip tekrar asfalt üzerine püskürtme boya ile yapılması lazım. Ancak yapanlar kolayına kaçıp her seferinde eski çizginin üzerine tekrar boya atıyorlar. Yani şerit üstüne geldiğinizde az dans ediyorsa motorunuz, o şerit 3-5 kat boya görmüştür. Çok dans ediyorsanız yani aşırı yalpalama yapıyorsa en az 15-30 kat boya atmışlardır. Her şerit boyası eski boyanın üzerine atıldığı için durum bu maalesef. Arkadan itişli birçok araba bile o kat kat boya atılmış şeride girince kıçını başını sallıyor gerisini sen düşün
-
Lastikler değişince biraz daha toparlar durum. Özellikle ıslakta yol çizgileri problem yaratabilir
-
Şerit çizgilerinde kayıp da kaza yapan arkadaşım var.
Ben de o çizgilerden ne zaman geçsem tırsarım, bu yüzden yolumu 10km daha uzatıp e5 yerine tem otoyolunu kullanıyordum, ne de olsa tem otoyolunda emniyet şeridi var, motosikletlere göz yumup ceza yazmıyorlar, emniyetli emniyetli gidiyoruz. Ama bir kaza olduğunda emniyet şeridinde olduğu için bütün suç sizde oluyor dikkat edin.
Otoyolda sağ şeritteyken emniyet şeridinden giden araca dokunup kaza yaptım. Dokunduğum araç polis zırhlı aracıymış. Beni ambulansla hastaneye götürürlerken gelen trafik polisi de raporu kaza emniyet şeridinde oldu diye yazmış, bütün suç bana kaldı. Neyse kasko karşılayacak hasarı ama iki haftadır kendimdeki hasarla uğraşıyorum. Yine de sağlam ekipman giymiş olduğum için az hasarla atlattım diyorum. Şimdi tek derdim iyileşebilmek, o da biraz zaman alacak.
Aman dikkatli gidin. Yol çizgilerinde daha dikkatli olun, e5'te kurye arkadaşların peşinden sağ şeritte çicgi üzerinde gitmeye çalışmayın, o kurye arkadaşların hayatı motor üzerinde geçiyor, çizgi kaygan olması onların alışık olduğu bir durum, onlar başa çıkar biz yapamayız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)