can't be worried about that shit. life goes on man.
Bişey olmazz yaaa bin odalı sarayımız var bizim .Saray ahalisi nerede derseniz varlık kuyruğu da denilen biber kuyruğunda ellaamm
Burda yanlış yok, o dediğin motorlar yıllar önce de 5 paraydı, hala 5 para. Ama o para birimi dolar, avro.
bazı şeylerin düzelmesi için zaman gerek ööyle hemen olmuyor bekleyeceğiz biz göremzzsek çocuklarımız görür
Malesef yapılacak şeylerde bir yere kadar bu ülkede. İstersen motor alma fiyat çok diye ama o fiyat çıktımı İNMEZ. Yani devir şuan ne alırsan kar, ilerde çünkü alamayacağın seviyeye geliyor. Çıkıp protesto yapmaya kalksan seni içeri alırlar. Yani içten içe biz gene tepki gösterip almayacağız ancak sektör dibin dibini görünce noluyor deyip devlet el atacak.
Bkz. 1 sene önce ile şimdiki arasında motorumun fiyatı 10 bin tl arttı. 0 araç da almıştım 1 yıl önce fiyatı 40bin TL artmış aldığım zaman ile. Saçmalık yani şuan hakikatten çok zor almak.. Paranın eriyen değeridir bu
Ve son olarak malesef Eğitim ve Üretim mantığı düzelmedikçe daha da artış göreceğiz..
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
Fakir değiliz. Fuck fakiriz ama bazı tipler çıkmış yok 5bin den sonrasını okumamış yok bilmem ne. Lan adam kazanıyor. Onu kazana bilmek için kaç yıl okudu? kaç yık masraf yaptı? veya ne büyük risklere girdi? Bu fesatlık ne anasını yaa... 5 bin değil keşke 50 bin kazansa. Kazansın ki ekonomi canlansın.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Boşa konuşuyorsunuz arkadaşlar. 50 bin liralık motor 130 bin lira olmuş diyosunuz,230 bin lira olsa yinede kimsenin sesi çıkmaz. Millet memnun. Neden mi ? İşyerinde fanatik X partili beraber çalıştığım arkadaşıma : yoldan geçen bir araba gösterdim. Bu arabanın sıfırı 2 -3 sene önce 35 bin liraydı şimdi neredeyse 100 bin lira oldu diyorum, olsun kardeş o para sonuçta devlete gidiyor feda olsun diyor ,tamam feda olsunda ; işte dedim senin bu yüzden araban yok
Bu adamda böyle ağlıyorsa, benim kendimi yerden yere vurmam gerek demek ki
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
hepimize enerji yüklüyorlar.
can't be worried about that shit. life goes on man.
eşek var az yakar torkuda azdır, ısırmak ve anırmak şeklin deki motor sesi biraz rahatsız vermesi harici kronik sorunu yoktur başlangıç için uygundur 1 sene sonra enduro ve arazi sevenler katıra geçilebilir katır az yakar ama sağlam tork üretir son hızı ata göre düşüktür kronik sorunu neredeyse yoktur.SS ci arkadaşlar için ise at makbul olanıdır biraz çok yakar ama çokda gider ilk hızlanması çok yüksektir atik ve kıvraktır trafikte ve uzun yolda ihtiyaçları karşılar,uzun yol için arap atı tavsiyemdir uzun yolda sizi hiç üzmez her dk ve mesafede aynı torku alırsınız;kısa mesafede ingiliz atı çabuk hızlanır ve kısa mesafe için arap atına göre aynı mesafeyi daha çabuk alır, seridir.
Fiyatlara gelince eşek ikinci eli 1200 tl den başlar doğada ise km çok motoru az bitik bulabilirsiniz onuda hurdacılar parçalamadıysa.
Katır özel üretimdir 2.eli ölüdür sipariş vermeniz gerekbilir 1500-4000 tl hatta daha üstüne bile alıcı bulabilir.
At ise 1000 tl den 300.000 1 milyon tl ye kadar geniş bir fiyat aralığı vardır.
haha yok hocam bu ekonomik sınıf ile alakalı.
5 bin tl kenara atabilen bir insanın üst sınıf bir motor almak için dert yanması genel olarak 2020 tl olan asgari ücretli ülkemizde insanlara garip gelmesi normal. İnsanlar fakir; 5 bin tl'yi 1 senede biriktiremiyoruz asgari ücret ile.
Tabi ki daha cok kazansın; ama ülke olarak artık psikolojimiz garip, çok da şey etmemek lazım.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
ben motoru genelde uzaktan seviyorum, yaklaşınca ısırıyor
2bin tl ye ev gecindirenlerin çokca oldugu yerde bu mesajı gören adam bu şikayeti samimi bulmaz o dert bende olsun der sanki şikayet değilde bakın ben ayda 5 bin tl koyabiliyorum zenginim demriş gibi anlaşılır . tabi ben arkadaşın bu niyette olmadığını düşünüyorum
Arkadaşa hak veriyorum ama geçen sene aldığı 2015 model o motor 65 bin TL eder mi onu da düşünmek lazım. Vergileri sorgulamadan önce kendimize fiyat algısı anlamında bir ayar çekelim. İnsanlar 10 bin TL'ye telefon almayı, 4 TL'ye cam şişede su içip, 40 TL'ye dışarıya kahvaltıya gitmeyi normal görmeye başladılar. Asıl sorun burada. Millet telefon, otomobil almayı altı ay bıraksa, çok zengin olsa bile o suyun 4 TL etmeyeceğini görüp içmese, bir şişe biraya 10 TL vermese, o vergiler çatır çatır kaldırılır ama yapmazlar. Bizim insanımız, alanıyla da, satanıyla da böyle malesef. Nasıl oluyorsa hem benciliz, hem enayiyiz, hem de şark kurnazıyız. Üçü bir arada...
benim alamadığım motor isterse 1.000.000 tl. olsun, ben alamadiktan sonrası bana ne?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)