@logaritma, tam üstüne bastın...
Adam beni Dragon50 ile görüyor, "motormu bu yahu. Çin malı yakışmıyor sana" diyor.
Halbuki ben Zeytinburnuna, Aksaraya, Laleliye, Gedikpaşaya, Kumkapıya, Eminönüne gidiyorum.
Buralarda o Dragon50 yi parkedecek yeri bile zar zor buluyorum.
Etraf hamal dolu. Yollar ve kaldırımlar dar. Birisi çarpıp düşürse adama diyeceğim bir laf yok.
Dragonu düşürse kırılacak bir yeride yok. Kırılsa bile tamiri ucuz ve kolay.
Takmışlar bana habire AfrikaTwin gösteriyorlar.
"Bu motor ağır. Bana hafif, küçük, her deliğe girecek ucuz motor lazım" diyorum adam bu sefer Xmax250 den bahsediyor.
Diyecenki "niye gittin BN125 aldın".
Hem resmini gördüğüm gün vuruldum motora hem de Dragon50 her işimi görmesine rağmen ivmelenmesi yavaş olduğundan
trafikte çok fazla tehlikede kalıyordum.
Yoksa Dragon50 biraz yüksek ivmede olsa başka arayışa girmezdim.
CC yükseltmeyide önerdiler ama motor yüksek cc ve hıza uygun değil. O yüzden yapmadım cc yükseltmeyi.
İşin özü : Bu mahalle baskısı idrar yarışı ve elin malıyla ahkam kesme her konuda var.
Toyota 1.3 benzinli alıyorum. Navigasyon ve multimedya taktırmıyorum.
Komşumun ilk tepkisi : "Bu araba full değil mi" oluyor.
Gerizekalı bilmiyorki;
Ben zaten navigasyonu denemişim. Okuyamadığım için kafamı eğmek zorunda kalıyorum. Buda yoldan kopmak demek o yüzden taktırmadım.
Multimedyayla zaten işim olmaz. Araba kullanırken kısık seste radyo dinlerim. Yüksek sesli müzik dikkatimi dağıtıyor.
Adam diyor : "Niye bej renk koltuk aldın. Hemen kirlenecek"
Salak bilmiyorki ben bunalmışım içi simsiyah arabalardan. Ferahlık istiyorum. Arkada oturan anamın, kızımın rahat ferah yolculuk yapmasını
istiyorum.
Bu arada tüm bunları bana söyleyen komşumun altındaki araba eski model bir Opel Corsa.
Arabayıda en fazla ayda bir veya iki defa kullanır
Yine bu adam bana niye benzinli aldın çok yakar bu diyor.
Gerizekalıya dizel arabaların vuruntu sesinden nefret ettiğimi,
üstünede dizel-benzinli fiyat farkıyla, yakıt fiyat farkının kendisini 7 yıl civarında amorti edip başa baş geldiğini anlatamıyorum.