0 Motordan sebepsizce gelmeye başlayan Vuruntu sesi.
Reklamlar
-
Bu gün mezarlığa gittim. toplam 50 km yol yaptım pera konseri varmış çektim motoru park ettim konsere gittim bu ana kadar motordan katiyen olumsuz bir ses çıkmıyordu. Motora bir bindim 4-6 bin devir arası bu ses çok kulağıma çarptı acaba dedim motor soğuk falan mı diye yok. Yağ bakıyım dedim nasıl sıktıysa servis kontrol bile edemedim. Motor bu sesi farkettiğimden olmaya başladığından beri daha çok kompresyona girmeye başladı. indiğim yokuşu 2.viteste 22-23 ile inerken 16-19 arasında indim. Yarın ilk işim servisin yolunu tutmak ama izmirde bana yakın servislerin hepsi bok gibi. Yağ değişmekten başka bir işe yaramıyorlar buyrun video.
https://youtu.be/rXFMd2Idykg
motor 1800 km'de içinde 15-50 yağ var motul 5100
Reklamlar
-
Ses baya farklı geliyor rn180 sahibiyim ve ilk defa bir sorunu olan insanla karşılaşıyorum takipteyim.
-
Binince hemen fark ettim saatte 30 km ile döndüm korka korka
-
Hocam motorda çalışırken yağ akışını görebiliyor musunuz?
-
Seramik adlı üyeden alıntı
Hocam motorda çalışırken yağ akışını görebiliyor musunuz?
Göstergede yağ ışığı mevcut ama daha hiç yanmadı. Egzozdan beyaz mavi duman da çıkmıyor.
-
liquem adlı üyeden alıntı
Göstergede yağ ışığı mevcut ama daha hiç yanmadı. Egzozdan beyaz mavi duman da çıkmıyor.
Yok yanlış anlaşıldı. Motosikletlerde yağ gösterge camında (bazılarında) çalışınca yukarıdan aşağıya doğru yağ akışını görebiliyorsunuz.
bunun gibi bir gösterge cam vb varmı sizin motorlarınızda.
-
Yağ çubuğu mevcut. cam yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
şşunu şuraya bırakıyım kuralkan gelir şimdi
-
Zincir yağsız kaldığı için zincir sesi olmasın o?
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
Öz_Musti adlı üyeden alıntı
Boş viteste zincir sesi nasıl gelecek
-
Beni güldürdün allah ta seni güldürsünn
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------
Ses subablardan geliyor olabilir mi ? cunku motorun ust kisimindan cikiyor ses anlayan birisi soyleyebilirse guzel olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------
Motoru bakimini yaptordigim servise goturdum bana subablardan ses geldigini krank vs olmadigini olsaydi şak şak şak diye vurucagini zaten sesin üstten geldiğini krankin assagida oldugunu soyledi
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
Bir sonraki bakımda yani bu cuma günü ayarlayacağını kullanmamın da bir sakıncasının olmadığını söylediler.
-
Külbütör kapağını açıp bakmadan tahminde bulunmak boş bence sübap olur yayı olur zincir olur segman olur olur da olur ama seni korkutmayayım basit bir şey de olabilir ki masraflı da olsa motorum sıfır diyorsun servis de ücretsiz yapılır
-
Rn 180 in sübab ayarları kaç kaç? Ayrıca motor bloğu ne(OHC,Sohc,Dohc)?
-
Bende onun peşindeyim para isterlerse ve motor açılacak olursda yaşanan değer kaybı ve ayıplı maldan mahkemeye giderim. Aynı süreçte de motora binmeye devam ederim. Hala parasını ödediğim için ayıbı kadar indirim alırım işime gelir. Sonuçta garantili.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
emenyasin adlı üyeden alıntı
Rn 180 in sübab ayarları kaç kaç? Ayrıca motor bloğu ne(OHC,Sohc,Dohc)?
Kitapçık yok. Yurt dışındaki modellerde 150 cc motor bloğu var 6 vites onlardan bakamıyorum. Kuba aynı motor blogunu cr1'de kullanıyor kuba adı altında. Oradan da bir bilgiye ulaşamadım müşteri hizmetlerini aradım servis (tamirci) bizim teknik servisimizi arasın biz söyleriz dediler. Kullanım kitapçığı için ayrı bir hakem heyetine gidesim var.
-
Ben kitapçık için direk Lifan Motorcycles(Lifan motosikletin global facebook sayfası) ile iletişime geçtim. Motosikletimi almadan öncede aldıktan sonrada yazışmaya devam ettim. Çok ilgililer ve çabuk veriyorlar. Siz de bu tarz bir yöntem izleyebilirsiniz zannımca.
-
emenyasin adlı üyeden alıntı
Ben kitapçık için direk Lifan Motorcycles(Lifan motosikletin global facebook sayfası) ile iletişime geçtim. Motosikletimi almadan öncede aldıktan sonrada yazışmaya devam ettim. Çok ilgililer ve çabuk veriyorlar. Siz de bu tarz bir yöntem izleyebilirsiniz zannımca.
Bu marka gpx diye geçiyor taylandda falan. RKS olarak değil RKS Türkiye olarak geçiyor global sayfaları malesef yok. RKS Türkiye zaten bu gün görüştüğüm müşteri hizmetleri. Mail atıyorum cevap gelmiyor anlam veremedim gerçekten elimde kitapçık olsa zaten servisle değil izmirdeki iyi ustalara götürürüm
-
liquem adlı üyeden alıntı
Bu marka gpx diye geçiyor taylandda falan. RKS olarak değil RKS Türkiye olarak geçiyor global sayfaları malesef yok. RKS Türkiye zaten bu gün görüştüğüm müşteri hizmetleri. Mail atıyorum cevap gelmiyor anlam veremedim gerçekten elimde kitapçık olsa zaten servisle değil izmirdeki iyi ustalara götürürüm
Ben de kitapçık için bir sürü mail attım geri dönüt alamadım
-
Rks 125 kullanıcısıyim, bugün bendede bu ses gelmeye başladı. Bir çözümünü veya ne olduğunu bulursan benide bilgilendirirmisin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------
Birde bendeki bu şıkırtı sesi, ısındıkdan sonra oluyor.
-
Rks türkiye Küba'nın sahip olduğu bir alt marka yada aynı grubun bir markası değil mi? Onlarla görüşsen ve mesajlarına cevap bulamadığını iletsen. Belki kullanım klavuzunu onlardan isteyemezsin ama Rks'nin ilgisizliğini şikayet edebilirsin. Belki böylece Rks'den bir cevap alma şansın da olur.
-
akustik
agnostik
Skolastik mi desem
bilemedim
-
Lütfen şansınızı tekrar deneyin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)