zincir kisaltmak hakkinda
Reklamlar
-
arkadaslar 40bin kmdir honda integra kullaniyorum.zinciri 112 bakla.ognibene diye bir marka zincir takmistim daha 11 bin km olmadan nerdeyse gerdirecek yer kalmadi.bir arkadas bir bakla cikartalim dedi.ne kadar mantiklidir.ustalardan yorum bekliyorum.
Reklamlar
-
Paranız yoksa mantıklı kumpas ile ölçün hangisi daha bol ise o baklayı alın
-
günü kurtarmak için yapılan bir işlem zinciri germeye yer kalmayınca ömrünü tamamlamış oluyor
-
Dişlileri aşındırmak için iyi bir yöntem olur...
-
kullandığınız zincir kalite olmadığı için 10 bin kilometre dayanmış. Tavsiyem d.i.d marka ile değiştirmeniz. Maddi durum yoksa bakla kısaltılabilir ama tavsiye etmem.
-
Baklalar uzadığında hocam, dişlideki dişler ile bakla araları denk gelmemeye ve zincir çok sarsılarak hafif takılmalarla çalışmaya başlar. (şu an bol olduğu için yaylana yaylana çalışıyordur ama siz bunu bakla alıp gerdirdiğinizde geometri değişiyor. Temel mantık karşılıklı çalışan iki dişliden çok farklı değil aslında zincirde. Uzayan zincirde bakla alıp gerdirme yapıldığında dişleri denk gelmeyen iki dişliyi karşılıklı çalıştırıyor oluyorsunuz. En iyi ihtimalle dişlilerden biri diğerini en kısa zamanda bozuyor.
Günü kurtarır, ancak zincirin kopması gibi, kopup teker göbeğine sarması gibi, zincirin atması gibi, atıp göbeği sıkıştırması gibi bir sürü ölümcül sonuçlanabilecek risk ihtiva eder. Kaldı ki göbeğe sarmasa ve kilitleme yapmasa bile, öyle bir yerde kalırsın ki zincir parasını çekiciye ödersin.
Bu işin çözümü kaliteli zincir, kaliteli zincir yağı, zincirin sık temizlemesi ve yağlanmasıdır.
-
cevaplar icin tesekkurler.yeni zincir yolu gozuktu desenize.hafta sonu degistireyim bakalim.
d.i.d yada cz dusunuyorum.daha once did kullanmistim.
-
Karaköyden dinamik zincirden CZ marka zincir alabilirsin geçen hafta aldım ben çin malı ürün değildir kalitelidir. 502 108 almıştım 250 liraydı bu arada
-
Zincir değişim vaktiniz gelmiş, aradan bakla eksilterek günü kurtarabilirsiniz... ama zincirini aşınmış ki gerdirmenin bile kurtaramayacağı kadar uzamış... Kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim...aradan bakla eksiltecekseniz bir kontrol edin, sorunlu olan genişlemiş baklaları eksiltin en azından.. Yolda zincir kopması çok büyük bir trajedi olur ....
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)