Dikkat uzun yazıdır
Motosiklet kullanmaya başlayalı 5 sene oldu. Profesyonel değilim. Bu benim şimdiye kadar sahip olduğum 3. motosikletim.
Şu an kullandığım motosikleti alana kadar yağ değişimi bile yapmış biri değilim.
Motosikletin rölantisi hızlı çalışıyordu. Rölantisini kıssın diye her zaman gittiğim ustaya götürdüm. Bunun vidası sıkışmış Kazım uğraşmayım kırarım ben bunu dedi. (Genelde huyudur diğer ustalar gibi bilmediği makineye yaparım diye atlamaz, bu huyunu da severim )
İnternetten Mondialin Ankara yetkili servisine baktım. Yıba çarşısının arkasında bir yer.
Neyse gittim. Gençten bir usta var diğer motosikletlerle ilgileniyor. Sıra bana geldi.
Bir hava var adamda sanırsınız ki Lamborgini yetkili servisinin sahibi
''Nesi var bunun '' dedi
Rölantisi biraz hızlı dedim. Rölanti vidası sıkışmış açamadık o açılacak.
Motoru çalıştırdı. Verdi yavrum gazı, verdi yavrum gazı bağırtıyor motoru.
Napıyon sen dedim.
Bişeyi yok ki bunun dedi. Rölanti dedim Rölanti abicim hani gaz vermeden durduğu yerde çalışmasını sağlayan zabazingo. Haaaa öyle desene dedi. (Rölantinin kaç şekilde anlatım tarzı varsa artık )
Aldı eline torx alyanı uğraştı uğraştı açamadı.
Rölanti sensörü bozuk bunun sipariş verelim gelsin takalım dedi.
Fiyatı ne dedim
Mondialin sitesinden bakıver bi dedi. Baktım baya bi para 300 -400 civarı tam hatırlamıyorum.
Ücretini bırak siparişi geçelim gelince takalım dedi.
Şu an maddi durumum müsait değil sonra yaptırırım o zaman dedim. (Bir yandan koşarak uzaklaşmanın yollarını arıyorum) Yalnız çok geç kalma önemli o parça dedi. (Rölanti sensörünün rölanti dalgalanması dışında nasıl bir acil durum oluşturacağını düşünüyorsa artık kendileri )
Tamam usta dedim.
Nezaketen borcum ne diye sordum.
10 lira versen yeter dedi (Daha vidayı açamadı. Açsa ne yapacaktı tahmin bile etmek istemiyorum)
Verip uzaklaştım ve bir daha o sokaktan geçmedim.
Şu an yağımı, balatalarımı, sensörlerimi, regülatörümü kendim değiştiriyorum, Hatta en son motor bloğunu indirmiştim. (Senin o bahsettiğin sıvı contanın en kalitelisi würth marka ve 30 lira civarı. O 30 liralık sıvı conta ile en az 6 7 motor bloğunu komple toplarsın.)
Hala bir şeye ihtiyacım olduğunda kendi ustama giderim. Usta şu yapılacak derim ''Anahtarların yerini biliyosun hallet işte '' der.
Hatta ara sıra ''Benim gibi ustaların yüzünden sen de usta oldun demi '' deyip gülmeyi unutmaz.
Uzun oldu hakkınızı helal edin.
Tekeriniz düz bassın