blogger 120 bine araba alabilirdim. 30 bine skuter aldım. Elimde kalan parayla da MT09 alabilirim diyor. Tutarsız...
Motosiklet öyle bakkala gidip artan paramla da sakız ver der gibi alınmıyor. İnsanların tarz olarak benimseyecekleri motorları önceden düşünür araştırırlar. Eğer maddi durumları iyiyse 2 değil farklı tarzlarda 3 motosiklet de alabilirler. O zaman otomobil seven biri aynı mantıkla şunu diyebilir. Bir skuter alsam 30 bin. Onun yerine 3 tane Tofaş araba alayım bari. Çok mantıklı oldu değil mi?
Gelelim asıl soruya; Araba mı, motosiklet mi?
Bana göre motosiklet arabadan çok daha değerlidir. Sadece ulaşım aracı olarak düşünülürse arabadan tek farkı trafiğe takılmamasıdır. Başka hiç bir farkı yoktur. Gezi amaçlı olarak düşünülürse bambaşka bir şeydir. Yaşam biçimidir. Motosikletimi sattıktan sonra 1 yıldır otomobil yada toplu taşıma kullanıyorum. Motosiklet fiyatlarının çıldırmasından sonra bir süre almama kararı verdim. Bu bir yıl motosiklet hobisinin yerine başka bir hobiyle uğraştım. Yoksa arızaya geçebilirdim. İlk fırsatta motosiklet mağazalarının önünde gezinmeye başlarım...
Kazasız belasız sürüşler...